(~215 B)
Ons bezoek aan het Van Gogh Museum voor de Pokémon schilderijen

Ons bezoek aan het Van Gogh Museum voor de Pokémon schilderijen

Sinds afgelopen zomer zijn we het in bezit van een Museumkaart. Tijdens vakanties doen we altijd veel van dit soort uitjes, maar ook in de rest van het jaar willen we er wat vaker op uit met de jongens. Raymond bezocht een paar weken geleden Aviodrome en deze week was het de beurt aan mij om de Museumkaart te gebruiken met Skyler en Maddox. Ik had namelijk een maand geleden een tijdslot gereserveerd voor het Van Gogh Museum, speciaal om de Pokémon schilderijen te bekijken en de bijbehorende speurtocht en merchandise te doen en checken. Met twee Pokémon-fans in huis absoluut iets dat op mijn lijstje stond.

Hype

Nu heb ik de hype de afgelopen weken een beetje gevolgd en wist ik al dat het wekenlang chaos was in het museum. De speciale Pokémonkaart is al uit de handel gehaald en de merchandise vloog over de toonbank. Het is zelfs zo erg, dat je weken moet wachten op je bezoek. Maar ik werd daar nieuwsgierig van. Als het zoiets groots is, moet het wel heel leuk zijn. Toch?

Interesse

Vol goede moed vertrok ik samen met de jongens naar Amsterdam. Na school aten we even snel wat, om vervolgens naar de bus te lopen voor een ritje naar Museumplein. Dat was al een uitje op zich, helemaal voor Maddox. We stapten uit, liepen naar het Van Gogh Museum en stopten onze spullen in de locker. Maddox is een paar weken geleden met zijn klas naar het Van Gogh Museum geweest en was heel erg onder de indruk. Vooral de zonnebloemen vond hij prachtig. Leuk om dat enthousiasme bij zo’n kleintje te ontdekken. Ikzelf heb nog nooit een stap binnen het museum gezet. Natuurlijk ken ik de meesterwerken van Vincent van Gogh, maar erg veel kennis heb ik niet. Misschien dat ik daarom ook de Museumkaart wilde hebben, om het de jongens wel een beetje mee te geven. Hoe dan ook: vol goede moed gingen we het museum binnen en een eerste stop aan de winkel mocht niet uitblijven.

Geen speurtocht

In de museumshop kochten we ansichtkaarten van de schilderijen. Zes verschillende kaartjes die beide jongens graag wilden hebben. Hartstikke leuk aandenken. Voor de rest was er amper wat te krijgen. Alleen een pen of een magneet hoorden nog tot de mogelijkheden. Jammer, want ik had graag wel iets leuks qua merchandise willen kopen. We liepen dus met alleen de kaartjes de winkel uit en verder het museum in. Bij de balie kwamen we voor de speciale speurtocht. ‘Helaas zijn deze op vandaag, mevrouw’, kregen we te horen. Wel was er de mogelijkheid tot een speurtocht die er altijd is voor de kinderen. Ook dat vond ik jammer, aangezien we speciaal voor Pokémon kwamen en dat op de website ook zo aangeprezen werd.

Rondje museum

Dan maar naar de schilderen. Op de eerste verdieping, gelijk links, vind je een klein hoekje met de zes schilderijen. Toegegeven: dit is wel leuk om te zien. De jongens wisten van alles te vertellen over de Pokémons die te zien waren en we hebben ze even goed van dichtbij bekeken. Ook hebben we daarna nog de originele schilderijen opgezocht. Door de gewone speurtocht die Maddox graag wilde doen, zijn we toch een rondje door het museum zelf gegaan. In de vaste collectie zie je de beroemde meesterwerken van Vincent van Gogh, zoals Zonnebloemen, Amandelbloesem en De aardappeleters, maar ook zijn tekeningen en brieven. Leuk om even doorheen te lopen, maar niet helemaal waar we voor kwamen.

Bezoek

Al met al was het prima voor een uurtje. We hebben een Museumkaart, dus dan vind ik dit soort ‘snelle’ uitjes niet zo erg. We hebben ons even vermaakt met de rit naar Amsterdam, de schilderijen, een rondje langs de klassiekers en een oliebol buiten op Museumplein. Als ik er echt de entreeprijs voor had betaald speciaal voor Pokémon, dan zou ik het zonde van mijn geld vinden. En dan ligt dat vooral aan het feit dat alles rondom de beleving van de schilderijen niet aanwezig was. De Pokémon Adventure speurtocht was er niet en voor de speciale items hoef je ook niet te gaan omdat dat zo goed als uitverkocht is. Mocht je toch al een bezoek willen brengen aan het museum omdat je de schilderijen van Van Gogh wil bekijken, dan zijn de Pokémon schilderijen een leuke toevoeging.

De Pokémon schilderijen zijn nog tot en met 7 januari 2024 te bewonderen in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Hier vind je meer informatie.

     

Delen:
Secured By miniOrange