(~215 B)
Twee jaar kamperen; wat vind ik ervan?

Twee jaar kamperen; wat vind ik ervan?

Zes jaar geleden (time flies!) ontving ik een mail van Eurocamp met de vraag of we met Skyler wilden komen kamperen op een camping in Frankrijk. We mochten de allernieuwste stacaravan uitproberen en daar konden we absoluut geen nee tegen zeggen. Ik, degene die altijd heeft geroepen dat ze nooit ging kamperen, ging op het aanbod in. Uiteindelijk hebben we een fantastische vakantie gehad. We genoten er zo van, dat we de jaren daarna weer gingen. De ene keer kregen we een week gesponsord in ruil voor content op Mommyhood, maar andere keren boekten we zelf omdat we er oprecht blij van werden, naar Italië bijvoorbeeld. Tot Raymond de laatste keer zei: ‘zullen we eens naar een eigen caravan kijken?’

Stacaravans

Nu ben ik nooit écht anti-kamperen geweest. Ik ben met mijn ouders altijd met de caravan weggeweest en heb fantastische zomers gehad. Van vaste plekken in Nederland tijdens de lente en zomer, tot vakanties naar Duitsland en Frankrijk. Maar ik heb toch altijd geroepen dat ik zelf niet zou gaan kamperen, omdat ik het toch fijner vond om te vliegen en iets luxere vakanties te boeken. Ik zag het gewoon niet zitten. Maar ja, Skyler kwam en het kamperen was toch wel héél erg leuk. De laatste keer in een stacaravan is in 2018 geweest. Weer op uitnodiging, dit keer via Canvas. Maddox was er ook en met zijn vieren hebben we weer een heerlijke week gehad. Wel wisten we dat we sinds die periode gebonden waren aan schoolvakanties en ja, dan zijn stacaravans echt ontzettend duur. Het is leuk als het gesponsord wordt maar vaak betaalden we nog een deel zelf bij omdat we langer wilden blijven en we wilden natuurlijk ook zelf gewoon dingen gaan boeken. Ik kan niet altijd uitgaan van een sponsordeal, haha.

Nooit meer vliegen

Raymond begon te struinen op Marktplaats en na deze vakantie konden we bij een caravan kijken. Ik wilde er eigenlijk nog niks van weten, maar Raymond hakte de knoop door en kocht de caravan. Ik weet niet zo goed, maar ik voelde gewoon nog een hoop weerstand. Het idee dat we nu altijd met de caravan weg moesten want ‘die hebben we staan’ stond me tegen. Gelukkig veegde Raymond dat al snel van tafel en beloofde hij dat we ook zeker nog wel vliegvakanties zouden doen. De caravan werd achter neergezet, schoongemaakt en naar de stalling gebracht. Onze zomervakantie zat er immers net op. Omdat we hem toch wilden uitproberen voordat we een langere zomervakantie gingen doen, besloten we in het voorjaar een paar weekenden te gaan proefkamperen. Dit is nu twee jaar geleden.

Kampeeravonturen

Inmiddels hebben we er al een paar kampeeravonturen op zitten én hebben we zelfs de switch gemaakt naar een grotere, nieuwere caravan. De proefweekenden waren heerlijk en ik voelde me met de dag rustiger worden. De jongens waren helemaal in hun element en dan heb je als ouder toch ook al vrij snel fijne dagen. De zomervakantie ging naar Duitsland en ook al was de camping niet helemaal zoals ik het zou willen, we hebben wel heerlijke drie weken gehad. De caravan deed het uitstekend, de plek was fijn, het sanitair schoon, we hebben genoten van het buitenleven en keken uit naar een volgende trip. De zomervakantie daarna vertrokken we naar Haaksbergen, waar we ook een geweldige tijd hebben beleefd. De volgende vakantie werd een week naar camping Bakkum in de herfstvakantie met onze nieuwe caravan en ook al was het behoorlijk koud en een beetje nat; de week was ook weer heerlijk. Omdat dit zo leuk was, gingen we afgelopen meivakantie weer. En inmiddels tellen we af naar de zomervakantie. De caravan zal dan een rit naar Frankrijk maken.

Mooi weer en genoeg te doen

Na twee jaar kamperen in verschillende weersomstandigheden kan ik zeggen: ik vind kamperen heel erg leuk, maar het weer moet wel een beetje meewerken. Toen we afgelopen meivakantie aan de tentstokken hingen omdat er een windkracht 10 stond voelde ik me wel heel ellendig. Ik heb toen vaak geroepen dat ik de hele boel wilde verkopen. Maar als ik dan denk aan de zomervakantie van vorig jaar, toen we onwijs aan het genieten waren in Haaksbergen, heb ik alweer zin in aankomende vakantie. We stonden op een leuk veld met speeltuin en veel kinderen. Ik heb regelmatig lekker kunnen zitten met een boek in de zon. We dronken koffietjes op het terras, wandelden veel, gingen shoppen, lekker zwemmen, zonnen en genieten.

Deze anti-kampeerder telt af

Ja, als je gaat kamperen ben je echt veel zelf nog bezig. Het is niet zo dat je ’s ochtends aan kunt schuiven voor een ontbijt. Jouw bed wordt niet opgemaakt, de handdoeken moet je toch echt zelf verzorgen en de boodschappen moeten ook nog gedaan worden. Het opzetten en klaarmaken vind ik ook echt vréselijk. Maar is de camping goed, het weer lekker en is er genoeg voor de jongens om te doen? Dan ben ik hier helemaal oké mee. En die vliegvakantie komt er ook nog; Raymond gaf me voor mijn verjaardag een vakantie naar New York of Curacao cadeau. Daar hoef ik dus ook niet bang voor te zijn. Ik kijk uit naar de vakantie over vier weken. We zullen dan met mijn ouders drie weken gaan genieten op een toffe camping. Aan een meer, met zwembad en in een prachtige omgeving. We zouden hier vorig jaar naartoe gaan maar moesten het een jaar verzetten vanwege Corona. Laat maar komen; deze anti-kampeerder is er klaar voor. En misschien ben ik zelfs wel klaar voor een voorseizoen om lekker weg te zijn tijdens de weekenden. Maar vertel dat Raymond nog maar niet…

Delen:
Secured By miniOrange