(~215 B)
Werken buiten de deur: dit zit er in mijn tas

Werken buiten de deur: dit zit er in mijn tas

Voordat Corona ons land binnenkwam, werkte ik met enige regelmaat buitenshuis. Ik heb een prima computer en werk met liefde aan de eetkamertafel (sinds vandaag heb ik een tof bureau beneden staan!), maar een andere omgeving komt mijn inspiratie altijd ten goede. Ik heb geen eigen kantoorruimte en kies dan graag voor horecagelegenheden. Ik hou wel van een beetje rumoerigheid om me heen en vind het fijn om dingen als koffie en een lekkere lunch te bestellen terwijl ik door kan schrijven. Op zulke momenten ben ik heel productief en doe ik in een paar uur ontzettend veel. Eigenlijk is mijn hele boek tot nu toe buitenshuis geschreven, omdat ik me dan veel beter kan afsluiten voor al het andere dat moet gebeuren. Maar ja, de horeca is nu al een tijd gesloten. Gelukkig had ik aan het begin van de eerste lockdown een mooie samenwerking en kwam ik tot de ontdekking dat je nu hotelkamers kunt huren voor een dag, om daar heerlijk te gaan werken. Ik heb er al een paar keer gebruik van gemaakt en ook gisteren zat ik weer in een mooi hotel in Amsterdam om flinke stappen voor mijn boek te maken.

Als ik naar een hotel ga, kom ik daar heel gericht met een doel. Ik sluit me helemaal af voor de rest en werk heel bewust aan het doel dat ik mezelf gesteld heb. Dat kan zijn een hoofdstuk afronden, informatie zoeken om een hoofdstuk af te maken, feedback verwerken of andere zaken rondom mijn boek. Voor Mommyhood schrijf ik thuis artikelen, dat lukt eigenlijk wel. Voor mijn boek moet ik echt alle rust en ruimte om me heen hebben zonder enige kans om gestoord te worden. Alleen dan kom ik in de juiste flow. Mijn doel voor gisteren was dat ik hoofdstuk 4 helemaal ging afronden zodat ik me de komende tijd op alle feedback kan storten. Als ik echt tijd over zou hebben, zou ik een begin gaan maken met hoofdstuk 5, het afsluitende hoofdstuk, of een podcast luisteren omdat ik deze wilde verwerken in een hoofdstuk. Hoofdstuk 4 én de podcast zijn gelukt dus ik ben heel erg blij. Ook een beetje rust en tijd voor mezelf was erg welkom dus ik heb een fijne wandeling gemaakt met Debbie en een heerlijk broodje buiten gegeten.

Vandaag laat ik je zien wat ik tijdens zo’n dag meeneem en wat voor mij essentieel is om goed mijn werk te kunnen doen.

Uiteraard mijn laptop

Tsjah, heel vanzelfsprekend. Zonder laptop kom ik niet ver. Ik wissel momenteel mijn Macbook en laptop van Acer af, maar het fijne van die van Acer momenteel vind ik dat er níks anders opstaat waar ik me door kan laten afleiden. Op mijn Macbook staan een hoop andere zaken, van foto’s van de jongens tot aan bestanden waar ik nog wat mee wil doen. Toch had ik nu mijn Macbook mee omdat Raymond vandaag de Acer nodig had. Hij gebruikt hem erg graag nu ook, dus we moeten delen, haha. Een luxeprobleem, om van die mooie dingen van coolblue te ontvangen.

De harde schijf waar tegenwoordig alles op staat

Ik werk vaak met OneDrive maar nu mijn computer thuis steeds vaker aan het crashen is én ik laatst buiten de deur aan het werk was en geen contact kreeg met OneDrive, kies ik nu voor een externe harde schijf waar alle belangrijke bestanden op staan. Voor nu alleen dingen voor mijn boek omdat ik geen afleiders wil, maar zodra mijn hele computer thuis leeggehaald wordt, zet ik alles hierop. Ook mijn telefoon wil ik voor het nieuwe jaar geleegd hebben, zodat ik met een frisse start kan beginnen.

Ik heb nu, dankzij mijn vrienden van coolblue, de G-Technology Armor ATD 4TB in mijn bezit. Dit is een externe harde schijf die tegen een stootje kan; hij is schokbestendig, stofbestendig en voorzien van een rubberen beschermlaag die je er ook af kunt halen. Ideaal met een peuter in huis die dól is op alle spullen van mama en maar al te graag dingen kan gebruiken voor een huis dat hij weer aan het fabriceren is. 4 TB aan opslagruimte is voldoende voor 400.000 foto’s van 10 MB of 400 films van 10 GB. Dankzij de usb 3.1 aansluiting staan de bestanden 2x sneller op de computer of laptop en daar hou ik van. Geen tijd meer te verliezen in deze gekke tijd want zodra mijn eigen tijd aanbreekt, wil ik ook iedere minuut nuttig spenderen. Deze harde schijf is compatibel met zowel Mac als Windows computers en dat is voor mijn afwisseling ideaal. Ik ben er heel erg blij mee en vind deze externe harde schijf eigenlijk een nog veiliger gevoel geven. Nu het einde voor mijn boek in zicht is kan ik het risico niet nemen dat ik bestanden kwijtraak, dat er een computer crasht waarop ik bezig was of dat dingen als OneDrive opeens gaan haperen terwijl ik de laatste hand leg aan een hoofdstuk. Door het kleine formaat kan ik deze goed meenemen en neemt hij weinig ruimte in beslag in mijn tas.

Mijn twee notitieboeken; aantekeningen en dagboek

Ik ben echt dol op papier en werk natuurlijk niet voor niets voor My Lovely Notebook. Ik sleep altijd twee notitieboeken mee. Een waar werkelijk álles in staat wat ik op dat moment nodig kan hebben, van facturen tot aan inspiratie voor mijn boek en van ideeën voor artikelen tot aan boekenlijsten. Mijn andere notitieboek gebruik ik als dagboek en ook al gebruik ik hem niet iedere dag, ik mis hem wel enorm als ik hem niet mee heb. Ik wil van me af kunnen schrijven zodra dat nodig is en vaak helpt het ook wel om daar eerst mee te starten alvorens ik definitief aan het werk ga. Moet dus gewoon mee. Ik heb hier trouwens ook twee bijbehorende pennen bij, haha. Een blauwe voor mijn dagboek en een zwarte voor mijn notities. Pietje precies much.

Portemonnee voor koffie en lunch

Heel vanzelfsprekend! Ik bestel eigenlijk nooit eten in het hotel en dat kan nu ook niet meer. Ik kies vaak een hotel op een plek waarvan ik zeker weet dat er wat horecazaken in de buurt zitten. Zo steun ik allebei: het hotel vanwege de werkplek en de horeca vanwege koffie en lunch. Heb ik gelijk mijn pauze te pakken. Voor nu zit ik weer bij het Olympisch Stadion en daar ben ik dol op Stach en De drie Graefjes. Nu al zin in!

Koptelefoon, voor tijdens het werken en wandelen

Ik ga de deur niet uit zonder mijn koptelefoon. Ik heb er een met noise cancelling en vind dat echt een lifesaver. Ik heb vorige keer in een hotel gezeten waar de tram langs kwam en werd daardoor toch wel uit mijn concentratie gehaald. Met de koptelefoon is dat niet meer het geval. Bovendien plan ik vaak een wandeling tussen het schrijven door en verlaat ik de kamer ook niet zonder koptelefoon en een fijn muziekje. Voor mij de ultieme ontspanning.

Mijn crème, omdat ik niet kan werken als ik mijn huid voel trekken

Een paar weken geleden werkte ik in een hotelkamer en voelde ik mijn huid met de minuut droger worden. Het begon te trekken, ik kreeg velletjes en bleef er maar aan zitten. Ik heb een extra wandeling naar de drogist gemaakt waar ze gelukkig mijn favoriete crème op voorraad hadden, maar de keren daarna ben ik goed voorbereid en neem ik mijn eigen tube mee. Geen droge huid voor mij tijdens het schrijven want ik wil nérgens anders aan hoeven denken dan aan het aantal woorden dat ik ga schrijven.

Fles water en mijn favoriete thee

Ik vind het prima om een koffie te kopen en ergens een broodje te halen, maar een flesje water kopen vind ik ontzettend zonde van mijn geld en de plastic flesjes. Ik heb tegenwoordig altijd mijn Dopper mee. Eerst een heel grote, maar inmiddels een kleinere zodat ik iets minder gewicht in mijn tas heb. Bovendien heb ik sinds kort een thee ontdekt die ik heel lekker vind. Een waterkoker op de hotelkamer is er altijd en zo heb ik toch iets om het water mee af te wisselen. In de hotelkamers liggen vaak de standaard theezakjes en met de gember/limoen en gember/sinaasappel die ik inmiddels drink heb ik altijd een favoriet bij de hand!

Delen:
Secured By miniOrange