Zwanger! #22

Zwanger! #22

Afgelopen week begon het voor het eerst allemaal écht te kriebelen. Ik heb onwijs veel zin om aan de slag te gaan met de babykamer, kan geen winkel meer voorbij lopen zonder bij de babykleding te kijken, speur allerlei webshops af om te zoeken naar leuke babykleding en ben nu ook wel veel meer bezig met namen zoeken dan eerst. Het lijkt wel dat de magische 20 weken-echo ervoor gezorgd heeft dat de boel een beetje meer begint te leven. De fanatieke schoppen die ik voel en mijn buik die ’s avonds behoorlijk beweegt helpen natuurlijk ook mee. Ik ben er steeds bewuster mee bezig en ondanks dat er wéér kwaaltjes zijn die roet in het eten proberen te gooien, laat ik me niet al teveel afleiden en probeer ik optimaal van de tweede helft van deze zwangerschap te genieten. Voordat het alweer voorbij is!

Over de kwaaltjes gesproken; de misselijkheid en het kokhalzen is alleen ’s ochtends nog aanwezig en dat is erg prettig. Ik spuug niet en mijn eetlust is weer helemaal terug. Wel heb ik nu wéér een urineweginfectie te pakken en daar baal ik toch wel flink van. Ik heb veel last met plassen, moet behoorlijk vaak naar het toilet en heb veel harde en gespannen buiken. De antibiotica ligt weer klaar en ik hoop dat dat voor voldoende verlichting gaat zorgen. Ik doe het al rustig aan en kan niet meer dan opletten en me toch nog steeds koest houden zoals ik dat nu doe. Laten we hopen dat dit het laatste is waar ik deze zwangerschap mee hoef te dealen. Al met al valt het mee en kun je je ergere dingen bedenken maar na een vlekkeloze eerste zwangerschap valt me dit soms toch niet helemaal lekker.

Voor de rest gaat eigenlijk alles wel zijn gangetje. Ik ben lekker thuis aan het werk, druk bezig met toekomstige samenwerkingen met héél grote en mooie namen, geniet van de qualitytime met Skyler en ondertussen ben ik bezig met de voorbereidingen voor de baby. Ik ben rustig aan de babykamer aan het opruimen, de kledingkast aan het inrichten en heb al een kleine verlanglijst met spullen die ik nog graag wil hebben. Terwijl ik met Skyler al direct na de zwangerschapstest met al deze dingen bezig was, begint het deze zwangerschap nú pas echt te kriebelen. Ach, beter nu pas dan helemaal niet, zeg ik dan maar. Haha. Er staat wat leuke kleding in bestelling en alles begint langzaamaan vorm te krijgen. Alleen die naam… Daar zijn we vooralsnog nog helemáál niet uit. Niet eens een klein beetje.

2017 staat in het teken van de grote overgang van één naar twee kinderen en daar kan ik soms best wel even over nadenken. Hoe gaan we dat in godsnaam doen? Hoe doe ik dat alleen overdag? Hoe ga ik dat doen met thuiswerken en de site(s)? Hoe gaat Skyler reageren en hoe moést dat ook alweer, zo’n baby? Gaat het me net zo zwaar vallen als toen met Skyler of weet ik nu wat me staat te wachten en valt het mee omdat ik relaxter ben? Ik weet dat het allemaal wel goed komt en vanzelf zijn weg gaat vinden, maar het zijn dingen waar ik me vooral afgelopen week heel erg bewust van was. Er komt een tweede aan!

Sluit ik af met het gewichtsdingetje: ik ben momenteel 1.5 kilo lichter dan voor de zwangerschap en dat betekent dat ik afgelopen week een halve kilo ben aangekomen. Prima! En natuurlijk mag de buik deze week niet ontbreken. Minder huge dan vorige week en steeds meer een bolletje. Tot volgende week!

schermafbeelding-2016-12-14-om-11-48-35

Share:

9 Reacties

 1. Naomi
  15 december 2016 / 08:36

  Serieus! Het verbaasd me iedere keer weer hoe snel jouw zwangerschap gaat! Als je update online komt denk ik ook al huhhh.. nu alweer :p en je buik is zoooo mooi!

 2. 15 december 2016 / 08:50

  Wat gaat het snel he? Ik kan me nu nog echt niet voorstellen dat ik over een week of 11 al ga bevallen. Leuk dat het na de 20weken echo wat meer is gaan kriebelen! Hopelijk kun je inderdaad zonder al te veel extra kwaaltjes genieten van deze tweede helft. Je hebt in ieder geval een prachtige buik!

 3. 15 december 2016 / 08:51

  Het gaat hard zeg. Vervelend dat je alweer een urine infectie hebt, maar hopelijk gaat het snel beter!

 4. 15 december 2016 / 10:23

  Wat vervelend dat je zoveel last hebt van kwaaltjes. De naam vond ik ook zo ontzettend moeilijk. Gelukkig hebben wij sinds een week of 2 de naam al. Word het helemaal zo echt van heh.

 5. 15 december 2016 / 11:25

  je ziet er zo goed uit schat :d heerlijk om te zien!! alleen weer klote van die urineweg infectie! en netjes kwa kilootjes toch 😀

 6. 15 december 2016 / 12:22

  Leuk! Je buik is prachtig!

  Ik ben pril zwanger van een tweede (yes!) en kan alles bij jou afkijken wat betreft 2 kindjes en hoe jij dat doet. Ik kan het me ook totaal niet voorstellen, maar heb er erg veel zin in.

 7. 15 december 2016 / 13:39

  Pff wat vervelend dat je een blaasontsteking hebt. Hopelijk helpt de medicatie en heb je er snel geen last meer van.

 8. Jessica
  15 december 2016 / 19:39

  Blaasontsteking tijdens de zwangerschap heb ik ook 1x gehad laat staan jij nu weer opnieuw !!!
  Ik ben toen zelfs met mijn man naar de materniteit gereden ik was zo bang er iets mis was !
  Hopelijk slaagt de medicatie snel aan !
  Een zwangerschap gaat snel he ik had dat bij mezelf en vind dat bij mijn kennissen en vrienden ook.
  Veel genot je bent al goed over de helft !

 9. Lien
  15 december 2016 / 19:51

  Lastig he die namen! Ik vind de naam Trevor heel leuk passen bij Skyler. Wie weet inspireer ik je 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.