(~215 B)
Mijn gelezen boeken van 2024 (18/40)

Mijn gelezen boeken van 2024 (18/40)

Oh, wat heb ik de afgelopen weken weer heerlijke boeken gelezen. Ik zat er helemaal in en pakte mijn e-reader er vaak bij om verder te lezen. De laatste update is van 11 april; sindsdien las ik er weer vijf boeken bij. Kijk mee!

Alles voor ons (Onvoorwaardelijk #2) – Wendy Brokers

Aniek is met één reden bij de Amsterdamse politie gegaan: zo veel mogelijk vrouwen behoeden voor wat haar in het verleden is overkomen. Het achterste van haar tong laat ze zelden zien en over haar privéleven praat ze nog minder. Ze heeft zich heilig voorgenomen om nooit meer iemand voor de volle honderd procent te vertrouwen. Of erger nog: van iemand afhankelijk te zijn.

Fedde is niet op zoek naar een relatie als Aniek hem min of meer letterlijk in de schoot wordt geworpen. Ook bij een tweede ontmoeting lijkt irritatie het enige te zijn wat ze bij elkaar opwekken. Toch kriebelt er ook iets. Een derde ontmoeting mag dan scheepsrecht zijn; als hij slim is vergeet hij haar zo snel mogelijk. Maar hoe beter hij Aniek leert kennen, hoe minder daarvan terechtkomt.

Welke geheimen draagt Aniek met zich mee en waarom doet ze hem meer dan hij wil toegeven? Andersom worstelt ook Aniek met haar gevoelens. Fedde kan nooit zo perfect en betrouwbaar zijn als hij doet voorkomen. Ergens zit een addertje onder het gras, toch?

Deel 1 had ik al in mijn hart gesloten en deel 2 kon ik ook niet meer wegleggen. Wat een mooie reeks heeft Wendy Brokers hier geschreven en wat zit er een mooie laag onder. Ik werd gegrepen door het verhaal en vond het een prachtig boek om te lezen. Leuk ook, die kleine overlap met deel 1. Daar hou ik van! Laat de volgende delen maar komen…

⭐⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Leven met de dood – Iede Hoorn

In ‘Leven met de dood’ lees je wat Iede Hoorn meemaakt in zijn werk als uitvaartverzorger. Het contact met de nabestaanden, het verzorgen van een lichaam, uiteenlopende verzoeken, kleine uitvaarten, over-the-top-uitvaarten, dingen die misgaan, dingen die hem altijd bijblijven; als Iedes telefoon gaat weet hij nooit in welke situatie hij die dag gaat belanden. Wat hij met zijn ervaring als uitvaartverzorger inmiddels wel weet is dat de dood veel meer is dan stemmige kleding en koffie met cake. De dood is verdrietig, soms schrijnend, maar vaak ook mooi, liefdevol en zelfs grappig. Met het delen van zijn verhalen wil Iede een nieuwe blik op de dood werpen in de hoop deze meer bespreekbaar te maken.

Ik heb al eerder gezegd dat ik dol ben op boeken over iemands werkgebied en toen ik dit boek over een uitvaartverzorger tegenkwam, was mijn aandacht getrokken. Ik vind het moeilijk om hier iets over te zeggen. Enerzijds mega interessant en leuk om over te lezen; anderzijds heel oppervlakkig. Ik snap dat je met bepaalde verhalen de diepte niet in kan, maar vond het nu te vlak blijven. Zonde, want over het algemeen vond ik het wel boeiend.

⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Alleen nog vandaag – Linda Hakeboom

Linda is 34 jaar als ze de diagnose borstkanker krijgt. Het ‘doodsvonnis’ blijkt iets te doorbreken wat ze nooit voor mogelijk heeft gehouden. De opeenstapeling van nare gebeurtenissen uit haar verleden schudt ze plotseling moeiteloos van zich af. En daarmee stopt ze een lange geschiedenis van doorgegeven pijn. Dit boek gaat over opgroeien in een onveilige omgeving en wat dat veroorzaakt. Over troost en hoe je trauma’s te boven komt. Maar vooral over eindelijk kunnen zijn wie je bent.

Ik had geen verwachtingen van dit boek en dacht dat het gewoon een beschrijving van haar tijd met kanker zou zijn. Maar dat is lang niet alles! Niet alleen gaat dit over haar diagnose en leven met kanker; ook worden we meegenomen naar haar jeugd. Dit boek gaat over opgroeien in een onveilige omgeving en wat dat veroorzaakt, in combinatie met haar huidige diagnose en de weg die zij aflegt. Ik vind het een prachtig boek en kon het maar moeilijk wegleggen.

⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Als ik je weer zie – Gillian King

Lily wil best een tijdje op het dochtertje van haar beste vriendin Sara passen wanneer zij plotseling weg moet. Totdat ze ontdekt wie Sara daarvoor nog meer heeft ingeschakeld: Seb. Hij is vreselijk knap, grappig en stiekem erg sexy. O, en niet geheel onbelangrijk: Lily’s ex.

Seb is wel de laatste persoon met wie Lily een paar weken lang in hetzelfde huis wil wonen. Maar wanneer ze noodgedwongen tijd met elkaar doorbrengen, merken ze dat het verleden hen razendsnel inhaalt. Oud zeer komt naar boven, net als verborgen gevoelens en emoties. Waar vonken overspringen, gaat alleen ook weleens iets in de fik…

Mijn e-reader staat vol met non-fictie, maar ik had weer zin in een roman. Tijdens mijn rondje bol en Kobo Plus, stuitte ik op het nieuwe boek van Gillian King. Dat had ik even gemist! Ik ben dol op haar boeken, dus ben hier gelijk in begonnen. En wauw, wat is dit weer een heerlijk verhaal! Het is een ontzettend fijn boek met een leuk verhaal waar je je in kunt verliezen. Het heeft alles: liefde, problemen, een tikkeltje drama, mooie fragmenten, familie, vriendschap en uiteraard een happy end. Ja hoor, hier werd ik ontzettend blij van.

⭐⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Jeugdzonde – Julienne Brouwers

Op zijn tijd kan ik een goede thriller waarderen en ik zag dat dit boek hoge reviews had op bol. Dat wilde ik wel lezen. En ja, vanaf de eerste bladzijde zat ik er goed in! Het was niet tandenknarsen van de spanning, maar wel een heerlijk boek vol met wendingen. Ongeveer halverwege het boek weet je hoe het ongeveer in elkaar steekt, maar dan gebeuren er toch weer een paar dingen waardoor je gaat twijfelen. Het gaat soms een beetje ver qua verhaallijnen, maar door de herhalingen in het boek (die sommige mensen storend vonden maar ik wel als heel prettig heb ervaren) bleef je toch gefocust en bij de feiten.Ik heb genoten van iedere bladzijde en ben inmiddels in een ander boek van deze schrijfster begonnen. Mocht je af en toe de romans een beetje zat zijn: dit spannende boek mag zeker op je lijstje.

⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Delen:
Secured By miniOrange