(~215 B)
Op deze manier probeer ik thuis in beweging te blijven

Op deze manier probeer ik thuis in beweging te blijven

Vlak voordat de eerste lockdown in maart bekend werd, zat ik er heel lekker in qua sporten. Ik ging twee keer in de week en begon er echt plezier in te krijgen. Ik begon het sporten los te zien van afvallen en zag het steeds vaker als een moment voor mezelf. Toen de sportscholen op slot moesten, baalde ik daar ontzettend van. Had ik na jaren eindelijk die knop om, gooide Corona roet in het eten. Op dat moment besliste ik: ik moet in beweging blijven en wil nog meer genieten van het sporten zodra de deuren weer opengaan. Ik ben toen gaan wandelen en ging steeds vaker en verder. Ook schreef ik me direct in voor de buitenlessen toen dat door de sportschool georganiseerd werd en mogelijk was. Ik sportte weer drie keer in de week en tussendoor wandelde ik veel om mijn stappendoel van 10.000 te halen. Ik kan wel zeggen dat dat het startsein is geweest van de afgelopen gezondere maanden. Ik kreeg het plezier in sporten dubbel zo hard terug en vond daar echt mijn me-time en uitdaging in. Inmiddels is de sportschool weer dicht en moeten we andere manieren vinden om in beweging te blijven. Ik ga er hard voor aan de slag om niet niets te doen en lekker te blijven bewegen. Gelukkig heb ik een paar heel fijne mogelijkheden hier thuis.

De DISQ

Een paar weken geleden had ik een samenwerking met DISQ, een fitness-apparaat waar je flinke work-outs mee kan uitvoeren. Door middel van begeleide filmpjes van 10 minuten kun jij iedere dag aan beweging doen en ook echt flink zweten. Het is een perfecte combinatie van cardio en kracht en behalve 10 minuten per dag, kun je er ook voor kiezen om sets te bundelen en zo bijvoorbeeld een paar keer in de week een half uur te sporten. Ik vind zelf 10 minuten al heftig, dus dat ga ik blijven doen. Ik heb de DISQ er afgelopen weken weinig bij gepakt, omdat ik in de sportschool alles al deed. Nu dat geen optie is, is de DISQ juist iets waar ik naar ga teruggrijpen. Ik heb alle video’s bewaard en ga beginnen bij video 1. Door iedere dag even 10 minuten vrij te maken, kan ik toch een beetje in dat sportritme blijven.

Yoga with Adriene

Ik ben de laatste maanden veel waarde gaan hechten aan mijn yogales op dinsdagavond. Eerst even flink zweten tijdens een cardio work-out van een half uur en daarna een lesje yin yoga van mijn favoriete yogalerares. Helaas moet dat natuurlijk ook stoppen, maar ik wil wel graag yoga blijven doen. Via YouTube vind ik de video’s van Adriene heel erg fijn, dus hopelijk gaat het me lukken om dit in ieder geval een keer per week te kunnen doen. Dat gaat me goed doen, dus daar moet ik mezelf aan blijven herinneren. Bovendien heeft mijn yogalerares wat online lessen gemaakt. Omdat ik haar graag wil blijven supporten, ga ik zeker iets aanschaffen. Support your locals! Wie weet hebben jullie hier ook nog iets aan.

Ring Fit Adventure

Van Nintendo kreeg ik een paar weken geleden de Ring Fit Adventure toegestuurd voor de Nintendo Switch. Ik heb hem nog niet geprobeerd maar als ik vrienden mag geloven, is het heel intens. Dit spel is een uitstekende manier om thuis een goede en effectieve work-out te ervaren. Naast alle losse work-outs die je kan doen is er ook een grote adventure mode waar het eigenlijk om draait en waar je je door verschillende werelden heen moet spelen. Raymond vraagt al een paar avonden wanneer we dit gaan doen en ik denk dat ik er echt aan moet geloven. Raymond is dit jaar ook fanatiek gaan sporten en het valt voor ons allebei weg. Tijd om elkaar even te verslaan via de Fit Ring Adventure, haha. Eens kijken wie hier sterker en fanatieker is…

Wandelen

De laatste weken zijn mijn wandelingen er een beetje bij ingeschoten. Ik wandelde vooral graag ’s avonds na het eten en vind dat nu toch best lastig in het donker. Toch zit ik niet stil; ik haal vrijwel iedere dag de 10.000 stappen door veel lopend te doen en veel op te staan voor een rondje door het huis. Ik wil de komende tijd weer iets bewuster tijd vrijmaken voor een wandeling in de buitenlucht omdat ik tijdens de eerste lockdown heb gemerkt dat dit mijn uitlaatklep is. Een rondje voor het korte lontje, noemde ik hem niet voor niets. Nu mijn enige me-time, de sportschool, is weggevallen, is het tijd om de wandelschoenen weer aan te trekken. Ik moet even op zoek naar de momenten die ik het meest fijn vind, maar een rondje in de namiddag of in de ochtend moet toch wel haalbaar zijn. Ook al is het maar drie keer in de week!

Al met al zijn er genoeg mogelijkheden. Ook komt de sportschool met work-outvideo’s en zijn er leuke challenges online te vinden. Ik ben veel waarde aan mijn work-outs gaan hechten, maar weet ook dat ik het nu lastig vind om het vol te blijven houden nu de sportschool dicht is. Dat was echt een grote stok achter de deur. Ik ga voor nu even deze work-outs in de dagen plannen en vaste momenten kiezen. Dat helpt me altijd wel om iets vol te houden.

Dear Good Morning, die van het boek waar ik zo’n fan van ben, heeft een leuke work-outplanner ontworpen die je gratis kunt downloaden. Hierin vind je schema’s en video’s om toch lekker in beweging te blijven en jouw moment te pakken. Wie weet helpt dat ook een beetje.

Blijf gezond, lieve mensen! Kies iets wat qua beweging en ontspanning bij jou past en hou het leuk. Wees niet te streng voor jezelf, maar blijf je wel bewust van je bewegen. Dan ga ik proberen hetzelfde te doen!

Delen:
Secured By miniOrange