(~215 B)
Nieuw hoekje in huis met persoonlijke spullen

Nieuw hoekje in huis met persoonlijke spullen

Het aquarium is de deur uit en Raymond heeft (zonder enige dwang, haha) besloten dat de hobby verleden tijd is. Het was de figuurlijke druppel die de emmer deed overlopen. Over onze vloer, weliswaar. Inmiddels is de vloer helemaal hersteld en vonden we de hoek behoorlijk kaal geworden. Opeens riep Raymond: ‘kunnen we niet een paar van jouw Anouk-posters inlijsten en een mooie wall maken?’ Nou, dat hoef je me geen twee keer te vragen! We hebben een leuk idee voor de kale muur en weten ook precies wat we met het geld gaan doen dat we van iedereen op onze bruiloft hebben gekregen.

Al een tijdje denken we aan een platenspeler. Ik heb natuurlijk de fantastische platen van Anouk, maar Raymond vindt het ook heerlijk om door platenwinkels te struinen en een paar mooie exemplaren op de kop te tikken. Geef hem iets om uit te zoeken en hij duikt helemaal de wereld in. Eerst met aquaria, toen met caravans en nu heeft hij zich helemaal ondergedompeld in platenspelers. Ik heb er geen verstand van en wil gewoon iets in een toffe, vintage stijl; Raymond zoekt echt helemaal uit wat het beste geluid heeft, wat er allemaal bij moet komen, etc. We hebben dus nog geen platenspeler in huis, maar dat hij er komt is een ding dat zeker is. Dan moeten we ook nog op zoek naar een kastje waar deze op kan komen te staan.

Qua kast willen we een laag iets. Een mooi dressoir of iets als een sidetable. Ik wil niet de hele muur volbouwen, aangezien de lijsten van Anouk er ook nog boven komen. Een luchtige kast zal het meest tot zijn recht komen. Ik zie het al helemaal voor me: de kast met daarop de platenspeler, een van de houten kisten van onze bruiloft eronder met alle platen erin, de mooie posters erboven, misschien een mooi koffietafelboek, natuurlijk ons trouwalbum, een plant, Raymond heeft van Formule 1 nog de helm van het kampioenschap waar hij iets mee wil doen en dan een mooi lampje. Ik vind vooral de lampen mooi waar je het draad doorheen ziet. Ik kwam via deze link op E27 led lampen en dan vind ik die met smoked glas en extra warm licht echt tof. Als je die dan combineert met een lampenhouder in de vorm van een goud dier bijvoorbeeld of juist een heel erg retro lampje, krijg je een leuk effect in dat hoekje in combinatie met een vintage look platenspeler. Ik kan echt niet wachten tot het zover is.

Inmiddels hebben we een klein begin gemaakt en alvast twee lijsten opgehangen. Er komen er sowieso nog twee bij: de foto samen met Anouk en een waanzinnige zeefdruk waar er maar één van is. Ook komt er waarschijnlijk nog een knaller van een exclusief item bij, maar daar moet ik nog heel even op wachten. Ik vind het onwijs tof van Raymond dat hij de ruimte geeft om deze muur te vullen met mijn hobby. Als we dan straks de kast hebben en al onze persoonlijke spullen bij elkaar liggen, denk ik dat we een fantastische muur hebben gemaakt.

Voor de rest heb ik dan nog maar één wens: een nieuwe bank. We waren op het punt dat we er een wilden kopen en zaten in de oriëntatiefase. Maar nu on s kind debank heeft bewerkt met pen (hoezo doen ze dat nog als ze 6 zijn?!), zetten we dat project nog heel even on hold…

Delen:
Secured By miniOrange