(~215 B)
Mijn gelezen boeken van 2023 (32/40)

Mijn gelezen boeken van 2023 (32/40)

Voor de vakantie deelde ik met jullie de boeken die ik las voordat we weggingen. Nu ben ik een echte vakantielezer en is een vakantie voor mij pas echt compleet als ik me kan verliezen in een leuk boek. Ik ben dan ook vaker wel dan niet met mijn e-reader in mijn hand te vinden en grijp elke gelegenheid aan om een stukje te lezen. Dat resulteert altijd in een flink aantal gelezen boeken na de vakantie. De drie weken op de camping zorgde ervoor dat ik maar liefst negen boeken kan bijtellen. De teller staat nu op 32 boeken in 2023. Niet verkeerd.

Dit zijn de boeken die ik las tijdens de vakantie.

De kleine bakkerij aan het strand 2, 3 & 4 – Jenny Colgan

Deel 2:

Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden. Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. 

Deel 3:

Het is winter in de kleine bakkerij aan het strand en Polly is ervan overtuigd dat dit de beste kerst ooit gaat worden. Maar wanneer gaat het leven volgens plan? Want Polly’s beste vriendin vertrouwt haar een gevoelig geheim toe dat het leven van Polly en Huckle drastisch kan veranderen. En dan verschijnt er plotseling een bekend gezicht uit Polly’s verleden en wordt het nog ingewikkelder. Polly vindt meestal troost bij het bakken, maar ze heeft het gevoel dat het dit keer niet genoeg zal zijn.

Deel 4:

In Een nieuwe zomer in de kleine bakkerij van Jenny Colgan arriveert Marisa Rossi op het prachtige eiland Mount Polbearne, maar ze merkt van de mooie omgeving nauwelijks iets op. Sinds de dood van haar geliefde grootvader is ze zichzelf niet meer en heeft ze een angststoornis ontwikkeld. Zelfs het koken van heerlijke Italiaanse gerechten, anders haar passie, is haar nu te veel. Marisa verschuilt zich in haar vakantiehuis, totdat ze van haar therapeut haar horizon moet gaan verbreden. Die plannen worden echter behoorlijk bemoeilijkt door Marissa’s nieuwe buurman, een aantrekkelijke, maar luidruchtige Russische pianoleraar. Ze wordt gek van zijn gecomponeer dat tot diep in de nacht doorgaat. Toch lukt het Marisa om vrienden te maken. Zoals bijvoorbeeld Polly, die voor haar bakkerij aan het strand dringend nieuwe plannen moet maken. De zaak heeft behoefte aan sprankelende ideeën, aan meer sjeu, meer… dolce vita?

Voor de vakantie was ik begonnen aan De kleine bakkerij aan het strand van Jenny Colgan. Ik wilde heel graag een boekenserie waar ik me in kon verliezen en waar ik de leesflow mee kon vasthouden. Dat is gelukt, want tijdens mijn vakantie las ik deel 2, 3 én 4 binnen no time uit. Wat een heerlijke feelgood reeks! Ik heb genoten van elke pagina en kreeg er geen genoeg van. Wat ik ook leuk vind is dat het echt eigen boeken zijn met eigen thema’s. Dus geen reeks waarbij elk boek bestaat uit 100 pagina’s ofzo. Het zijn volwaardige boeken en daardoor extra veel leesplezier. Echt een aanrader!

Je vindt de reeks De kleine bakkerij aan het strand hier.

⭐⭐⭐⭐

Jules – Julia van Baaren

De vijftienjarige Julia (‘Jules’ voor haar beste vriend) is een vat vol onzekerheden. Door vriendschappen die op scherp komen te staan, een succesvolle tv-presentator als moeder en een onbeantwoorde liefde, worstelt ze dagelijks met een negatief zelfbeeld. Wanhopig zoekt ze een uitweg uit de situatie en lijkt dan de sleutel te hebben gevonden: dagelijkse, in eerste instantie troostende eetbuien, om alles er daarna weer uit te gooien. Het geeft haar controle, en dat is precies wat Julia nodig heeft. Maar terwijl haar vriendinnen en klasgenoten uitstekend lijken te weten wat hun plek in de wereld is, glijdt Julia steeds verder weg in haar eigen misère. Jules is een aangrijpend en goudeerlijk verhaal over de sluipmoordenaar die een eetziekte kan zijn.

Na de romans was ik toe aan iets anders en las ik dit waargebeurde verhaal van Julia. En dat was pijnlijk, verdrietig, soms een tikkeltje herkenbaar, puur en eerlijk. In dit boek beschrijft Julia haar leven, en dat begint al op jonge leeftijd. Ze deelt hoe ze al vroeg in aanraking kwam met diëten en hoe dit de jaren daarna haar leven beheerste. Punten tellen, calorieën bijhouden, constant de strijd met de weegschaal, veel eten, weinig eten en de mentale strijd die daarmee gepaard gaat. Wat ik ook ‘fijn’ vond om te lezen, is dat eetproblematiek zoveel meer is dan alleen anorexia. Een verdrietig, maar prachtig boek dat ik moest lezen.

Je kunt Jules hier aanschaffen.

⭐⭐⭐⭐⭐

Nu we hier toch zijn – Chantal van Gastel

Al tien jaar lang neemt Audrey elke dag dezelfde route naar haar werk. Zodra ze de rotonde naar het parkeerterrein nadert, verandert ze in Audrey van hr. Die Audrey is gemotiveerd en betrouwbaar, drinkt groene thee en maakt iedere dag to-dolijstjes. Maar eigenlijk staat ze op instorten. Elke ochtend wordt het moeilijker om uit bed te komen; ze gebruikt de snoozefunctie steeds vaker. En telkens als ze de rotonde ziet verschijnen, stelt ze zich voor hoe het zou zijn om gewoon door te rijden en een ander leven te beginnen. Groots en meeslepend, zoals in haar lievelingsfilms. Maar in plaats daarvan doet ze wat er van haar verwacht wordt. En niemand die haar doorziet. Tot ze op een maandagochtend Lynx ontmoet. Hij weet vanaf de steiger waarop hij staat te schilderen steeds haar aandacht te trekken en zijn ‘leven in het nu’-mentaliteit wakkert iets in haar aan. Voor één keer besluit Audrey te doen wat ze altijd al wilde. Ze belandt in Parijs. Alleen en zonder plan. Maar misschien is dat precies wat ze nodig heeft…

Ja hoor, Chantal van Gastel doet het weer. Wat een heerlijk verhaal! Natuurlijk heeft het alles wat je verwacht: romantiek, een tikkie problematiek, een leuke wending, een traan en een lach. Genoten van begin tot eind. Je waant je ook nog eens in Parijs door het decor dat zo specifiek wordt omschreven. Ja, onwijs van genoten!

Je vindt het nieuwe boek van Chantal van Gastel hier.

⭐⭐⭐⭐⭐

Trouwlust – Becky Chalsen

De ingrediënten zijn: een huwelijk, een verjaardag, een vakantieweekend. Klinkt allemaal heerlijk, toch? Wat zou er in godsnaam verkeerd kunnen gaan? Veel, zo blijkt. In Trouwlust serveert debutante en influencer Becky Chalsen alles wat een lezer weet te smaken: een zonovergoten setting, familiedrama, lang verborgen geheimen en een antwoord op een groot aantal ‘Wat als-vragen’ die zelfs het beste koppel zouden uitdagen. De hoofdrolspelers: Amy en Jo, de onafscheidelijke Sharp tweeling en Ben, Amy’s kinderliefde die nu haar man is. De zusjes worden bijna dertig en Jo gaat trouwen. Het feest gaat door op het idyllische Amerikaanse Fire Island, en het hele stadje Kismet is er bij betrokken. Een zomerse locatie voor een spetterend feest.

Ik had wel zin in een boek met als thema een bruiloft en familieperikelen , maar uiteindelijk vond ik dit boek niet zo. Ik kwam er heel moeilijk in en heb zelfs momenten gehad dat ik mijn e-reader even niet wilde pakken. Ik bleef wel steeds doorlezen, in de hoop dat er iets ging gebeuren. De tweede helft was iets beter en maakte het wel leuker om door te lezen, maar al met al toch ook wel blij dat het uit was. Niet mijn favoriet.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐

Alles op alles – Marijke Vos

Wanneer haar oudtante Ella een beroerte krijgt, aarzelt Nadja geen moment: ze besluit haar zojuist gestarte sabbatical door te brengen in Ella’s kleine huis in Engeland. Als kind spendeerde Nadja elke zomervakantie met haar ouders en zusje bij haar oudtante, aan de rand van het landgoed Stonewood, en fantaseerde over het verlaten landhuis. Haar oudtante was echter altijd heel duidelijk: je mag er nooit bij in de buurt komen. Wanneer Nadja Ella’s oude dagboek vindt, stuit ze op een mysterieuze geschiedenis, en ze krijgt het landhuis niet meer uit haar gedachten. Waarom is het al zo lang onbewoond?

De idylle van Nadja’s verblijf wordt ruw verstoord als het landgoed een nieuwe eigenaar blijkt te hebben. Het miljoenenbedrijf Logan Enterprises en de arrogante projectontwikkelaar Benjamin Logan, willen het huis slopen. Samen met een paar excentrieke dorpsbewoners zet Nadja alles op alles om het landhuis te redden. Maar is Benjamin wel echt de vijand?

Ik zette alles op alles (haha) om mijn leesflow weer terug te laten komen en hoe doe je dat nu beter dan met een boek van Marijke Vos? Ik genoot van haar vorige boeken en wilde dit boek ook een kans geven. Ik ben hier al eens eerder in begonnen, maar toen heb ik het na drie pagina’s weggelegd omdat ik er geen zin in had, maar nu begon ik erin en las ik het boek in een mum van tijd uit. Een leuke zoektocht vanuit het verleden waarbij steeds een stukje duidelijker wordt, leuke personages, uiteraard weer fijne wendingen en romantiek. Een boek zoals ik hem hebben wil.

Je vindt dit boek van Marijke Vos hier.

⭐⭐⭐⭐

Het cupcake café – Jenny Colgan

Issy Randall kan bakken. Nee, meer dan dat – Issy kan verbluffend luchtige, hemelse taarten maken waar het water je van in de mond loopt. Haar talent heeft ze van haar grootvader, in wiens bakkerij ze is opgegroeid. Wanneer ze haar (oersaaie) baan kwijtraakt, besluit ze dat het tijd is voor de Grote Stap. Gewapend met recepten van haar grootvader, de hulp van haar beste vrienden en van de lokale bankmanager die zijn nek voor haar uitsteekt, opent ze Het Cupcake Café. Maar Issy heeft absoluut geen idee waar ze aan begonnen is. Al haar moed – en veel cake – is ervoor nodig om een ramp te voorkomen…

De vorige reeks van Jenny Colgan smaakte naar meer, dus ik besloot aan een nieuwe te beginnen. Maar Het cupcake café vond ik toch wat lastig(er) lezen. Terwijl ik het verhaal echt om te smullen vond, vond ik de schrijfstijl niet zo heel prettig. Je leest soms uit het niets vanuit een ander personage en dan gaat het opeens weer over heel iets anders. Soms een beetje verwarrend en het haalde me wel uit het verhaal vandaan. Ook de recepten tussendoor vond ik niet zo fijn, en daarvan las ik alleen de laatste alinea omdat dat iets persoonlijker werd. Het tweede boek uit de reeks is een kerstverhaal, maar voor nu heb ik die even laten liggen. Dat zegt wel genoeg, aangezien ik de vorige reeks echt heb verslonden.

Je vindt Het cupcake café hier.

⭐⭐⭐

Een nieuwe start (Nachttaxi #1) – Eva Nagelkerke

Daar sta je dan. Ingeruild voor de personal trainer van je echtgenoot. Nee, ex-echtgenoot! Mila probeert er het beste van te maken, maar het valt niet mee, met haar twee kinderen op een tochtige benedenwoning. En WC’s schrobben bij de tennisvriendinnen van haar moeder is nou niet bepaald haar droombaan. Het is vast een goede tip van haar vriendin Benthe om dingen te bedenken waar ze dankbaar voor is, maar wat schrijft ze dan op? Dankbaar voor de ‘Wonderboy’, het peperdure koffiezetapparaat dat haar broer haar cadeau geeft? Tuurlijk, alleen jammer dat ze geen geld heeft voor de cupjes.

Dan valt haar oog op een bijzondere vacature. In een opwelling solliciteert ze, en voor ze het weet rijdt ze op de nachttaxi. Achter het stuur heeft Mila voor het eerst weer het gevoel dat ze haar eigen richting kan bepalen. De bijzondere passagiers komen en gaan, maar wie is toch die lange, donkere (en knappe) man die steeds met een zware sporttas bij een afgelegen bedrijventerrein wil worden afgezet?

Wat een origineel verhaal! Natuurlijk heeft het alles wat je van een chicklit/roman verwacht, maar door het verhaal in een nachttaxi te laten afspelen, is het anders dan anders. Verschillende passagiers komen voorbij en allemaal hebben ze een eigen verhaal. Ik ben inmiddels in deel 2 bezig. Heel erg leuk. Een ietwat simpel boek, maar soms is dat alles wat je wil ’s avonds voor het slapengaan.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐

Delen:
Secured By miniOrange