(~215 B)
10 x ons eerste weekend kamperen

10 x ons eerste weekend kamperen

Afgelopen week haalden we voor het eerst onze caravan uit de stalling voor een weekend ‘proefdraaien’. De caravan en bijbehorende voortent zijn tweedehands, dus even kijken of alles compleet is en of alles werkt is wel zo prettig. Beter in Nederland, dan straks in het buitenland. Mijn ouders vonden een boeren camping in Hoogwoud en voor twee weekenden leek ons dat prima. Vrijdagmiddag reden we naar de stalling, koppelden we de caravan aan en kon Raymond, met ietwat trillende handen want hij heeft het pas één keer eerder gedaan, de sleurhut naar de camping rijden. Inmiddels zit ons eerste weekend kamperen erop. Volgend weekend gaan we weer naar dezelfde plek en dan gaan we in de zomervakantie richting het zuiden van Duitsland voor een langer verblijf. Voor nu dus een weekend en tijdens deze 2.5 dag op de camping waren er een paar bevindingen. Ik deel er tien met jullie.

1. Maddox ádemt camping. Hij is echt het meest gelukkig als hij buiten kan zijn en dus genoot ik vooral door hem te zien genieten. Op zijn blote voeten, in de zandbak, de draaimolen, in de bak achter de skelter, lekker buiten eten. Hij heeft eigenlijk geen minuut gezeten en hij heeft een van de mooiste weekenden uit zijn leven gehad.

2. Het is toch anders om als kind te kamperen dan als ouder zijnde. Normaal gooide ik mijn tas neer en kon het spelen beginnen; nu ben ik de ouder en duurt het even voordat je gesetteld bent. De auto uitladen, de caravan indelen, tot de conclusie komen dat je veel dingen bent vergeten, nadenken over wat je wil gaan doen, boodschappen halen, etc. Ik moest even wennen aan deze nieuwe rol.

3. We waren vooral de kleinere dingen vergeten; een schaar, keukenpapier, nagelschaartje, aansteker, boterhamzakjes om dingen in op te bergen, stoffer en blik. Thanks to mom, die daar wel aan had gedacht. Ja, je kunt wel zien wie er ervaring hebben met kamperen. We willen graag ook ipad cases die we kunnen bevestigen in de auto. Raymond had eerst een dvd-speler met schermen in de hoofdsteunen maar nu rijden we in een auto waar dat niet in zit. Ik kan je vertellen: dat is toch best een gemis, helemaal als we wat langer onderweg gaan zijn.

4. Ik kan de viezigheid echt heel erg goed handelen. Word ik thuis al gek zodra mijn kind met zijn schone kleding middenin de zandbak gaat zitten; vond ik het nu vooral een heerlijk plaatje. Aan het einde van de dag waren de kinderen heel vies, hadden ze zwarte voeten omdat ze geen schoenen aan wilden en de kleding was na vijf minuten al niet meer om aan te zien. Maar ze hadden zoveel plezier en na ’s avonds te hebben gedoucht, lagen ze moe en voldaan in hun bed. Het is toch makkelijker loslaten op de camping.

2019-06-15 15.47.16-1

5. Mijn schermtijd op mijn telefoon was op de camping 50% lager dan thuis. Hallo! Ik ben vooral in de weer geweest met de kinderen, met naar de kinderen kijken, een spelletje spelen en gewoon genieten van de rust. Ik was erg moe en kon me daarom lastig concentreren op een boek, maar ik weet nu al dat er heel wat verslonden gaan worden.

6. We stonden op een grasveld met een zandbak, een schommel en een draaimolen. Dat bleek een schot in de roos. Wat ik erg prettig vond, was dat ik niet constant met de kinderen bezig hoefde te zijn. Ik kon ze prima in de gaten houden terwijl ik bij de caravan zat. Dit ga ik dan ook onthouden voor volgende campings. Het zou fijn zijn om bij een speeltuin te staan zodat ik ze niet zo achterna hoef te zitten. Maar dat geniale idee zullen meer ouders hebben…

7. Ik mis de sfeer. Ik mis wat gezelligheid in de voortent en vooral wat ‘eigen’ in de caravan. Het voelde totaal niet van ons en ik wil daar zeker even mee aan de slag voor tijdens onze langere vakantie. Het moet wat gezelliger en wat meer van mij voelen.

8. Ik zal nooit wennen aan het feit dat ik naar het washok moet om te douchen en dat ik dan een muntje of geld mee moet nemen om warm water te krijgen. Het hoort erbij, maar het is en blijft het minst leuke aan kamperen.

9. De boeren camping volstond prima voor dit weekend, maar ik miste wel iets. De supermarkt zat om de hoek, maar ik miste toch wel het gemak van een klein winkeltje of in ieder geval iets waar ik bijvoorbeeld een ijsje voor de jongens kon halen. Dit waren niet veel meer dan velden van de boer waar caravans op konden en ondanks dat de jongens niet veel meer nodig hadden, weet ik wel dat ik voor een volgende keer íets meer eisen heb.

10. Het buitenleven doet ons goed. Ondanks dat ik eigenlijk helemaal geen buitenpersoon ben en mezelf prima een week binnen kan opsluiten, merkte ik aan alles dat het fijn was om buiten te zijn. Maddox heeft niet naar zijn speen omgekeken, de iPad bleef beperkt tot een half uurtje in de ochtend tijdens het wakker worden en voor de rest vermaakten Skyler en Maddox zich met van alles dat buiten te vinden was. We hadden niet eens speelgoed mee, op wat schepjes na. Zo zie je maar, het zijn vooral de ouders die nogal veel te eisen hebben. Zoals ik, haha. Ik ben benieuwd naar volgend weekend, of ze het dan nog steeds zo leuk gaan vinden. Het stapelbed viel in ieder geval in de smaak. En dan, als we alles compleet hebben, kan het avontuur in de zomervakantie beginnen. Aan de jongens zal het in ieder geval niet liggen, zij maken er een eigen feestje van!

2019-06-14 21.16.15

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

11 Reacties

 1. 19 juni 2019 / 07:39

  Ik was ook echt een campingkind. Zo leuk om dat terug te zien in Maddox! Mijn moeder deed me altijd simpele shirts van hema en zeeman aan en kocht daar ook altijd joggingbroeken voor me. Of ik dan naar de knutselclub ging met verf of in de bosjes ‘soepjes’ lag te maken, met mijn canpingkleding maakte dat niets uit. Campingtips: (echt voor jongere kinderen) De Sprookjes Camping en De Koningshof in Rijnsburg. Vooral die laatste is fijn, omdat het klein is (kleiner dan de eerste) en veel leuke faciliteiten heeft voor kinderen. Ik kijk uit naar meer camping posts!

  • Shirley
   Auteur
   19 juni 2019 / 07:59

   Voor de zomervakantie ga ik dat ook zeker even allemaal aanschaffen, haha! Heb nog niet zoveel zomerkleding dus dat komt goed uit 🙂

 2. Vera
  19 juni 2019 / 08:28

  Heel vroeger (nog voor ik me dingen kon herinneren) ben ik 3 zomers mee geweest naar de camping van mijn tante. Daarna heb ik nooit meer een tent gezien, tot afgelopen Pinksterweekend! Via Farmcamps superdeluxe gekampeerd bij de boer in een safaritent (met wc en keukenblok)! Hier was overigens ook een winkeltje en iedere dag kinderactiviteiten (voor stempels in je boerenpaspoort). Het was fantastisch genieten. Je kan er volgens mij ook met je eigen tent/caravan op een veld staan. Tip van mij aan jou 🙂

 3. Sabine
  19 juni 2019 / 08:47

  Heerlijk!!! Voor de ipads kan ik een ‘autostoel organizer’ speciaal voor tablet aanraden trouwens (te vinden bij bol of prenatal, zijn er echt tig van). Kost niet veel en kun je ook drinken en speelgoed in opbergen, ideaal!

  • Nienke
   19 juni 2019 / 13:15

   Alleen als je een sloper hebt (zoals wij) dan is de tablethoes kapot binnen no time. En hij kan er niet met hoes en al in. Verder een prima product 😉

 4. Lotte
  19 juni 2019 / 09:03

  Wij haalden de caravan altijd n aantal dagen eerder bij de stalling op. Kum je op je gemak alles inruimen, qua kleding, spelletjes laatste keukendingetjes en gezelligheid.

  • Shirley
   Auteur
   19 juni 2019 / 09:23

   Gaan we voor de grote vakantie ook doen 🙂

 5. 19 juni 2019 / 09:45

  het lijkt mij heerlijk alleen de gedachten geen eigen wc of badkamer te hebben zou mij wel tegen houden maar goed als je het naar zin hebt dan boeit je dat ook vrij weinig denk ik 😀
  voor de kids is het iig ideaal!

 6. 19 juni 2019 / 10:47

  Heerlijk kamperen! Van kleins af aan altijd gekampeerd met een vouwwagen en vind het nog steeds de leukste manier van vakantie vieren. Ik heb zoveel fijne herinneringen aan kamperen. Ik kan me ook nog herinneren dat toen ik kleiner was, mijn moeder een emmer of zo’n ronde wasmand vulde met warm water en dan konden we bij de caravan in bad. Scheelde heel veel werk met de douches!

 7. 19 juni 2019 / 12:05

  Voor kinderen is kamperen echt zalig, ik heb het zelf altijd gedaan en ook toen mijn kids Klein waren. Je zult ook merken dat vaak wel een oogje op elkaars kinderen wordt gehouden en dat geeft ook wel rust. Ik was Isabelle nog wel eens ‘kwijt’ dat was echt zo’n lellebel die ging de hele camping over. Maar de meeste wisten waar ze ‘thuis hoorde’ en zelf kwam ze ook altijd weer aandraven haha.

 8. Kampeerder
  20 juni 2019 / 14:49

  Kleding wassen in de camping machine op een gegarandeerd zonnige dag, dan is savonds alles droog en schoon.
  Dat muntje voor de douche kom ik eigenlijk alleen in Nederland tegen. En dat sanitair, tja dat blijft schoon als de gebruiker het schoon achterlaat.

Secured By miniOrange