(~215 B)
DIARY: volop aan mijn boek werken

DIARY: volop aan mijn boek werken

Al een tijdje zat ik in de knoop met mijn boek. Ik moest een hoofdstuk onderverdelen in andere hoofdstukken, veel schuiven en feedback verwerken. De gedachte alleen al zorgde voor chaos in mijn hoofd en dus stelde ik het uit. Maar ik hoef jullie niet te vertellen dat het bijna 1 februari is en dat de deadline dus héél snel dichtbij komt. Maandag was ik het zat: ik zette mijn noise cancelling koptelefoon op met focusmuziek, zette de computer aan en ging zo hoofdstuk voor hoofdstuk schuiven tot alles op de juiste plek stond. De dag daarna verwerkte ik feedback, kon ik alles weer doorsturen naar de redacteur en was het tijd om me te focussen op het laatste hoofdstuk. Achteraf viel het allemaal wel mee en was het vooral een kwestie van doen. Maar als het overzicht kwijt is en ik niet weet waar te beginnen, kan ik in zo’n modus komen dat er niks meer uit mijn handen komt. En dat komt mijn stresslevel niet ten goede. Ik ben blij dat ik afgelopen week zoveel sprongen heb kunnen maken. Zoals mijn redacteur vrijdag liet weten: ‘je bent er gewoon bijna!’ Deze week ga ik me focussen op de allerlaatste dingen en dan lever ik het gewoon bijna officieel in. Het einde in zicht.

Ik was onrustig deze week door het boek, maar had gelukkig wat momenten buiten de deur om dit te kunnen doen. Plus ik ben helemaal hooked aan Virgin River en dat is momenteel het enige, inclusief het boek Close-Up dat ik momenteel lees, waar ik mijn hoofd helemaal even mee uit kan zetten. Is nodig, kan ik je vertellen. Kijk mee!

Enne, hier kun je mijn boek pre-orderen!

Maandag

Goedemorgen! Skyler is boven bezig met school met Raymond en ik ben met Maddox beneden.

Zoals ik al zei: tijd voor boekchaos. Ik schrijf alles op post-its en ben ondertussen de hoofdstukken aan het husselen. Zo is het helemaal op volgorde om het weer op te pakken. (niet helemaal trouwens want had het doorgestuurd en kreeg terug: ‘dit staat er twee keer in’, haha)

Alles doorsturen! Ik ben hier de hele dag mee bezig geweest maar fijn gevoel dat het af is.

Met Maddox’ zindelijkheidstraining gaat het de goede kant op!

Raymond en ik verschillen heel erg qua televisiesmaak, maar Married At First Sight kijken we samen met heel veel plezier.

Dinsdag

Ik zit al vroeg in de bus richting Amsterdam want heb mezelf weer een hotelkamer cadeau gedaan om aan mijn boek te werken.

Weer Twenty Eight! Gisteren heb ik alles op volgorde gezet: vandaag werk ik de laatste feedback weg én ga ik verder met het laatste hoofdstuk.

Ik zie Debbie ook nog even voor een wandeling en we halen een lekker broodje bij de Drie Graefjes. En een cupcake, uiteraard.

Ik krijg ook deze hoodie van haar, zo fijn en lief! Ik ben blij: heb alles kunnen doen wat ik wil en weer mooie sprongen gemaakt.

’s Avonds zit ik klaar voor de persconferentie. Moet zeggen dat het me nu wel zwaar valt met de jongens thuis omdat ik zelf zoveel moet doen. Gelukkig is Raymond thuis en kan hij nu een hoop oppakken.

Woensdag

Hoi!

We zijn een ochtend spelen bij Maddox’ vriendje van school.

’s Middags ga ik langs bij mijn yogalerares. Ze heeft een fijn kantoortje hier om de hoek en ze wil het wel verhuren aan me voor een paar momenten in de week. ZO LIEF en fijn. Ik vind Amsterdam fantastisch maar het zijn steeds volle dagen, terwijl ik soms ook even twee uur iets wil doen. Nu kan ik hier gewoon naartoe. Ik ben er gelijk de hele middag geweest en ga aankomende week weer. Scheelt me ook een hoop stress nu de scholen langer dicht blijven en ik in februari de correctierondes nog in ga.

Donderdag

Mijn ontbijtjes deel ik nooit meer, maar zijn nog steeds hetzelfde. Iedere ochtend weer een feestje.

Raymond is een dag werken dus nu is het mijn beurt. Skyler doet zijn schoolwerk thuis en zegt opeens: ‘Ik weet zeker dat als er een lijst wordt gemaakt van beste rekenaars in groep 4, dat ik zeker in de top 3 kom!’ Zo trots op hem.

De hele dag verloopt heerlijk rustig en ze doen allebei hun ding. Ik besluit helemaal niks voor werk en mijn boek te doen en dat voelt echt even heel goed.

’s Middags doen we gezellig een koffie bij Anke en zie ik deze grote vriendin weer.

School komt nieuw schoolwerk brengen omdat de scholen toch langer dicht blijven.

Ik maak een ovenschotel met broccoli, ‘een beetje’ kaas (haha) en salami. Was heerlijk!

Vrijdag

Oma is er weer en moet er gelijk aan geloven: memory met Maddox. En dat is niet makkelijk, kan ik uit ervaring vertellen.

’s Middags gaan we naar het strand van Noordwijk waar we Anke ook zien. De kinderen moeten hoognodig uitgelaten worden.

Fijn plekje zo!

Met mama.

En natuurlijk eten we wat lekkers. Wij gaan aan de koffie en warme chocomel met slagroom, lekker!

Zaterdag

Raymond is een dag werken en ik kom maar moeilijk los van mijn boek. Tijd om me op de bank te nestelen en Virgin River aan te zetten. Ik kijk het een paar uur achter elkaar, haha.

De kinderen kijken ook lekker veel filmpjes en spelen nog een beetje. Ik vind het helemaal prima vandaag.

Sneeuw!

Nog even een frisse neus halen.

Anke en Jirka komen eten en nemen zelf eten mee, haha. Dat is nog eens luxe. Anke heeft saoto soep gemaakt…

En roti! Heerlijke avond zo.

We kijken naar de livestream van Vrienden van Amstel Live. Wat is dat even genieten! Ik kan niet wachten tot we weer eens op pad mogen voor zoiets leuks.

Zondag

Ik begin de zondag zoals altijd met boodschappen doen.

Raymond is even wat ophalen en ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om toch nog even een aflevering er doorheen te kijken.

We willen er toch nog even uit en gaan gezellig met zijn vieren naar het bos. Even uitrazen in de buitenlucht.

Dat was hem weer! Volgende week werk ik een dag in een ander hotel in Amsterdam, twee dagdelen bij de yogalerares en gaat Raymond ook twee volledige dagen aan de slag waardoor ik de kinderen die dag heb. Zo werken we ons door de weken en deadlines heen. Ik hoop dat jullie het allemaal nog een beetje trekken en je hoofd boven water kan houden. Hang in there in deze gekke tijd en denk aan jezelf. X

Delen:
Secured By miniOrange