(~215 B)
De CC cream van IT Cosmetics is mijn redding op moeilijke eczeem-dagen

De CC cream van IT Cosmetics is mijn redding op moeilijke eczeem-dagen

Drie jaar geleden was ik uitgenodigd voor een sleep-over met IT Cosmetics. Ik was heel erg sceptisch want het bleek het zoveelste make-upmerk dat beloofde goed te zijn voor de (zeer) gevoelige huid. Nu heb ik al jaren goede ervaring met Youngblood en wilde ik daar eigenlijk niet vanaf wijken, maar ik was toch ook wel nieuwsgierig. Uiteindelijk heb ik het heerlijk gehad tijdens dit evenement. De mensen van IT Cosmetics waren super aardig, de uitgenodigde influencers waren lief en het hotel was waanzinnig. Overal was over nagedacht. We hebben daar kennis kunnen maken met IT Cosmetics en na een avond spelen met make-up, werd ik de volgende dag met een rustige huid wakker. Dat beloofde veel goeds. Ik zou nog schrijven over de producten en dat heb ik niet gedaan.

Your skin but better

Waarom niet? Ik gebruik gewoon amper make-up. Omdat ik nooit iets kon verdragen, ben ik eigenlijk gewend aan mijn make-upvrije gezicht. Ik gebruik een beetje mascara en daar houdt het wel op. Het enige moment waarop ik fullface make-up droeg, was tijdens de bruiloft. Eliza heeft me toen heel mooi en natuurlijk opgemaakt met Youngblood. Het voelt voor mij al vrij snel te veel en daarom kan ik niet aan mezelf wennen als ik volledig in de make-up ga. Maar dat betekent niet dat ik IT Cosmetics de afgelopen jaren niet gebruikt heb. Er is namelijk één product dat ik nog steeds in de la in de badkamer heb liggen en zo nu en dan pak; de IT Cosmetics CC cream ‘your skin but better’. En laat ik daar nu enorm goed op gaan.

CC cream

De CC cream is een volledig dekkende crème met een goede hydratatie en SPF50. Het is vloeibaar, maar wel echt goed dekkend qua kleur. Het is zacht voor mijn huid en je hebt minimaal nodig voor een goed resultaat. Mijn huid voelt daarna niet afgesloten en eigenlijk gewoon goed zacht en gevoed. Ik pak het er bij als ik mijn huid niet prettig vindt die dag. Je moet je voorstellen: ik heb mijn hele leven al eczeem en kan het negen van de tien keer goed handelen. De ene dag sta ik met een fris gezicht op; de andere dag kan ik helemaal knalrood zijn. Dat is oké en hoort bij mij. Maar het hoort ook bij mij dat ik daar de ene dag minder mee zit dan de ander. Soms sta ik voor de spiegel en denk ik: fuck it, het is helemaal oké zo. Een andere dag kijk ik in de spiegel en kan ik wel huilen. En op die dagen komt IT Cosmetics tevoorschijn.

Dit was een relatief slechte dag. Ik maakte een foto voor de CC cream.

De andere kant van mijn gezicht.

Hier zie je de helft met de CC cream. Ik vind het heel natuurlijk, maar je ziet ook gelijk de zeer goede dekking. Het haalt helemaal de roodheid uit mijn gezicht.

Op deze foto heb ik het helemaal op.

Op deze foto draag ik het ook. Heel blij met het resultaat. Nog steeds mezelf zonder al te heftige make-up, maar toch net even de dekking waar ik me prettig bij voel.

Cetaphil en Drs. Leenarts

’s Avonds haal ik de make-up eraf met de reiniger van Drs. Leenarts. Ook daar ga ik heel erg goed op. Ik gebruik daarna de crème van Cetaphil, mijn favoriet. Die gebruik ik alweer langere tijd voor mijn gezicht en mijn hele lichaam. De potten (ik heb deze) koop je gemakkelijk bij Etos of online. Ik heb een tijd Gladskin gebruikt en dat heb ik nog steeds in mijn tas, maar vind deze potten misschien wel nog fijner. De CC cream van IT Cosmetics is goed te mengen met de Cetaphil, waardoor ik ’s ochtends gelijk mijn verzorging en dekking in één heb. Ja, ik ben zeer te spreken en wilde er toch nog eens aandacht aan besteden. De moeite waard om eens te proberen als je net zo’n vervelende huid hebt als ik. Of als je gewoon eens een ander merk qua make-up wil proberen!

Delen:
Secured By miniOrange