(~215 B)
Vijf dingen die ik al zeker drie jaar uitstel…

Vijf dingen die ik al zeker drie jaar uitstel…

Omdat ik het iets rustiger aan doe, probeer ik mijn to do-lijstjes kort en overzichtelijk te houden. Zo staan er altijd drie dingen op die moeten gebeuren, inclusief drie zaken die alleen gedaan hoeven te worden als er tijd over is. Zo niet, dan schuift dat door naar de volgende dag. Ik weet zeker dat de taken haalbaar zijn en zo sluit ik een dag altijd positief af voor mijn gevoel. Dit deed ik ook zo toen ik heel slecht sliep. Ik stelde voor mezelf een klein lijstje op en kon dan langzaamaan werken aan deze drie taken. Ik word nooit gelukkig van ellenlange lijsten en maak het mezelf graag makkelijk. Maar er zijn zaken die op mijn ‘ooit’-lijstje staan. En nee, dat werkt bij mij gewoon nooit zo goed. Ik had een korte termijn-lijst met onder andere mijn cv updaten en daar ben ik inmiddels aan begonnen, maar die ‘ooit’-taken zoals mijn ORV checken, iets met pensioen doen en die rot anticonceptiepil blijven er maar op staan. Deze vijf dingen stel ik al zéker drie jaar lang uit. Als het niet langer is…

1. Verzekeringen controleren

Ieder jaar neem ik het me voor, maar steeds weer begint het nieuwe jaar met dezelfde verzekeringen. Zo heb ik al dezelfde zorgverzekering als toen ik zestien was en is deze ooit afgesloten bij mijn toenmalige werkgever… Ook ben ik totaal niet op de hoogte van welke verzekeringen we nu hebben. Hoe zit het met de overlijdensrisicoverzekering (ORV)? Waarom worden niet alle tandartskosten gedekt? Kan de zorgverzekering goedkoper? Hoe zit het met de inboedelverzekering, de reisverzekering en al deze zaken? Ik heb het aan Raymond gevraagd en hij is wat meer op de hoogte. Hij wist wel te zeggen dat hij zelf een ORV heeft, maar hoe zit het bij mij? Ik vind het toch wel een fijn geweten dat de nabestaanden financiële zekerheid hebben als ik er niet meer ben. En dat ik me daar niet mee bezig hoef te houden, als een dierbare overlijdt. Zo weet ik ook dat een deel van de hypotheek wordt kwijtgescholden als Raymond overlijdt, zodat ik niet halsoverkop hoef te verhuizen en misschien hier wel kan blijven wonen. Niet leuk om over na te denken, maar toch fijn om geregeld te hebben. Ik ben heel slecht op de hoogte en ga al snel voor gemak. En ‘Raymond regelt het wel!’ spookt ook vaak door mijn hoofd. Ik wil hier echt even induiken. Al jaren.

2. Me verdiepen in pensioen

Ook zoiets wat ik al jaren uitstel: kijken wat ik voor mijn pensioen kan doen. Ik heb het gewoon niet zo op dit soort zaken, maar kan mezelf wel voor mijn kop slaan dat ik dit niet op orde heb. Ik hou gewoon niet van al die administratieve rompslomp, hoe stom dat ook klinkt. Ik wil kijken naar de mogelijkheden en beslissen wat ik zoal kan doen om een potje op te bouwen voor later.

3. Financiële buffer

Over financiën gesproken. Ik heb een apart potje met geld voor de Belastingdienst zodat ik nooit van een koude kermis thuiskom en ik heb wel wat geld achter de hand voor als ik een maand slecht verdien of een iets grotere uitgave wil doen, maar echt een goede financiële buffer om het een paar maanden zonder werk uit te zingen? Dat heb ik niet. Wat dat betreft ben ik zo’n slechte ondernemer… Dat moet maar eens afgelopen zijn. Ik heb, as we speak, gisteren een potje aangemaakt bij mijn rekening waar ik iedere maand geld naartoe ga storten en heb alvast een mooi bedrag erop gezet. Doel? Zes maanden vaste lasten op deze rekening, minstens!

4. Anticonceptie

Al sinds mijn twaalfde slik ik de pil. Toen mijn menstruatie begon en ik gigantische buikpijn had, ging ik op advies van mijn moeder aan de pil. Ik weet niet beter. Ik ben even gestopt omdat ik twee keer zwanger wilde worden, maar voor de rest slik ik het dus al járen. Al sinds de bevalling van Maddox (hij is inmiddels vier…) denk ik aan andere anticonceptie en wil ik me erin verdiepen. De verloskundige stelde een spiraal voor en kon dit na de bevalling inbrengen, maar ik heb dat steeds maar uitgesteld. En nu ben ik op het punt dat ik echt even wil kijken naar iets anders, het liefst zonder hormonen. Misschien komen de donkere buien wel door de hormonen, ik kén mezelf eigenlijk niet eens zonder de pil. Ik wil me hier goed in verdiepen, heb al twee interessante boeken op mijn e-reader gezet en ga hier echt even werk van maken. Misschien maar even een afspraak bij de huisarts plannen om advies te vragen.

5. Alleen op vakantie

Ik roep al jaren dat ik alleen op vakantie wil. Ik heb een paar jaar geleden bijna een reisje naar New York gepland, maar durfde het toch niet. Dat vond ik wel heel extreem in een keer. Het voelt ook echt alsof ik niet gemist kan worden thuis en ik bedenk allemaal scenario’s waarom het niet kan. Misschien moet ik beginnen met een nachtje weg, zoals een paar maanden geleden toen ik voor een persevenement een nacht in Amsterdam was. Of een weekend… of een week naar een eiland, haha. Ik wil heel graag eens alleen op vakantie en ervaren hoe het is om écht helemaal aan mezelf overgeleverd te zijn. Het is spannend, eng, moeilijk om het gezin achter te laten en ja, ik voel me dan toch ergens weer heel erg schuldig. De kinderen zijn zich heel bewust van het feit dat mama weg is en… Nou ja, you get it. Ik vind het heel spannend! Maar wel iets wat ik al jaren wil en steeds weer uitstel. Is 2022 dan hét jaar?

Delen:
Secured By miniOrange