(~215 B)
In het bezit van de Museumkaart

In het bezit van de Museumkaart

Tijdens onze vakantie hebben we een aantal leuke dingen gedaan. Zo bezochten we het Gevangenismuseum, gingen we op bezoek in het Hunebedcentrum en maakte Kamp Westerbork grote indruk. Nadat we bij het Gevangenismuseum waren geweest, kwamen we tot de conclusie dat we tijdens onze vakanties vaak van dit soort culturele uitjes plannen en dat we dat wel vaker dan alleen in de vakantie willen doen. Ik ben niet zo cultureel en heb vrij weinig met musea, maar ik heb de afgelopen jaren wel ontdekt dat er veel meer is dan alleen schilderijen bekijken. Tegenwoordig zijn museu heel interactief, is er veel te doen voor kinderen en vind ik het wel leuk om mijn kinderen zo nu en dan ergens mee naartoe te nemen. Skyler is geïnteresseerd in geschiedenis en toen ik merkte dat Maddox heel enthousiast terugkwam van het Van Gogh Museum en vertelde over het ‘mooie schilderij met de zonnebloem’, wist ik: dit gaan we doorpakken.

Van Kamp Westerbork naar Aviodrome

Op vakantie vertelde ik Raymond, na ons bezoek aan het Gevangenismuseum, over de Museumkaart en hij werd enthousiast. Toen we zagen waar we allemaal met zo’n jaarkaart naar binnen konden, waren we er al vrij snel over uit dat we de kaart wilden hebben. Bij het Hunebedcentrum schaften we hem aan en daarna gebruikten we hem ook in Kamp Westerbork. Eenmaal thuis ging Raymond nog met de jongens naar Aviodrome, toen ik een dagje naar kantoor was. Ze hebben een heerlijke dag gehad en ook hier stond de dag in het teken van leuke dingen zien, een speurtocht en zelf dingen ondernemen.

Laagdrempeliger

Wat ik zo fijn vind aan de Museumkaart, is dat het een stuk laagdrempeliger wordt om ergens naartoe te gaan. Als je steeds weer overal de entreekosten moet betalen, heb je toch het gevoel dat je álles uit je bezoek moet halen. Nu met de jaarkaart is dat gevoel weg. Nu vind ik het niet erg om op een woensdagmiddag bijvoorbeeld naar NEMO te gaan en dan gewoon een kleiner rondje te doen, om vervolgens een andere keer nog eens terug te keren. Dat vond ik ook altijd met Artis. Toen we de jaarkaart hadden, gingen Skyler en ik ook wel eens een uurtje heen, om lekker even te spelen. En als iets niet zo leuk is, ben je ook zo weer weg. Zo vond ik het Hunebedcentrum echt vreselijk (haha), maar dat maakte niet uit. We hadden immers de Museumkaart. Als ik echt de volle mep had betaald, had ik dat toch erger gevonden.

Plannen

De komende weken zijn druk in verband met de bruiloft, maar daarna hoop ik wat leuke dingen te plannen met de jongens. We hebben vaak lege weekenden en weten dan niet zo goed wat te doen. Nu hebben we geen excuus meer om eropuit te gaan. En met het nieuwe seizoen met de herfst- en kerstvakantie voor de deur, denk ik zomaar dat we binnen no time de kaart al hebben uitgespeeld. Sowieso staat Naturalis heel hoog op ons lijstje.

Nu kijken of ik die culturele interesse bij mezelf een beetje meer kan aanwakkeren. In het nieuwe magazine van AmstelveenZ delen we over een fototentoonstelling in een museum hier om de hoek. Ook die doet mee met de Museumkaart. Misschien dat ik daar maar eens mee begin, want ik was enorm onder de indruk van de foto’s. Gewoon op een random middag binnenstappen zonder enige druk. Het voordeel van de kaart!

 

Delen:
Secured By miniOrange