(~215 B)
Zes dingen die er op mijn doelenlijst staan voor 2021

Zes dingen die er op mijn doelenlijst staan voor 2021

De afgelopen jaren heb ik niks gedaan met goede voornemens en doelen. Ik wilde gewoon zien wat er op mijn pad kwam, me niet bezighouden met goede voornemens als een fotoboek maken of drie keer in de week sporten en bekeek per dag wat ik wilde gaan doen. Na jarenlang ‘afvallen’ bovenaan het lijstje te hebben gezet, was het wel even klaar en wilde ik gewoon mijn ding doen en even loskomen van alles. Was prima, maar het was ook een jaar waarin ik maar een beetje rondfladderde en waarin er weinig uit mijn handen kwam. Op het standaard werk na, dan.

Voor dit jaar voelt dat anders. Ik heb het gevoel dat dit een heel tof en spannend jaar gaat worden en ook al kan ik dit gevoel nog niet helemaal plaatsen, ik heb zin om 2021 te gaan rocken. Mijn boek komt uit en Maddox gaat naar de basisschool. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor mij, voor misschien wel ander werk, voor cursussen en andere mooie dingen. Ik weet niet, maar het voelt goed om dit met beide handen aan te grijpen en wat doelen op papier te hebben staan waar ik mee aan de slag wil gaan. Vooral qua gezondheid (en dan met name het sporten), maar ook qua persoonlijke ontwikkeling. Ook heb ik wat voornemens waar ik me aan wil blijven herinneren, om van de komende maanden een succes te maken. Ik ben nogal een telefoonaddict en wil mijn schermtijd drastisch verlagen om deze tijd beter te spenderen. Ik vind sommige doelen en goede voornemens te persoonlijk om te delen, maar de onderstaande zes deel ik met liefde met jullie. Ja, ik heb een hele lijst voor mezelf, maar ook met wat kleine dingen zoals een bepaald bedrag sparen, passief inkomen verhogen, ‘iedere week mijn planner invullen’ en ‘anderhalve liter water per dag drinken’.

1. Als nummer 1 doel: mijn boek 1 februari inleveren en daarna de hele maand focussen op de feedbackrondes om het boek drukklaar te maken. Heel spannend! Dit zal het eerste kwartaal mijn focus worden.

2. Fotoboeken in orde maken van de jongens! Bij wie staat dit allemaal op de lijst? Na Skylers eerste jaar maakte ik een fotoboek en afgelopen jaar heb ik eindelijk van Maddox’ eerste twee jaar een fotoboek gemaakt, maar voor de rest komt er vrij weinig van terecht. Ik wil dit echt gaan oppakken. Desnoods maak ik gewoon een leuk boek van 2019 en 2020, zodat ik niet al te ver hoef terug te zoeken en de motivatie verlies.

3. Ik wil minimaal 25 boeken lezen. Vorig jaar was dit ook mijn doel en ik was goed op weg, maar omdat ik mijn leesflow verloor (en veel te vaak en lang op mijn telefoon zat) heb ik het niet gehaald. Dat gaat dit jaar anders. Ik ben al goed op weg want boek 3 is bijna uit en ik lees nu iedere avond minstens een half uur. Ik neem mezelf ook voor om met een boek te stoppen als het niet mijn ding is en om alleen maar door te lezen als het me écht pakt. Doordat ik te vaak in een voor mij stom boek blijf hangen, pak ik minder graag de e-reader en verlies ik het plezier in lezen. Misschien dat ik mijn Kobo Plus abonnement om laat zetten naar e-books én luisterboeken in plaats van alleen e-books. Wie weet vind ik dat tijdens het wandelen wel fijn én kan ik weer meer boeken afvinken.

4. Beginnen met mediteren en dit minimaal twee keer in de week doen. Ik lees er steeds meer over, zie het online steeds vaker voorbij komen en kan wel een momentje van rust voor mezelf gebruiken. Ik heb de app Meditation Moments gedownload, een abonnement genomen en wil het nu eens laagdrempelig gaan opstarten. Ik ga niet gelijk iedere dag als doel stellen, want dan weet ik zeker dat ik vrij snel afhaak. Twee keer in de week een paar minuten is zeker haalbaar, dus ik ben benieuwd wat het voor mij gaat betekenen en of het daadwerkelijk iets voor mij is.

5. Qua sporten heb ik ook twee doelen: ik wil 75 kilo kunnen squaten en 75 kilo kunnen deadliften. Dan zit ik ongeveer op mijn eigen lichaamsgewicht en dat vind ik een mooi streven. Momenteel is dat 60 kilo squat en 50 kilo deadlift. Werk aan de winkel! Naast deze gewichten zal ik ook het gewicht soms lager houden tijdens de trainingen om op mijn houding te letten. Hopelijk kan ik dan aan het eind van het jaar de gewenste gewichten ín de juiste houdingen uitvoeren. Onze gezondheid blijft prioriteit en dus wil ik naast twee keer per week sporten, minimaal twee keer per week een wandeling van 4-6 kilometer maken, anderhalve liter water per dag drinken en regelmatig even inchecken bij mezelf of de voeding nog lekker gaat. Dat laatste vind ik het moeilijkst dus af en toe even alles opschrijven en kijken of de balans in orde is, is een must. Hopelijk gaan de sportscholen snel weer open om hier mee aan de slag te gaan! Vind het thuis toch echt een stuk moeilijker…

6. Helemaal helder op papier zetten wat voor baan ik zou willen, wat mijn droomjob is, welke vaardigheden ik nog wil versterken en waar ik me de komende maanden op wil focussen. Zo ben ik dól op schrijven, maar wil ik ook meer leren over online marketing, e-mailmarketing en conversieschrijven. Door goed op papier te hebben hoe mijn toekomstige (parttime) baan eruit moet zien, hoop ik over een paar maanden gerichter te kunnen solliciteren óf in ieder geval te werken aan de vaardigheden die nodig zijn door middel van boeken lezen en cursussen volgen.

Delen:
Secured By miniOrange