(~215 B)
Camping La Croix du Vieux Pont van Eurocamp

Camping La Croix du Vieux Pont van Eurocamp

Begin dit jaar ontving ik een mail van Eurocamp; of ik het leuk vond om een week te verblijven in hun allernieuwste stacaravan, de Avant. Deze caravans zijn pas dit jaar geplaatst en dus voor het eerste seizoen geopend. Ik vond het heel spannend. Zou het wel iets voor mij zijn? Vroeger kampeerde ik altijd met mijn ouders en eenmaal uit huis zei ik nog heel snel: ik ga nooit meer kamperen. Ik denk dat ik daar helemaal op moet terug komen. Deze vorm van kamperen bevalt me namelijk wel. De stacaravan is van alle gemakken voorzien en het enige dat wij hoefden te doen was in de auto springen en er naartoe te rijden. We verbleven een week op camping La Croix du Vieux Pont, net boven Parijs. We kozen voor deze locatie vanwege de mooie omgeving, de relatief korte afstand (450 kilometer) en het feit dat deze bestemming bekend staat als één van de leukste locaties voor kinderen. Na deze week waren Raymond en ik het erover eens; dit was absoluut niet de laatste keer Eurocamp voor ons. We zijn helemaal teruggekomen op onze voornemens en hebben een heerlijke week gehad. Ik ga het jullie laten zien.

Laat ik eerst beginnen met de stacaravan, de Avant. Het paradepaartje voor Eurocamp.

2015-05-30 15.14.08

Wat mij als eerste opviel, en waar ik heel erg blij mee was, was de ruimte om je heen. Je staat niet krap op elkaar en hebt de privacy die je toch wel graag wilt tijdens je vakantie. Niemand kan bij elkaar naar binnen kijken en ook heb je genoeg ruimte om lekker te liggen, te zitten of te spelen op het gras. Ook de auto staat gewoon voor je caravan.

2015-05-30 15.14.15

Naast de gewone stoelen heb je ook twee ligbedden en een barbecue aan de andere kant.

2015-05-30 15.14.29 HDR

Het terras voor de deur. Hier waren we zó blij mee! Lekker overkapt en, heel fijn, afgesloten met een hekje. Zo konden we toch lekker de deuren open doen, zonder dat Skyler weg zou lopen. Of relaxt een boekje lezen terwijl Skyler aan het spelen was. Niet de hele tijd achter je kindje aan hoeven rennen en zelf ook een beetje vakantie. De bolderwagen en de buggy zijn extraatjes die je bij kunt boeken voor 3 euro per dag. Wij hadden zelf een buggy mee, maar de bolderwagen was een leuke bijkomstigheid waar we veel gebruik van hebben gemaakt. Skyler vond het fantastisch om zo rondjes over de camping te lopen.

2015-05-30 15.14.38

Dan is dit wat je ziet als je binnenkomt. Alles was heel schoon hoor, maar Skyler had de dweil snel gevonden… De tafel kun je helemaal uitklappen en zo heb je genoeg ruimte om te zitten. Ook hier zie je allemaal extraatjes staan die eventueel bij te boeken zijn; babybadje, kinderstoel, aankleedkussen (allemaal gratis), een klein boodschappenpakket (15 euro) en een handig keukenpakket met peper, zout, olijfolie en al dat soort benodigdheden voor 4 euro. Dit is allemaal geen verplichting en alleen maar om het jou zo makkelijk mogelijk te maken. Wij kregen het allemaal bij onze week om uit te proberen.

2015-05-30 15.14.49

De keuken. Mooi uitgebreid met magnetron, koelkast, vriezer, oven en vaatwasser.

2015-05-30 15.14.56

Onze slaapkamer.

2015-05-30 15.15.00

De douche, een wastafel en wc’tje. Niet met de wc-rol over de camping. Hoera!

2015-05-30 15.15.10

We hadden drie slaapkamers en naast onze slaapkamer was dit er één van. Onder het bed ligt nog een bed, maar voor nu was dat ingeklapt zodat we voor Skyler een campingbedje konden neerzetten. Dat campingbedje was trouwens ook geregeld door Eurocamp, op deze camping hoef je daar niks extra voor te betalen.

2015-05-30 15.15.22

De derde slaapkamer was voorzien van stapelbed. Hier hebben we voor de rest geen gebruik van gemaakt. Meer gebruikt als opberghok voor onze tassen, haha. Maar deze hele Avant caravan kan dus voor zes personen geschikt zijn.

Het is en blijft kamperen, maar over het algemeen ben je van alles voorzien. Je kunt met zijn allen slapen, zelf eten koken, lekker douchen in je eigen badkamertje en gebruik maken van de leuke extraatjes. Je maakt het zo gek als je zelf wilt. Wat ik wel écht miste was een televisie. Dat is puur persoonlijk, alhoewel het natuurlijk niet echt bij kamperen hoort. Wat dat betreft ben ik enorm verwend. De tv heb je trouwens wel in een andere caravan, de Aspect. Maar die is dan ook wel gelijk een stukje luxer en daardoor ook duurder. Internet heb je trouwens ook niet. Hou daar wel rekening mee. Neem zelf films mee op een laptop of iPad, zorg voor spelletjes of genoeg leesvoer of andere leuke dingen waarmee jullie je kunnen vermaken. Vooral als je kindje(s) ’s avonds op bed liggen en je niet bij je caravan vandaan kunt.

Dan ga ik jullie nu de rest van de camping laten zien. Alles is om drie meren heen gebouwd, waarvan één meertje omgetoverd is tot strand. Wees niet bang, dit water wordt de hele dag gezuiverd door gigantische installaties dus daar kun je met een gerust hart in zwemmen. De andere twee meren zijn gewoon heel mooi. Je kunt daar langs het water zitten, waterfietsen, vissen en eendjes kijken. Het is fijn om daar te wandelen. De camping is, zoals alle locaties, niet van Eurocamp zelf. Je vindt er nog twee of drie andere organisaties die ook huisjes aanbieden. Dat is voor de rest geen probleem want je kunt van alles gebruik maken. Ik wilde het gewoon even melden, omdat ik daar niet van op de hoogte was. De kidsclubs zijn allemaal gescheiden en daar moet je wel even naar kijken door echt de Eurocampers op te zoeken, maar voor de rest kun je van alle faciliteiten gebruik maken. Achteraan op de camping heb je nog stagelegenheid voor gewone caravans, als je op doortocht bent of gewoon daar een paar nachten wil overnachten. Of de hele vakantie wil verblijven, dat kan natuurlijk ook. Nou, kijk mee!

DSC_3491

DSC_3437

Het ‘kantoor’ van Eurocamp. Hier check je in, vind je je informatie, kun je dingen boeken zoals dagjes Parijs en Disneyland (!), folders pakken, spelletjes lenen, vragen stellen. Noem het maar op.

DSC_3438

Aan de overkant vind je het souvenirswinkeltje en de drie (!) zwembaden. Eentje is buiten, twee zijn er overdekt. De overdekte zwembaden kunnen nog open; de daken kunnen opengeschoven worden op warme dagen. Ook vind je hier nog een overdekt voetbal/basketbalveldje.

DSC_3439

Glijbanen!

DSC_3440

Vooraan de camping vind je het bakkertje, een supermarkt (waar ze echt heel veel hebben voor een schappelijke prijs), de afhaaltent voor je patat, pizza’s, hamburgers en ijsjes, de pub en de speelhal.

DSC_3443

In de speelhal vind je onder andere bowlingbanen en een indoor speelparadijs. Let op: dit is niet gratis. Bowlen snap ik nog wel, maar de indoor speeltuin had wat mij betreft in de prijs inbegrepen moeten zijn. Een soort kleine Ballorig. Leuk voor de allerkleinsten.

DSC_3446

Het buitenzwembad.

DSC_3447

2015-06-01 10.35.03

2015-06-05 12.44.36

Erg mooi gedaan. Het is ook heel schoon omdat er voor de rest niet gegeten en gedronken mag worden. Er zijn badmeesters die alles goed in de gaten houden.

DSC_3449

Verder de camping op. Alles is mooi groen en ruim opgezet. Je loopt er heel rustig.

DSC_3450

DSC_3451

DSC_3454

DSC_3457

Het eerste meertje waar je kunt vissen, waterfietsen en wandelen.

DSC_3458

DSC_3459

DSC_3462

Er zijn mooie ruime speeltuinen en genoeg gras om op te liggen en te spelen.

DSC_3464

Wat ik wel heel jammer vond en dat wil ik toch even vermelden, is dat je voor bepaalde dingen toch nog moet betalen. Dat je moet betalen voor bowlen of dit springapparaat snap ik wel, dat is niet niks. Maar voor het springkussen ernaast vroegen ze geld, het indoor speelparadijs waar ik eerder over vertelde, het klimrek met attributen. Je betaalt best veel voor zo’n vakantie en dan zijn dit van die dingen die er voor mijn gevoel toch een beetje bij horen. Maar dat heeft een reden: dit alles is van de camping zelf, en niet alleen van Eurocamp. Zij hebben alleen het personeel, accommodaties en dus de kidsclub. Omdat er meer organisaties zijn, hebben ze dit zo gedaan. Maar dat gezegd hebbende; dat is het enige negatieve puntje dat ik heb kunnen ontdekken.

DSC_3465

Hier kun je terecht voor ontbijtjes, koffie, ijs, etc.

DSC_3467

De beautysalon en sportschool, tevens beiden tegen vergoeding.

DSC_3468

DSC_3472

Het meertje achteraan. De camping is echt heel groot. Ik wilde even een rondje lopen en was bijna drie kwartier onderweg, haha. Wel heel lekker om dat te doen!

DSC_3470

DSC_3474

DSC_3475

DSC_3479

DSC_3580

Dan het aangelegde strandje. Ik vond het superleuk dat dit er was. Daarnaast kun je in het restaurant ’s avonds heerlijk eten en schepijs bestellen.

DSC_3476

DSC_3477

Beachvollybal en weer een speeltuintje. Achter de speeltuin zie je safaritenten. Ook die zijn van Eurocamp en een optie om te verblijven. Dan ben je wel echt meer aan het kamperen dan wij in de luxe stacaravan. Mocht je daar van houden!

DSC_3481

De camping is niet autovrij, alleen tussen half 11 ’s avonds en 7 uur ’s ochtends. Dit was voor ons voor de rest geen probleem. Iedereen rijdt rustig en het is allemaal zo groot opgezet, dat je er geen last van hebt.

DSC_3482

Midgetgolf.

DSC_3484

In dit straatje verbleven wij. Zoals je ziet is alles vrij ver van elkaar af.

DSC_3487

Nogmaals ons huisje zodat je een idee krijgt van de ruimte. Zoals je ziet was onze heg aan de rechterkant stuk, maar normaal is alles dicht zodat niemand bij je naar binnen kan kijken.

2015-06-02 19.19.10

2015-06-02 19.20.12

2015-06-04 10.48.22 HDR

2015-06-04 10.48.27

2015-06-04 10.48.31

Achteraan op de camping vind je de kidsclub. Het is een stukje lopen en wat afgelegen, maar ik wil heel duidelijk vermelden dat het er is. Ik wist het namelijk pas na een paar dagen en dat vond ik enorm jammer. De mensen van Eurocamp komen langs de deur om je te informeren hierover maar op dat moment waren we er niet. Gelukkig liep ik ’s avonds genoeg om het op een gegeven moment tegen te komen, haha. Het leuke van deze camping is dat ze ook kidsclubs hebben voor de allerkleinsten, denk aan beginnend bij 6 maanden. Er worden zwemlessen georganiseerd, fietslessen, maar ook gewoon leuke speeldingen in deze tent. Zo was Skyler een glittertekening aan het maken, kon hij in de zandbak, met water spelen en was er genoeg speelgoed om zich mee te vermaken. Puzzels, spelletjes, een kleine ballenbak. Er is een Nederlandsprekende van Eurocamp aanwezig zodat de kindjes alles begrijpen. Van ’s ochtends 10 tot 12 is het voor kindjes tot 2 jaar; ’s middags zijn er activiteiten voor de iets oudere kindjes.

Qua omgeving hebben wij vrij weinig gezien. We waren er echt om op de camping te verblijven en lekker rustig aan te doen. Skyler kon in de rondte rennen, we zwommen, lazen boeken en kwamen echt even tot rust. Disneyland Parijs is een uurtje rijden vanaf de camping. Veel mensen combineren het dan ook met dit verblijf. Vanaf daar kun je arrangementen boeken, met bus inbegrepen. Tevens kun je gebruik maken van een dienst naar Parijs. Wij sloegen dit over omdat we graag heen willen als Skyler iets ouder is en kozen voor gewoon wat stadjes in de buurt. In het dorp zelf is op woensdag een markt. het wordt aangeraden en het is leuk om te wandelen, maar je vindt hier eigenlijk alleen lokalen die wat vis en bloemen kopen. Ik vind het niet heel erg de moeite waard, alhoewel je door het wandelen door het dorp wel echt het Franse sfeertje meekrijgt. Daarnaast bezochten we de stad Soissons en Compagnie. Vooral die laatste vonden wij erg leuk en gezellig. Leuke winkeltjes, fijne plekjes om wat te eten en gewoon lekker om daar rond te slenteren. Let wel op: kies niet voor de maandag zoals wij, dan heb je grote kans dat je voor een dichte deur staat. En denk aan de middagpauzes van iedereen, waardoor veel winkels tussen 12 en 2 wel dicht zijn. Leermomentje, haha. De supermarkt Intermarché zit om de hoek, waar je kunt inslaan zodat je bij je stacaravan alles voor het grijpen hebt.

DSC_3408

DSC_3507

Wij hebben ons in ieder geval uitstekend vermaakt. Lekker de hele dag buiten, Skyler die zijn gang kon gaan, alles in de buurt en mooi weer. De Avant caravan was ruim en vonden we erg mooi. We waren een van de eerste vakantiegangers in het huisje en alles wat mooi, strak en netjes. De opties die je erbij kunt nemen zijn absoluut een overweging waard. Je sleept immers al genoeg spullen mee als je op vakantie gaat met een kleine.

Zoals ik in de intro al zei had ik kamperen ooit afgezworen. Maar Eurocamp heeft me laten zien hoe het ook kan en heeft me laten beseffen dat dit dé ideale vakantie is met een kleintje dat maar al te graag buiten is. Ik heb daarom voor de zekerheid een boek met al hun bestemmingen bij de receptie meegenomen. Je weet maar nooit…

DSC_3621

Deze vakantie werd gesponsord door Eurocamp.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. Esmee
  11 juni 2015 / 16:36

  Ziet er leuk uit!
  Ik ging toen ik jong was vaak op vakantie naar zeeland op de camping hier heb ik erg leuke herinneringen aan 🙂

 2. Nadia
  11 juni 2015 / 18:13

  Erg fijn! Fijn, zo’n terras bij de caravan. Jammer dat sommige dingen geld kosten.

 3. Jackie
  11 juni 2015 / 18:59

  Ziet er heel leuk uit allemaal! Ook leuk dat er een kids club is voor de allerkleinsten. Wel jammer inderdaad dat je voor bepaalde dingen extra moet betalen. Wij zijn nu op vakantie op een Landal park. Ook iets waarvan ik had gezworen om het nooit te doen maar nu met een dreumes en een kleintje op komst vind ik het heerlijk! Misschien is in de toekomst de optie luxe kamperen met Eurocamp ook wel wat voor ons.

 4. 11 juni 2015 / 20:23

  Wat een leuke review! Ik krijg helemaal zin om op vakantie te gaan! Geen tv is wel even wennen, maar een goede reden om samen spelletjes te spelen of dat ene goede boek eens te lezen…ik kan niet wachten!

 5. 11 juni 2015 / 21:07

  Wat een rust zo te zien! Of ben je gewoon heel vroeg in de ochtend foto’s gaan schieten ;). Skyler zal zich ongetwijfeld enorm vermaakt hebben hier!
  – X Marloes

 6. N
  12 juni 2015 / 08:45

  Ja ik ging vroeger met m’n ouders ook vaak op deze manier op vakantie en als ik zelf kinderen heb ga ik het ook zo doen!

 7. 12 juni 2015 / 14:38

  Ziet er een heel mooie camping uit!
  Dit jaar zitten wij met ons kleintje in een safaritent, spannend 🙂

 8. Stien
  12 juni 2015 / 15:23

  Wat een heerlijke foto’s! Zier er idd een perfecte vakantie uit om helemaal te ontspannen, maar toch een aantal dingen te ondernemen. Dat aangelegde strandje ziet er echt heel erg leuk uit 🙂

 9. Eline
  15 juni 2015 / 12:52

  Die foto’s van Skyler er tussendoor.. Heerlijk! Wat heb je dit allemaal weer leuk en uitgebreid beschreven; complimenten!

Secured By miniOrange