(~215 B)
Nintendo spellen voor kinderen van 4 tot 6 jaar

Nintendo spellen voor kinderen van 4 tot 6 jaar

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij ons is de Nintendo Switch een grote hit. Skyler kreeg hem voor zijn zesde verjaardag en heeft er tot een paar maanden geleden fanatiek op gespeeld. Inmiddels is er een Playstation in huis en je zal begrijpen dat dat ‘veel cooler is, mam!’ Maar dat betekent niet dat de Nintendo niet meer wordt gebruikt; we hebben hem inmiddels aangesloten op een televisie op zolder en Maddox vindt het heerlijk om af en toe een spelletje te spelen. Het voordeel van een grote broer in huis hebben: de Nintendo werd er al vrij vroeg even bij gepakt voor een spelletje. Ik ben zelf totaal niet anti-gamen en vind het dan ook niet erg als mijn kinderen heerlijk een spelletje aan het spelen zijn. Sterker nog: het is soms het enige moment voor Maddox dat-ie even rustig gaat zitten, haha. Regelmatig krijg ik de vraag van mensen of een Nintendo Switch een aanrader is voor een verjaardag en vanaf welke leeftijd ik het zou aanraden. Nou, dat ligt helemaal aan het kind. Bij Skyler was het zes jaar; Maddox was er al eerder mee bezig omdat de Switch al in huis was. Ik zal niet aanraden om er gelijk Fortnite bij te kopen, maar er zijn genoeg leuke spellen voor kleuters te vinden. En dus is het zeker iets om over na te denken als je een cadeau zoekt voor een 4-, 5- of 6-jarige.

De klassieker! Hier zou ik absoluut mee beginnen: Mario Kart.

Ik vind Super Mario eigenlijk altijd een goed idee. Dit is de nieuwste game: Super Mario Bros. Wonder

Minecraft wordt aangeraden voor de leeftijd van 7 jaar en ouder. Als ik zie hoeveel plezier Maddox hier uit haalt, zou ik zeggen dat het vanaf 5 jaar prima kan. Maddox is gewoon lekker aan het bouwen en is as we speak bezig met een dierentuin. Echt een creatief spel waar veel gewerkt wordt aan ruimtelijk inzicht en waar kinderen onwijs creatief en vindingrijk van worden.

Voor kinderen die dol zijn op dansen: Just Dance mag absoluut niet ontbreken in de collectie.

Op een eiland je eigen dingen bouwen en zelf je eigen virtuele leven creeren. Leuk spel voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. In het begin ook leuk om samen met je kind te spelen: Animal Crossing.

Sonic is een ding bij ons in huis, dus ik denk zomaar dat deze game een schot in de roos gaat zijn: Sonic Superstars.

Ik zit eraan te denken om dit spelletje aan Maddox cadeau te doen met Sinterklaas. Paw Patrol is na jaren nog steeds een hit, dus deze game zal ook in de smaak vallen: PAW Patrol World.

Dit ligt een beetje aan het kind. Is het dol op voetbal? Is het behendig met de knopjes? Maddox speelt dit af en toe en vindt het wel leuk! Fifa24, maar je zou ook de oudere variant kunnen kopen.

De karakters van Mario hebben tegenwoordig ook allemaal een eigen spel. Zo is er een van Tote, maar ook voor Yoshi. Ziet er allemaal waanzinnig uit!

Jeugdsentiment: de Smurfen! In dit spel is het de bedoeling dat je het Smurfenbos probeert te redden van de gemene tovenaar Gargamel. De reviews zijn lovend en het spel wordt aangeraden voor kleine kinderen. Heel benieuwd naar!

Twee games gecombineerd: Mario Kart en Paw Patrol. Resulteert in een leuk racespel met Paw Patrol-karakters.

Furby en Tamagotchi; ken je ze nog? De dagen stonden in het teken van het verzorgen van deze dieren. In deze game, My Universe Pets edition, doe je in principe hetzelfde. Een simpel spel, als ik de reviews mag geloven, maar wel erg leuk voor kinderen die hiervan houden! En een leuk spel om mee te beginnen.

Een leuk spel om mee te beginnen; Peppa Pig!

Delen:
Secured By miniOrange