(~215 B)
Wedding update #5: een maand tot de bruiloft, puntjes op de i

Wedding update #5: een maand tot de bruiloft, puntjes op de i

Een bruiloft plannen is niet zo mijn ding. Zo, dat is eruit. Ik dacht nog: het zal wel meevallen, want we vieren het heel klein. Maar eigenlijk moet je bij een kleine bruiloft in grote lijnen dezelfde dingen regelen als bij een grote bruiloft. En dus is de lijst met taken die nog afgevinkt moeten worden behoorlijk lang. Met slechts nog een maand op de teller begint de tijd toch wel te dringen.

Trouwkleding

De trouwkleding is gelukkig grotendeels in the pocket. Mijn trouwjurk ligt op dit moment bij een vrouw in Amsterdam om helemaal op maat te worden gemaakt. Als je hem koopt bij trouwzaken zoals Weddings.nl, kun je daar de service afnemen. Bij de winkel waar ik hem heb gekocht, Wed2B, krijg je een lijst met suggesties van bedrijven en moet je dit zelf regelen. Ik vond een hele lieve en kundige vrouw in Amsterdam. Een week voor de bruiloft haal ik hem op, dus ik hoop dat hij dan goed zit. Anders kan ze ter plekke nog wat dingen aanpassen gelukkig. De kleding van Raymond en de jongens is ook al in huis. Ik moet alleen nog even goede shirts voor de jongens kopen en de mannen moeten alle drie nog schoenen. Dat staat op de lijst voor de komende week. Ook zit ik nog even te kijken naar sieraden voor mezelf, maar ik denk dat het alleen een kettinkje wordt en dat ik lekker mijn eigen oorbellen in hou. Daarnaast wil ik voor de jongens nog een armband regelen. Ze willen graag ook iets om na het trouwen, dus dat gaan we regelen. De ringen liggen al veilig thuis, dus daar hebben we geen omkijken meer naar.

Draaiboek

Dit is echt een puntje van aandacht. We moeten deze week gaan uitschrijven hoe we alles voor ons zien. Zo is nog niet duidelijk wie mij naar de locatie brengt, of de jongens met mij meegaan of al met Raymond op locatie zijn, waar de jongens gaan zitten, hoe we het gaan doen met muziek en wanneer dat omgezet wordt naar een andere lijst, etc. Ik denk dat als we dit op orde hebben, we eigenlijk al heel ver zijn. Ik ben ook de laatste onzekerheid qua gasten aan het finetunen, dus dan hebben we de complete lijst ook nog deze week.

Decoratie

Aankomende zaterdag hebben we een afspraak bij de bloemist om de hoek en gaan we alles met ze bespreken. Zij kunnen het daar ook naartoe brengen dus als we daar zijn geweest, kunnen we een hoop afstrepen van ons lijstje. Daarnaast doen we ook nog wat decoratie zelf. De locatie verzorgt het een en ander, maar ik hou van gezelligheid en wil het allemaal nog net een tikkie extra. Vaasjes, een extra bloemetje, leuke snoeppotten voor de kinderen. Ik heb al wat leuke ballonnen en wil ook even kijken hoe ik de tafel met het gastenboek kan opleuken. Als laatste moet ik ook contact opnemen met de locatie om dit allemaal te bespreken. De decoratie, maar ook nog even langs om het draaiboek in orde te maken.

Animatie voor de kinderen

We hebben iets heel leuks in petto, wat ik nog niet ga vertellen. De gasten lezen mee en het moet een kleine verrassing blijven voor de kinderen. Hier moet ik deze week nog even over bellen, zodat we dit vast kunnen leggen. De photobooth gaat ook via deze persoon, dus tijd om dat ook helemaal te regelen. Ook wil ik voor de kinderen genoeg vermaak, dus ik breng eerdaags een bezoekje aan de Action om even wat tekenspullen en dergelijke te kopen zodat we een mooie tafel kunnen maken. Ik ga nog even op zoek naar een leuke XL-kleurplaat waar iedereen lekker zijn gang kan gaan.

De fotograaf en andere open eindjes

Naast de photobooth hebben we ook een fotograaf die van begin tot eind onze bruiloft gaat vastleggen. Ook met haar moeten we gaan zitten om alles te bespreken. Voor de rest nog op onze lijst: nadenken over mijn haar en make-up (de afspraken staan al gepland om het een en ander uit te proberen) en toch nog even goed kijken naar de muzieklijsten. Ook wil ik, omdat we de dag ervoor bij de gemeente trouwen, nog even kijken of ik een leuk jurkje kan scoren. Tsjah, elk excuus voor een nieuwe jurk moet je aangrijpen, toch?

Al met al toch nog wel een hoop te doen. In grote lijnen is alles klaar; nu de boel nog even rechttrekken en de puntjes op de i zetten. We hebben nog slechts vier weken…

Delen:
Secured By miniOrange