(~215 B)
Getting married #3: kinderen op je bruiloft

Getting married #3: kinderen op je bruiloft

De meningen verschillen enorm als je googelt op ‘kinderen op je bruiloft’. Wij twijfelden er niet over en wisten gelijk dat kinderen welkom zouden zijn. We hebben zelf twee jongens die we graag op deze dag bij ons wilden hebben, en de kinderen van onze vrienden kunnen het ook enorm goed vinden met onze jongens. Als we deze mensen er bij wilden hebben, waren hun kinderen ook van harte welkom. We kozen ook voor een bruiloft waarop dit mogelijk was; de dag duurde van 15.00 uur tot uiterlijk 20.30 uur en dat leek ons heel erg schappelijk. Maar tijdens het plannen van deze dag wisten we ook: er moet iets voor de kinderen geregeld worden.

Met onze kinderen erbij kwamen we op 12 jongens en meiden op de bruiloft. Een flink aantal, maar ook heel gezellig. De jongste is bijna drie; de oudste is 10. Een wisselende groep, maar al met al hadden we het prima onder controle.

In eerste instantie zouden we voor een springkussen gaan. Maar dat blijft herrie maken op de locatie en dat leek ons geen fijn idee. Gelukkig hebben we hier ook niet voor gekozen, want uiteindelijk zijn we binnen getrouwd. Daar was ook geen ruimte voor een springkussen. Ja, buiten. Maar dan zouden we geen toezicht hebben.

Toen de photobooth werd gecanceld die we in eerste instantie geregeld hadden, schoot me opeens iets te binnen: we kennen iemand die een photobooth-bedrijf heeft, en die tevens ballonvouwer is. En niet zomaar een ballonvouwer, maar iemand die ik al jaren ken via alle evenementen die ik voor mijn blog heb bezocht. Ik stuurde hem een mail, vroeg naar de mogelijkheden en hij kwam al vrij snel met een mail terug. We kregen zijn offerte onder ogen en wisten: deze man ging het worden. Twee vliegen in één klap. De Ballonvouwer kwam als verrassing voor de kinderen op de bruiloft! We deelden veel, maar deze man bleef ons geheime wapen, haha.

De rol van onze jongens

Omdat we de dag ervoor al officieel getrouwd waren bij de gemeente, met mijn moeder en Raymonds vader als getuigen, konden we tijdens de ceremonie onze jongens als getuigen aanstellen. De jongens liepen eerst tijdens de ceremonie, waarna ik met mijn vader kwam. Na de ceremonie mochten zij de ringen geven en dat hebben ze samen gedaan. Ook hebben ze allebei een kinderakte getekend, waarop staat dat papa en mama met elkaar mogen trouwen. Super lief. Ze hebben wel precies verkeerd getekend; Skyler die van Maddox en Maddox die van Skyler, haha. Maar dat maakt het wel heel leuk. Voor de rest hebben ze heerlijk gespeeld met de andere kinderen en hoefden ze niks meer te doen.

Ballonvouwer

De ballonvouwer was er gelijk bij de opening. Terwijl hun ouders binnenliepen en konden genieten van een hapje en een drankje, stond de ballonvouwer allerlei creaties te maken voor de kinderen. Het was een schot in de roos! Tijdens de ceremonie ging hij even zitten en daarna tijdens de borrel stond er weer een hele rij bij zijn stand. Ik ken deze man al jaren en ik weet dat hij goed is met kinderen, en dat liet hij ook weer zien op de bruiloft. De mooiste creaties toverde hij tevoorschijn, de kinderen waren ontzettend blij en we hebben urenlang geen kind aan ze gehad.

Photobooth

Ook de photobooth was een hit. Niet alleen de volwassenen konden foto’s maken en de foto’s inplakken in het gastenboek; ook de kinderen wisten hoe het werkte en konden naar hartelust foto’s laten maken. Dit pakte dus ook enorm goed uit!

Kindertafel

Naast deze activiteiten had ik een kindertafel geregeld, met daarop een XL-kleurplaat in het thema trouwen. Ook lag er papier, potloden en stickers waar de kinderen mee aan de slag konden. Van huis had ik ook nog een bak met Lego mee en een setje UNO. Dat is altijd een hit! Vlak voor de bruiloft kreeg ik een leuke DM van Floss and Rock. Dit merk heeft allemaal leuk speelgoed voor kinderen in precies dezelfde leeftijdscategorie als de kinderen op de bruiloft. Verven met water, leuke magneetspellen, speelkoffers, noem het maar op. Ik kreeg een gigantische doos toegestuurd en dit stond allemaal op tafel. Na afloop heb ik nog het een en ander uitgedeeld, dus hier is enorm goed gebruik van gemaakt.Echt een aanrader, want zonder zooi zijn de kleintjes enorm creatief bezig geweest.

De ouders konden hier ook zitten, maar we hadden een oppasmeisje geregeld die de boel in de gaten hield. Dat was ook heel fijn, want zo hadden de ouders soms ook even de handen vrij. Echt blij dat we dat gedaan hadden! In eerste instantie ook om de kinderen buiten te vermaken, aangezien er in de buurt veel water is. Maar dat bleek dus niet nodig. Toch was het heel fijn dat ze er binnen ook bij was. Met de photobooth heeft ze de kinderen geholpen, aan de knutseltafel. Vooral met de kleintjes was ze lekker bezig.

Eten en drinken

We hadden een open bar, dus ook de kinderen konden gewoon hun eigen drinken bestellen. Naast de heerlijke kannen met water met munt, citroen en andere lekkere dingen, was er ook genoeg ijsthee en appelsap. Daar hebben ze flink gebruik van gemaakt. Ook had ik nog een krat met zakjes chips en een snoeppot neergezet. Er stonden veel hapjes voor de volwassenen, maar uit ervaring weet ik dat kinderen toch liever chips en snoep hebben in plaats van camembert en Italiaanse worst.

Qua avondeten hielden we het makkelijk; patat met snacks. Ik had het zelf niet eens door toen het zover was, maar er was een speciale tafel gemaakt voor de kinderen waaraan ze heerlijk konden eten. Zelf hadden we een barbecue en daar konden de kinderen ook van mee eten, maar ook hier weer: patat en snacks zijn een schot in de roos.

Toen onze desserts kwamen, werden er voor de kinderen ijsjes uitgedeeld. Die had ik ook van tevoren even geregeld voor ze. Ook stond er een donutwall en waren er tijdens het taartmoment cupcakes voor de kids. Ze kwamen niks tekort, haha.

Bedankjes

Als bedankjes had ik met de hand gemaakte zeepjes uit Turkije via Etsy. Met een leuk hartje met onze namen en trouwdatum werd het een persoonlijk bedankje. Voor de kinderen had ik bekers popcorn, met daarop een gepersonaliseerde sticker. Hierop stond: ‘leuk dat jullie er waren, Skyler en Maddox’. Ik wilde graag dat de kinderen iets van onze jongens zou krijgen, dus dat hebben we zo opgelost.

Al met al was het een heerlijke dag. Ik had de kinderen voor geen goud willen missen. Soms leek het wel een kinderpartijtje, maar die chaos paste ook wel weer goed bij ons. Het klopte allemaal precies!

Delen:
Secured By miniOrange