(~215 B)
Mijn gelezen boeken van 2024 (13/40)

Mijn gelezen boeken van 2024 (13/40)

Ik ben op dreef en heb een paar leuke boeken gelezen! Allemaal met vier of vijf sterren, waardoor ik maar door bleef lezen. De teller staat nu op 13 boeken en dat betekent dat ik er in een maand tijd zeven (!) heb gelezen. Kijk mee!

De kleine theetuin in de zon deel 2, 3 en 4 – Anne West

Deel 2:

De theetuin van Fleur is een groot succes. Rosa is uitgekocht en Fleur vraagt oud-klasgenoot Laura om hulp. Met tegenzin gaat Laura met haar ernstig zieke broer Alistair naar Texel. Kan ze haar draai op het eiland vinden? Rosa werkt samen met Kyra in hun atelier op Texel. Maar als Rosa besluit naar Amerika te gaan, staat Kyra er alleen voor. Haar faalangst komt weer opzetten, maar gelukkig krijgt ze hulp van Alistair, voor wie ze steeds meer gevoelens krijgt, ondanks haar huidige relatie.

Deel 3:

Na een carrière in de zorg is Sarah toe aan iets anders. Op het zonnige Texel vindt ze een stageplaats in de theetuin van Fleur. Haar stage loopt heel anders dan ze had verwacht wanneer Fleur langdurig uitvalt. Plotseling moet Sarah ban alles zelf uitvogelen. Ze kan goed bakken, maar voldoen aan de hoge eisen van een professioneel patissier is heel andere koek. Gelukkig krijgt ze hulp van Cas. De vonk slaat over tussen hen, maar hij is al bezet…

Deel 4:

Na een jaar in Amerika keert Rosa terug naar de theetuin die ze ooit samen met Fleur begon. Ze heeft een punt gezet achter de relatie met haar Amerikaanse vriend Tristan en eenmaal op Nederlandse bodem heeft ze het idee dat ze helemaal opnieuw moet beginnen. Wanneer ze kunstenaar Joël ontmoet, is het voor haar liefde op het eerste gezicht. Joël rouwt echter om de dood van zijn vrouw en kan maar moeilijk zijn hart openstellen. Dan komt Tristan naar Texel, vastbesloten om Rosa terug te winnen.

Na het eerste deel las ik gelijk verder in deel 2, 3 en 4. Ik vind deze serie echt heel erg leuk! Elk deel gaat over een ander personage, maar alles heeft wel een overlap. De personages komen in elk boek wel weer terug en dat vind ik superleuk. Het is wel even omschakelen aan het begin van een nieuw deel, omdat je net helemaal in de andere personages zit, maar uiteindelijk zit je er weer helemaal in. Gewoon lekkere weglezers! Ondanks dat het allemaal op zichzelf staande boeken zijn, zou ik wel alle vier de delen in volgorde lezen. Er zit toch een soort van verhaallijn in.

⭐⭐⭐⭐

Je vindt de boeken hier.

Even goede vrienden – Raounak Khaddari

‘De druk van deze vriendschap wil ik niet. Heel veel liefs.’ Met die woorden zette journalist Raounak Khaddari via WhatsApp een punt achter een vriendschap. Sindsdien worstelt ze met vriendschappen en hoe ze zelf een goede vriend moet zijn. Dat leidde tot een zoektocht naar deze meest ondergewaardeerde relatievorm. Aan de hand van de filosofie, wetenschap, geschiedenis en persoonlijke verhalen van verschillende mensen, ontdekt ze waarom vriendschappen onmisbaar zijn. En gaandeweg vindt ze antwoorden op vragen als: Hoe onderhoud je vriendschap pen? Waarom worden vrienden steeds belangrijker in onze moderne levens? En doe je er goed aan een vriendschap zo expliciet uit te maken als Khaddari deed, of had ze dat met de kennis van nu anders gedaan?

Een thema dat altijd weer terug komt in mijn leven. Vriendschappen. Ik vond dit een leuk en leerzaam boek en aan de hand van de gedeelde verhalen ging ik even denken aan mijn eigen vriendschappen. En ook zeker de verbroken vriendschappen en hoe dat allemaal is verlopen. Ik ben altijd vrij hard voor mezelf als het om vriendschappen gaat en praat mezelf dan ook altijd aan dat ik er niet goed in ben. Maar soms gaat het verder dan dat en soms liggen bepaalde dingen niet zozeer aan mij. En soms ook wel, en daarom vond ik dit boek extra fijn om te lezen. Het laat zien in welke vormen en maten vriendschappen kunnen bestaan en hoe dingen wel en niet voor je kunnen werken. Leuk om eens over dit thema te lezen! Ik zag dat er ook een werkboek is en daar hou ik ook altijd wel van. Eens kijken of dat iets is voor mij!

⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Ik ben een kind, gelukkig & gevoelig hoogbegaafd – Rineke Derksen

Dit boek is een samenvoeging van de boeken ‘Gelukkig hoogbegaafd’ en ‘Gevoelig hoogbegaafd’.

Gelukkig hoogbegaafd

In het boek Gelukkig hoogbegaafd, geeft de auteur handen en voeten aan de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. De wijze waarop zij dat doet is gebaseerd op haar ervaring dat hoogbegaafde kinderen pas gaan leren en ontwikkelen, als ze gelukkig zijn. Daarvoor is een kennis en begrip van de levensbehoefte van hoogbegaafde kinderen nodig. Om haar visie te verduidelijken, gebruikt de auteur veel praktijkvoorbeelden en geeft ze tips die zowel thuis, op school als op de kinderopvang toepasbaar zijn. Dit boek is een handreiking aan iedereen die geïnteresseerd is in hoogbegaafde kinderen. Bovenal is het een ode aan de kinderen die de auteur de afgelopen jaren heeft mogen zien opbloeien in haar plusgroepen.

Gevoelig hoogbegaafd

Vaak ontstaan de vragen, twijfels en worstelingen van hoogbegaafde kinderen niet alleen vanuit een hoog IQ. Ze komen ook vanuit hun gevoeligheid, vanuit een verhoogd bewustzijn. Hoogbegaafde kinderen nemen meer waar. Alle intense ervaringen die hoogbegaafde kinderen en volwassenen iedere dag weer opdoen, hebben een plek nodig, moeten verwerkt worden. Hiervoor zijn vertrouwen en zelfrefl ectie nodig. Wanneer hoogbegaafde kinderen en volwassenen zichzelf beter leren begrijpen, krijgen ze meer grip op hun leven en kunnen ze een gelukkiger leven gaan leiden. Door middel van de praktijkverhalen in Gevoelig hoogbegaafd geeft de auteur meer inzicht in hoe volwassenen een betere begeleiding kunnen geven aan gevoelig hoogbegaafde kinderen. Om deze verhalen te ondersteunen, is gebruikgemaakt van de kennis van onderzoekers op het gebied van hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.

Ik leende dit boek in de bibliotheek om wat meer te weten te komen over hoogbegaafdheid bij kinderen. Ik wilde wat dingen opschrijven waarin ik onze zoon herkende, maar uiteindelijk bleef ik maar post-its plakken bij herkenbare situaties. Ik heb het boek weer teruggebracht naar de bieb, maar ga er zeker meer over lezen. Dit heeft ons de informatie gegeven waar we naar op zoek waren en inmiddels zijn we ook in gesprek op school. Heel fijn boek, voor als je meer over hoogbegaafdheid bij kinderen wil leren of op zoek bent naar handvatten.

⭐⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

De perfecte zoon – Freida McFadden

‘Mevrouw Cass, we hoopten dat uw zoon een paar vragen zou kunnen beantwoorden over het meisje dat gisteravond verdween…’ Erika heeft een perfect gezin, totdat er op een avond twee rechercheurs op haar stoep staan. Een middelbare scholiere is vermist. En Erika’s tienerzoon is de laatste die het meisje levend zag. Erika heeft altijd iets duisters gezien in haar ogenschijnlijk perfecte zoon. Ze wil geloven dat hij onschuldig is, maar als het bewijs zich opstapelt, kan ze de waarheid niet ontkennen – misschien heeft hij wel het ondenkbare gedaan.

De Hulp deel 1 en 2 heb ik echt verslonden, dus ik was super enthousiast toen ik van iemand een bericht kreeg dat het nieuwe boek van Freida McFadden online stond. Hij was ook direct beschikbaar in Kobo Plus, dus ik heb het gelijk op mijn e-reader gezet. Ik had even wat moeite om in het verhaal te komen, omdat ik net uit de reeks van de theetuin kwam, maar op een gegeven moment zat ik er helemaal in en kon ik het niet meer weg leggen. Dit boek is net zoals De Hulp spannend tot het eind, alhoewel ik wel al halverwege het gevoel had dat ik wist hoe het in elkaar zat. Het boek is hetzelfde opgebouwd als De Hulp: lekker spannend, goede wendingen en leuke plottwisten die je op een ander spoor zetten. Ja hoor, ik vind B.A. Paris een fantastische schrijver, maar Freida McFadden behoort ook absoluut in datzelfde rijtje.

⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Wie ik ben zonder jou  – Susan Muskee

Joy (27) heeft haar leven helemaal uitgestippeld: huisje, boompje, Pinterestbord voor haar droombruiloft. Tot haar vriend verliefd wordt op een ander. Van het ene op het andere moment stort haar toekomstbeeld in elkaar. Voor Frida (72) voelt het alsof iemand drie jaar geleden de pauzeknop van haar leven heeft ingedrukt. Sinds het overlijden van haar man bestaan haar dagen uit een wandeling naar de supermarkt en een gesprekje met Nico en Thea – haar kamerplanten. Wanneer de twee vrouwen elkaar op een bankje in het park ontmoeten, is dat het begin van een onwaarschijnlijke vriendschap. Gewapend met een stapel zelfhulpboeken maken ze een plan om het leven én de liefde weer naar hun hand te zetten. Aangezien de boeken een gegarandeerd succes claimen, zou dat moeten lukken. Toch?

Twee personages in een heel andere levensfase, die elkaar tegenkomen op een cruciaal moment in hun leven. Ik vond het een prachtig verhaal vol met verstopte levenslessen. De hoofdstukken wisselen elkaar af en om en om lees je het verhaal van Joy en Frida. Ik heb hier onwijs van genoten! Gewoon een mooie roman zoals ik ze het liefste lees: romantiek, vriendschap, een beetje drama en een happy end. Altijd fijn om te lezen voor het slapengaan!

⭐⭐⭐⭐⭐

Je vindt het boek hier.

Delen:
Secured By miniOrange