(~215 B)
Verlanglijstje van Skyler (cadeautips voor jongens van 10 jaar)

Verlanglijstje van Skyler (cadeautips voor jongens van 10 jaar)

Schreef ik dat echt in de titel? 10 jaar? Jazeker! Volgende maand wordt onze oudste zoon TIEN jaar en hebben we officieel een tiener in huis. Wat een bizar idee. Ik weet nog heel goed dat ik mijn zwangerschapsaankondiging deed. Dat ik schreef over cadeaus voor een eerste verjaardag. Dat hij op de basisschool ging beginnen. Inmiddels heb ik dus een zoon in huis die in groep 7 zit en bijna even groot is als ik. Het is zover: een cadeaulijstje voor jongens die 10 jaar worden.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het enorm lastig vind op deze leeftijd. Het spelen wordt minder en de interesses zijn anders. Ze voelen zich te groot voor veel dingen, maar zijn ook zeker nog best klein. En ze weten het zelfs soms ook even niet, als ik naar ons kind kijk. Op de vraag ‘wat wil je hebben?’ hoor ik altijd ‘weet ik niet’ en als ik vraag wat hij van een bepaald product vindt, is het negen van de tien keer ‘niet leuk, is saai’. Het is een moeilijke leeftijd dit, maar zoals altijd lukt het wel om iets te bedenken. Als ik uitga van ons eigen kind, is dit een cadeaulijst waar ik op uitkom! Met hier en daar wat tips waar hij zelf niet om vraagt, maar waar andere 10-jarigen misschien wel heel blij van worden.

Laten we het maar niet hebben over de prestaties van Ajax dit seizoen, maar Skyler blijft erbij: ‘ik wil een Ajax-pak!’ Hij weet er ook wel eens uit te gooien: ‘jullie hebben elkaar ontmoet bij Ajax, dus ik heb Ajax gewoon in mijn bloed zitten’. Haha. Serieus, echt gehoord. Hij wil dolgraag een Ajax-pak en dat staat als nummer 1 op zijn lijstje. Ik geloof dat het deze is, maar het kan ook een andere kleur zijn. (toevoeging: het is deze hoor ik net, haha)

Fifa, Fifa en nog eens Fifa. Fortnite is verleden tijd en ook van Minecraft wil hij nog weinig weten. Hij wil alleen maar voetbal spelen op de Playstation en dus is hij dolgelukkig met een cadeaukaart van Playstation om wat geld in het spel te stoppen. Ik geef hem daar nooit geld voor, dus des te leuker vindt hij het als hij een kaart krijgt en daar dus wel iets mee kan doen.

Lezen is niet zijn hobby maar als het echt moet, leest hij de boeken van Rutger en Thomas graag. Deel 1 en 2 heeft hij al; deel 3 ‘Het Pretpark’ wil hij nog graag toevoegen aan zijn collectie.

Voor de winter wil Skyler heel graag weer nieuwe hoodies. Hij draagt eigenlijk nooit iets anders als het kouder is buiten. Hij vroeg afgelopen week specifiek om een roze hoodie. Iets wat ik normaal gelijk zou bestellen, maar waar ik nu even mee wacht nu zijn verjaardag voor de deur staat.

Of deze hoodie natuurlijk, haha.

Skyler is heel serieus aan het basketballen en traint inmiddels drie keer in de week. In het weekend komt daar soms nog een wedstrijd bij. Hij traint nu nog op de schoenen waar hij ook op gymt, maar ik zou hem graag op betere basketbalschoenen willen zien. Heb ik dus aan zijn lijstje toegevoegd. Mocht jij ook een sporter in huis hebben, zijn goede sportschoenen natuurlijk altijd een prima keuze!

En toen ik hem vroeg wat hij leuk vond, riep hij gelijk: ‘schoenen van Mbappe!’ Zoals je merkt, zitten we momenteel heel erg in de voetbalfase. Hij is van voetbalhater naar voetballiefhebber gegaan, haha.

Ook in de categorie sporter: een goede sporttas! Heeft hij nog niet, dus is zeker welkom. En dan een grote, waar zijn basketbal ook in past.

De headset van Skyler werkt helaas niet meer naar behoren. Een gaming headset schijnt tegenwoordig een must te zijn met alle klasgenoten die met elkaar online spelen, dus deze mag niet ontbreken op zijn lijst.

Een trainingspak! Hoog op het lijstje.

Een nachtlampje is ook altijd een leuk en origineel idee. In de vorm van een voetbal en in te stellen in diverse kleuren zal hier absoluut in de smaak vallen.

Een nieuwe Mario-game zal niet zo snel op Skylers lijstje belanden, maar ik weet zeker dat andere leeftijdsgenoten wel heel blij zullen zijn met dit spel. De nieuwe komt eind van de maand uit. Zeker iets om te onthouden en daarom op deze lijst ter inspiratie.

‘Ik heb deze al maar ik geef het als tip aan alle andere kinderen. Ook voor meisjes, want er zitten ook nu vrouwelijke spelers in. Deze game moet iedereen hebben die een Playstation of een Switch heeft.’ Aldus mijn tiener. Ik geef de tip dus door: EA Sports FC24 is dé hit van dit jaar.

Ik blijf zelf Lego onwijs tof vinden en sluit zeker niet uit dat Raymond en ik eens een grote set kopen en ’s avonds aan de Lego gaan, haha. Maar Skyler heeft er helaas niet zo heel veel meer mee. Toch op de lijst voor 10-jarigen: toffe Lego-sets voor 10+ jaar. Er is een hoop moois verkrijgbaar dus als je te maken hebt met bouwer, zal dit zeker in de smaak vallen. Skyler zou dit nog wel bouwen en op zijn kamer neerzetten.

Een abonnement op een tijdschrift is ook altijd heel leuk! Je kunt natuurlijk ook wat losse tijdschriften kopen, als je niet gelijk ergens aan vast wil zitten. We blijven in de voetbalsferen, want Skyler wil graag de Voetbal International (OMG, wanneer is het zover gekomen? Haha). Er is ook een kids-editie en de Panna, maar hij wil dan liever de echte VI. Ik ga eerst maar eens een los exemplaar kopen, om te zien wat hij daarvan vindt. Als hij daardoor meer gaat lezen, ben ik helemaal tevreden, lol.

Een nieuwe voetbal! En dan de variant van de Champions League natuurlijk!

Een bordspel is ook altijd fantastisch om te geven! Superleuk om samen te spelen in de avonden of het weekend. Het Jachtseizoen bordspel heeft hij eens bij een vriendje gespeeld en daar was hij enorm enthousiast over!

Om nog even ergens mee af te sluiten: voetbal merchandise. In ons geval is dat dus Ajax, maar dat kan dus net zo goed een andere club zijn. Dan heb ik het over een pyjama, sleutelhanger, broodtrommel, aanvoerdersband. Zo staan een aanvoerdersband en sleutelhanger hier op de lijst. In diverse prijsklassen heb je ontzettend veel spullen. Schot in de roos, als je net zo’n voetbalgek in huis hebt als wij.

En weet je het echt niet? Geld of een cadeaubon is altijd een goed idee!

Delen:
Secured By miniOrange