(~215 B)
Thuis tien minuten per dag sporten met DISQ: mijn ervaring

Thuis tien minuten per dag sporten met DISQ: mijn ervaring

Tijdens de intelligente lockdown in maart moest ik echt opnieuw zoeken naar momenten voor mezelf. Raymond thuis aan het werk, Skyler thuis van school, Maddox’ kinderdagverblijf dicht en ook nog eens de sportschool gesloten. Op dat moment was ik net lekker aan het sporten en ging ik gemiddeld zo’n drie keer per week. Ging dat altijd van harte? Niet echt, maar toen het dicht ging besefte ik pas echt hoe belangrijk dat sporten voor mij was geworden. Ik ben gaan wandelen en noemde het ‘een rondje tegen het korte lontje’. Het was iets dat écht nodig was, omdat ik op die manier even mijn eigen rust en ruimte kon claimen. Toen de sportschool weer mocht beginnen met buitenlessen, nam ik mezelf voor om daar gebruik van te maken. Ik maakte kennis met de low impact hiit-lessen en omdat de sportscholen daarna wel weer open mochten, begon ik pas echt het plezier in sporten te ontdekken.

Afwisselen is key

Ik kan wel zeggen dat ik er recalcitrant van werd. Zeg me dat ik iets niet mag en ik wil het opeens dolgraag doen. Zo is dat met sporten ook gegaan. Het wandelen wakkerde iets aan in me en de buitenlessen deden me zo goed, dat ik na de heropening direct vol aan de bak ging. Ik ontdekte het sporten op een andere manier: ter ontspanning en goed voor mijn lijf, in plaats van dat ik het maar associeerde met afvallen. Door de buitenlessen die varieerde van hiit tot yoga, ontdekte ik dat ik veel meer leuk vind dan ik in eerste instantie dacht. Ik begon plezier te krijgen in het sporten, maar ook in het ontdekken van nieuwe dingen. Niet meer mijn standaard rondje uitvoeren en na een uur blij de sportschool weer kunnen verlaten omdat het er weer op zat. Experimenteren en afwisselen, dat blijkt bij mij een schot in de roos. Zo doe ik dolgraag een rondje krachttraining, maar vind ik het ook leuk om dat af te wisselen met buiten wandelen, cardiotraining, een lesje hiit, yoga en pilates. Ik heb me voor deze week ingeschreven voor een nieuwe les: yogirya, een combinatie van yoga en een kettlebell training. Soms bevalt iets enorm goed en vind ik het heerlijk om mezelf uit te blijven dagen (krachttraining en yoga, wat ik zelfs thuis af en toe probeer te doen) en soms vind ik iets toch niet zo leuk en stop ik er weer mee (bodypump). Ik ontdek, leer, probeer en wissel af. Dat werkt voor mij heel erg goed. Toen ik de DISQ voorbij zag komen, wilde ik dat ook dolgraag eens proberen. Inmiddels heb ik de DISQ een paar weken in huis en ga ik jullie er vandaag meer over vertellen. Ik kan alvast verklappen: met de DISQ kun je je volledige lichaam heel gemakkelijk, laagdrempelig en toch heel effectief thuis trainen. Ideaal voor moeders die niet altijd tijd of de mogelijkheid hebben om naar de sportschool te gaan, maar ook perfect voor mensen die zich liever in deze tijd niet in een sportschool willen begeven en toch liever de voorkeur geven aan thuis sporten.

Mobiel fitnessapparaat

De DISQ is een mobiel fitnessapparaat. Je draagt een heupgordel met aan beide zijden weerstandsapparaten (DISQ’s). Het koord dat hieruit komt wordt geleid via de enkelbanden en voegt weerstand toe aan elke beweging die je maakt. Dit maakt elke beweging effectiever. De weerstand is met de DISQ, tijdens je workouts, snel en makkelijk aan te passen. Iedere dag ontvang je work-outvideo’s van tien minuten waar je mee aan de slag kunt, maar je kunt er ook voor kiezen om er twee of drie op te sparen en dan een paar keer per week de training te volgen. Via de app heb je contact met een coach die jou kan begeleiden bij dit traject. De workouts zijn afwisselend, best pittig maar zeker ook goed haalbaar omdat je zelf met de weerstand kan spelen. Het is gemakkelijk om aan de knop te draaien en het lichter te zetten, maar met de gedachte dat het maar tien minuten per dag is, is het wel de bedoeling dat je jezelf lekker uitdaagt. Ik kan je vertellen: het is behoorlijk heftig! In eerste instantie dacht ik dat het heel gemakkelijk zou zijn omdat ik in de sportschool ook train, maar dit is wel andere koek. De weerstand is echt zwaar en de oefeningen gaan achter elkaar door. Er blijft een constante spanning op je lichaam staan waardoor je na tien minuten ook echt kapot bent.

Tien minuten intensief bewegen

Ik vind het fantastisch dat dit product de krachttraining in de sportschool kan nabootsen. Je klikt de riem om, de enkelbanden en vervolgens zet je een video aan die je ’s ochtends in je mailbox vindt. Via je tablet, televisie of zelfs gewoon je telefoon kun je dus overal aan de slag. Zo had ik de DISQ mee op vakantie en kon ik zo in mijn sportritme blijven. Maar je kunt het ook thuis uitvoeren, met je kinderen om je heen, tijdens het slaapje van een van je kids of zelfs ’s avonds of ’s ochtends als de kinderen nog op bed liggen. Binnen tien minuten heb jij je sportmoment afgerond. Ik weet nog niet echt wat ik zelf fijn vind; iedere dag even tien minuten de tijd nemen voor een workout of bijvoorbeeld drie keer in de week iets langer. Ik denk dat ik toch liever tien minuten per dag aan de slag ga omdat het echt pittige workouts zijn. Een half uur achter elkaar is best heftig, heb ik zelf ondervonden. Toch vind ik iedere dag ook weer wat lastig combineren met mijn workouts in de sportschool. Het is echt een vervanger eigenlijk, maar ik vind het ook prettig om buitenshuis in een sportschool te sporten. Dat is voor mij weer op een andere manier uitdagend. Ik ben dus nog een beetje zoekende. Maar dat ik het een fijn product vind, moge duidelijk zijn.

DISQ, begeleiding en dagelijkse video’s

Toen ik de DISQ op Instagram liet zien vielen veel mensen over de prijs. Je betaalt 249,95 voor een half jaar, inclusief de DISQ. Ik ben me ervan bewust dat dit niet heel goedkoop is, maar hopelijk beseffen jullie ook dat het nu eenmaal een duur fitnessproduct is, inclusief begeleiding. Je ontvangt dagelijks video’s, krijgt coaching via de app en betaalt daar nu eenmaal voor. Als je een abonnement afsluit voor 12 maanden, betaal je 39,95 per maand. Voor 6 maanden betaal je 59,95. Of dus eenmalig 249,95. Met de code Shirley-Disq ontvang je 10 euro korting. Het kan echt een vervanger zijn voor een sportschool of een groepsles en het is ideaal voor mensen die nu niet naar de sportschool willen of kunnen. Of als je op een laagdrempelige manier wil beginnen met sporten en wel wat begeleiding kan gebruiken. Na dit abonnement kun je dus verlengen zonder DISQ omdat je deze al in huis hebt. Dan betaal je maandelijks nog 24,95. Kijk in de shop van DISQ voor meer informatie.

Als we echt in een lockdown terecht gaan komen, kan ik in ieder geval mijn sportroutine voortzetten! En voor nu is het een leuke afwisseling, precies waar ik dol op ben.

Delen:
Secured By miniOrange