(~215 B)
Onze zomervakantie is geboekt!

Onze zomervakantie is geboekt!

Kiezen is nooit echt mijn sterkste kant geweest. Zet me in een restaurant neer en ik bestel ik toch maar hetzelfde omdat ik de keuze niet kan maken. Als ik twijfel tussen twee items in de winkel heb ik al snel de neiging om ze allebei mee te nemen óf rijd ik later terug om het tweede item te schaffen nadat ik het eerste meenam. Toen Raymond me vroeg of ik even naar campings wilde kijken, kreeg ik het dan ook direct benauwd. Campings? In welk land? Met welke eisen? Wat willen we eigenlijk?! Er zijn honderdduizenden campings! Uiteindelijk heb ik Raymond het voorwerk laten doen, selecteerde hij een paar leuke campings en kwam er een sterretje achter te staan als ik het ook leuk vond. Er bleven er drie over en na wat recensies te hebben gelezen is onze keuze op een leuke camping in Frankrijk gevallen. We hebben geboekt!

Vorig jaar gingen we naar Duitsland en dat was heel erg leuk. Qua afstand was het te doen en met een tussenstop vonden ook de jongens het precies goed. Dat wilden we nu weer; niet al te veel kilometers rijden en wel een max van 1000 aanhouden. Wij vinden het prima in de auto; Raymond vindt het autorijden met de caravan steeds makkelijker en ik hoef er alleen maar naast te zitten. Skyler vermaakt zich ook nog wel met zijn Nintendo, de iPad, genoeg eten en drinken en muziek luisteren. Echter, Maddox vindt autorijden niet zo leuk. Hij vindt stilzitten al niet zo prettig (haha), maar wordt ook vrij snel wagenziek. Op mijn artikel laatst kwamen een hoop goede tips waar we mee aan de slag gaan, maar we kunnen natuurlijk ook een beetje rekening met iedereen houden en gewoon niet al te ver gaan rijden. Daardoor vielen er een aantal landen af en eigenlijk kwamen we steeds weer in Frankrijk uit. Net als zo’n beetje de rest van de Nederlandse kampeerders altijd, haha.

We gaan voor camping Le Domaine de Louvarel, in het oosten van Frankrijk, tegen de Zwitserse grens. In de Bourgogne ligt deze kleinschalige camping aan een fantastisch meer. En daar ben ik wel een beetje voor gezwicht, omdat je daar ook heerlijk omheen kunt wandelen. We wilden een camping met animatie, maar het hoeft allemaal niet zo grootschalig. Een zwembad met een afgezet peuterbad, wat leuke waterplekken buiten, speeltuinen, een meer waar een zwemgebied afgezet is om gebruik van te maken, trampolines, houten speeltoestellen. De recensies op Zoover hebben ons over de streep getrokken want daar lazen we over dansen en knutselen voor de kinderen, een fijn restaurant op de camping zelf, schoon sanitair (enorm belangrijk!), het kleinschalige karakter waardoor de kinderen lekker hun gang kunnen gaan en een echte familiecamping gerund door een Frans/Nederlands echtpaar (met grotendeels Nederlandse animatie, love it). De camping heeft een 9 gemiddeld en dat gaf ons echt een boost door het te boeken. En heel leuk: mijn ouders gaan ook weer mee!

De bedoeling is dat we op een dinsdag in de zomervakantie wegrijden en daarna een stop maken rondom Nancy/Metz. Hier zullen we dan een nachtje blijven om de reis te breken voor de kinderen. Dan staat er zo’n 500km op de teller (van de 850 in totaal) en we hebben vorig jaar gezien dat dat voor de kinderen een prima stuk is. De volgende dag rijden we dan de overige 350 km door naar Le Domaine de Louvarel. Hier zijn we vervolgens twee weken (we komen op woensdag aan en rijden daar donderdag twee weken later weer weg). Terug gaan we hoogstwaarschijnlijk via Luxemburg, waar we ook de rit weer rond de 500km zullen stoppen. Als we daar op donderdag aankomen, bekijken we hoe we de camping vinden. Is de tussenstop prima voor een nacht maar voor de rest niks, dan rijden we de volgende dag terug naar huis. Is het super leuk, dan hebben we de mogelijkheid om nog twee a drie dagen te blijven staan. Alles staat nog open. Raymond moet die maandag daarna weer werken dus dan moeten we wel echt weer thuis zijn. Al met al zijn we dan bijna drie weken weg.

We zijn er nog niet over uit of we in de meivakantie met de caravan weggaan. We zijn de opties aan het bekijken. Het lijkt ons wel erg leuk om ergens in Nederland of België wat dagen door te brengen, ook omdat de jongens het zo leuk vinden. Voor de rest gaan we over anderhalve week voor een lang weekend naar Landal met Anke en haar gezin. Zoveel zin in!

Ik ben blij dat de zomervakantie grotendeels geboekt is. Nu nog even op zoek naar wat leuke campings voor de tussenstop en dan kan de voorpret beginnen. Van de foto’s en de reviews die worden achtergelaten krijg ik in ieder geval héél erg veel zin om te vertrekken.

Mocht jij nog tips hebben voor een leuke ‘tussencamping’ rondom Nancy/Metz en/of Luxemburg, dan horen we dat graag. Mocht je nog tips hebben voor deze omgeving, rondom Louhans, dan is dat natuurlijk ook heel erg welkom. Alhoewel de website van de camping ook al veel leuke tips heeft verzameld, waaronder een dierentuin. Zijn de jongens altijd gek op. Mooie kastelen, meertjes, steden om doorheen te struinen. Ja, laat het aftellen maar beginnen!

Hebben jullie al plannen gemaakt voor de zomervakantie?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties

 1. 6 februari 2020 / 06:14

  Ziet er prachtig uit! Wij gaan dit jaar naar een Center Parcs park in Frankrijk, een uitzondering want meestal gaan we naar Ameland. Als je zo dicht bij de Zwitserse grens zit, zou ik ook een dagje naar het meer van Genève gaan, schijnt erg mooi te zijn.

 2. Malou
  6 februari 2020 / 08:40

  Heeeel leuk! Klinkt als een mega fijne camping. Wij gaan weer lekker naar Spanje en in de meivakantie lekker in NL kamperen. Dichtbij Bergen! Is ook mega leuk. Dichtbij het strand en leuke dorpjes, nu al zin in!

 3. 6 februari 2020 / 09:40

  wauw shir dat ziet er goed uit 😀 ben er zelf nooit geweest maar die vakantie van jullie met papa en mama gaat helemaal goed komen!!

 4. Malons7628
  7 februari 2020 / 08:18

  Leuke vooruitzicht! En met je ouders er bij maakt het ook leuker en makkelijker. Wij gaan in Mei naar Kaap Verdie met mijn schoonouders en in Juli wil wij ook nog een keer weg, misschien ook naar een camping.

 5. evelien
  8 februari 2020 / 09:01

  Drama he, uitzoeken van een vakantie! Wij zijn er ook druk mee bezig.
  Tip: aangezien je toch in de buurt van Nancy een stop wil maken, bezoek dan ook zeker even de stad!!
  Echt een hele mooie stad, lijkt bijna een open lucht museum. Er is een groot park met echt leuke kinderboerderij en een ruime speeltuin en in Nancy kan je ook heerlijk eten bij de overdekte markt.

  • E
   8 februari 2020 / 13:50

   Ik wou net hetzelfde zeggen! Nancy is een super mooi stadje! Als jullie moeten kiezen tussen Metz of Nancy, ga dan zeker voor Nancy en bezoek even (al is het maar kort, want groot is het niet) het centrum.

Secured By miniOrange