(~215 B)
Een vakantie in Nederland: ik vind het heerlijk

Een vakantie in Nederland: ik vind het heerlijk

Dat ik geniet van Camping Bakkum hoef ik jullie niet te vertellen. We zijn er, sinds we daar in de herfst van 2020 voor het eerst hebben gekampeerd, toch wel regelmatig te vinden. Twee keer in de meivakantie, twee keer in de herfstvakantie, een keer in de zomervakantie en alle ontelbare dagjes dat we daar rondliepen omdat onze vrienden daar staan. Ik vind het heerlijk. Ik geniet van de plek daar en zodra de slagbomen opengaan, ben ik er even uit. Het brengt me in een soort bubbel waar ik pas weer uit kom zodra ik de poort weer uit ben. Toen wij een caravan kochten (of nou ja, Raymond kwam er opeens mee thuis…), dacht ik dat we regelmatig naar het buitenland zouden rijden voor een vakantie. Niets is minder waar.

Leukste vakanties

Na proefkamperen op een camping bij de boer in Nederland, vertrokken we naar Duitsland voor onze eerste echte kampeervakantie. Het jaar daarna besloten we in Nederland te blijven, om het jaar daarna naar Frankrijk te gaan. Vorig jaar bleven we weer in Nederland en stonden we in de Achterhoek op een mooie plek. En weet je? Het kamperen in Nederland bevalt me eigenlijk heel erg goed. Als ik terugdenk aan de kampeeravonturen tot nu toe, hebben we in Nederland toch wel de leukste vakanties gehad.

Het weer is een slecht argument voor mij

Natuurlijk doet het weer een hele hoop. Ik ben echt een mooi-weerkampeerder. Met regen vind ik er niks aan en als we windkracht 10 hebben zoals we toen op Bakkum hadden, roep ik dat we ‘de hele teringzooi gaan verkopen’. Van het weer ben je nergens zeker. Terwijl we vorig jaar in Nederland wekenlang 25-30 graden hadden, was het jaar daarvoor in Frankrijk drama en kwam ik warme kleding tekort. Het argument ‘het weer in Nederland in de zomer is zo onvoorspelbaar’ gooi ik direct weg na deze ervaring. Daarvoor hoef je niet meer ver weg te rijden.

Voordelen

Ik vind het heerlijk dat we binnen maximaal drie uur op bestemming zijn. Ik vind het prettig dat ik vooraf niet zo’n stress heb omdat ik bang ben dat ik dingen vergeet. Ik koop het verderop bij de supermarkt of rij in het ergste geval terug naar huis. Ik vind superfijn dat de jongens snel contact leggen als we op een veldje staan en niet met een beetje handen- en voetenwerk hoeven te communiceren. Vorig jaar waren ze echt de hele dag met andere kinderen. Ik vind het prettig dat ik zelf ook op pad kan; daar ben ik in het buitenland te schijterig voor. Heerlijk dat ik vorig jaar een dag in mijn eentje naar Enschede ben gereden. Dat ik veel wandelingen in de omgeving heb gemaakt. Ik ben niet zo’n held in het buitenland, maar ben ook niet zo bijster goed in andere talen spreken. Dit voelt veilig. Ik vind het heerlijk dat de jongens maar minimaal ruzie hebben op de achterbank in plaats van twee dagen bekvechten. Ik hou wel van comfort, van gemak. En voor mijn gevoel biedt Nederland ons dat wel.

Ziek in het buitenland

Misschien komt dat ook omdat ik twee jaar geleden echt doodziek was in Frankrijk. Ik had een zware longontsteking te pakken, kon amper een stap zetten zonder duizelig te worden en wist echt even niet hoe ik hieruit kon komen. Gelukkig troffen we op een tweede camping een Nederlandse eigenaresse die ons heeft geholpen met een arts vinden, maar alsnog was het heel lastig toen we eenmaal bij de dokter zaten. We hebben toen ook nog eens veel regen en kou gehad en ondanks dat de kinderen zich wel vermaakten, was er uiteindelijk ook maar één Nederlands vriendje. Als ik dat vergelijk met vorig jaar, hebben we toen echt een heerlijke vakantie gehad.

Toen Raymond me vroeg waar ik aan zat te denken voor de zomervakantie, kon ik dan ook maar één ding roepen: ‘laten we lekker in Nederland blijven’.

Delen:
Secured By miniOrange