(~215 B)
15 x Wijze lessen uit ‘Girl, stop apologizing’

15 x Wijze lessen uit ‘Girl, stop apologizing’

Van het boek ‘Girl, stop apologizing’ heb ik onwijs genoten. Elke avond las ik een stukje en ik merkte dat ik daar veel uit heb gehaald. Ik verheugde me gewoon elke avond op een bladzijde vol met peptalks. Het boek heeft als ondertitel ‘een schaamtevrij plan voor het omarmen en bereiken van je doelen’ en ik heb het momenteel niet zo op boeken die alleen maar over doelen gaan. Ik wil soms ook gewoon zijn, zonder grote doelen te hebben of weer een nieuw plan in het leven te roepen. Ik vind het soms al moeilijk genoeg om dat even los te laten en te genieten van het moment waar ik sta. Dat is voor mij al een doel op zich, haha. Maar het boek overtrof al mijn verwachtingen. Ze wil gewoon dat je de best mogelijke versie van jezelf bent. Zoals een vriendin altijd zegt: ‘be yourself, but be that perfectly’. Die quote blijft me al jaren bij.

Goed gevoel en schop onder je kont

Het boek staat vol met peptalks, wijze lessen en mooie woorden. Alles om jou een fijn gevoel over jezelf te laten krijgen. Om ervoor te zorgen dat je naar niemand anders luistert dan naar jezelf en dat jijzelf bepaalt hoe je je leven invult. Maar ook krijg je af en toe een schop onder je kont en zijn het gewoon mooie oneliners die je lang bijblijven. Een boek dat ik als e-book las, maar die ik zeker nog als papieren versie wil aanschaffen om veel dingen te highlighten. Af en toe een reminder kan geen kwaad.

Wijze lessen

Ik heb heel wat dingen gemarkeerd in het e-book en ik deel vandaag 15 lessen die me het meest zijn bijgebleven.

 1. Je hoeft niemand verantwoording af te leggen, want zolang jij niemand om goedkeuring geeft, heb je van niemand toestemming nodig. Het moment waarop je snapt dat je je dromen voor niemand hoeft te verantwoorden, is het moment dat je echt begint te worden wie je hoort te zijn.
 2. Jouw waarde komt tot uiting in het geluk van andere mensen. Hoe kan iemand dat een leven lang volhouden?
 3. We leven vaak met een enorme angst om te mislukken en een grote drang om perfect te zijn.
 4. Ik denk niet dat het doel is om in balans te zijn. Ik denk dat het doel is om stabiel te zijn. Dat je beheerst en tevreden met jezelf bent. Dat je je evenwicht niet verliest, hoe chaotisch het ook wordt.
 5. Onthoud dat als je alle terreinen van je leven op een gezonde manier op elkaar wilt afstemmen, dat betekent dat de balans soms naar de ene kant uitslaat en soms naar de andere.
 6. De vraag is of je bescheiden genoeg bent om te falen tot het je lukt om ergens beter in te worden.
 7. Aan het begin van de weg naar persoonlijke groei of een doel hebben we vaak onrealistische verwachtingen van hoe het zal zijn als het klaar is.
 8. Ik kan hem alleen laten met zijn gevoelens en het is niet mijn taak om dat rot humeur op te lossen. Ik was opgegroeid in een gezin waar we altijd alles deden om iemand tevreden te houden en ik wist niet dat het ook anders kon.
 9. Jij mag dingen zonder je kinderen doen, al komt dat niet goed uit voor degene die op ze moet passen.
 10. Je mag mensen vertellen wie je bent en wat je nodig hebt in plaats van hun eerst te vragen of ze dat wel goedvinden. Je mag gewoon bestaan, zonder toestemming of oordelen of bepalingen.
 11. Als alles belangrijk is, is niets belangrijk.
 12. Als het geen ‘ja, graag’ is, is het ‘nee’.
 13. Jouw streven naar de beste versie van jezelf, hoe die er ook uitziet, dringt door in elk vlak van je leven. Stop dus met klein denken.
 14. Geen enkele factor van buitenaf zal jou productiever maken, en als je een bepaalde sfeer nodig hebt om op je best te kunnen presteren, heb je geen controle over jezelf.
 15. Je moet ervoor kiezen om positief te zijn, mogelijkheden te zien en elke dag je zegeningen te tellen. Dat betekent ook dat je moet doorzetten als je dat niet wil. Dat je een heleboel dingen moet doen die je lastig vindt. Het betekent ook dat je lief voor jezelf moet zijn, maar jezelf ook moet uitdagen om beter te worden.
Delen:
Secured By miniOrange