(~215 B)
Mijn kledingkast weer herfstproof (+ mijn moodboard)

Mijn kledingkast weer herfstproof (+ mijn moodboard)

Als we het weerbericht mogen geloven, gaan we deze week echt de herfst in. De temperaturen worden lager en het weer wordt wisselvalliger. Tijd om de zomerkleding echt op te bergen en de kledingkast herfstproof te maken! Afgelopen week sleepte ik de twee bakken met winterkleding naar beneden en ging ik aan de slag. Alle zomerjurken eruit, alle T-shirts opbergen, de korte broeken uit de kast en ruimte maken voor de jeans, sweaters en warmere jurken. Terwijl mijn hanggedeelte steeds minder werd, werden de planken steeds voller. In de zomer draag ik vooral jurken; in de winter vooral truien en hoodies. Dat neemt nu eenmaal een stuk meer ruimte in beslag. Maar het is gelukt; na twee uurtjes bloed, zweet, tranen en kreten als ‘waar ben ik aan begonnen?’, is mijn kledingkast helemaal ingericht voor de komende herfst- en wintermaanden.

Comfi en casual

De afgelopen jaren ben ik me enorm makkelijk gaan kleden en vooral het jaar voordat ik naar kantoor ging, was niet helemaal om over naar huis te schrijven. Ik droeg vooral sportleggings en hoodies, af en toe een jeans, maar vooral lekker comfi kleding. Nu ik op kantoor werk, heb ik veel meer zin om echt werk te maken van mijn kleding. Maar toen ik mijn kast ging switchen naar het nieuwe seizoen, merkte ik wel dat veel nog in die comfi stijl is. Dingen die ik nog steeds heel lekker en fijn vind, maar ook waarbij ik denk: ‘wil ik dit nog wel aan naar mijn werk?’ We hebben geen dresscode en ik mag alles aan zolang het geen joggingbroek of sportkleding is, maar ik voel me soms wel wat te casual als ik in een hoodie op kantoor verschijn. Helemaal als ik een interview ergens heb, wil ik toch iets meer werk maken van mijn outfit. En dus zit ik in een soort transformatiefase.

Kantoorproof

Mijn kast is ingericht en klaar voor de herfst en winter; ikzelf ben een beetje op zoek naar fijne items die netjes en fijn zijn voor naar kantoor. Ik heb twee mooie pakken, ik heb een mooie pantalon en hier en daar een net jurkje, maar daar houdt het wel bij op. Niet dat ik echt strak in pak hoef, maar ik heb toch wel een stijltje in mijn hoofd waar bij in de buurt wil komen. En dus is het tijd om dat in mijn achterhoofd te houden als ik ga shoppen. Als ik de zoveelste Daily Paper hoodie in mijn winkelmandje gooi en de zoveelste sweater wil kopen omdat dat zo lekker comfi is.

Zie hier: mijn herfst- en wintergarderobe zoals ik hem afgelopen week in mijn kast heb gekregen. En onderaan dit artikel: de moodboard, die ter inspiratie dient voor aankomend seizoen. Ik heb weer zin in kleding, in een stijl ontdekken en experimenteren.

Kledingkast

Mijn kledingkast, met links het hanggedeelte. Hier hangen eerst vier jumpsuits, daarna lange jurken, korte jurken, twee pakken en twee jasjes. Eronder staan mijn schoenen.

Rechts liggen mijn jeans, truien, longsleeves en hoodies. Die jeans moet ik nog even uitzoeken. Veel is te groot, maar ik had daar even geen energie meer voor, haha.

Moodboard

Als ik mijn moodboard bekijk, wil ik meer gaan investeren in pantalons. Hoeft niet mega netjes te zijn, maar wel basic. Een twist is altijd leuk, dus mooie wijde pijpen vind ik bijvoorbeeld heel leuk. Daarnaast vind ik ‘bovenkantjes’ het meest moeilijk. Ik heb dus hoodies, sweaters en wat longsleeves, maar geen mooie tops. Ik draag niet graag bloesjes, maar misschien wel op een pantalon. Of ik moet andere tops zien te vinden. Als ik daar een paar mooie exemplaren van heb, kan ik met een pantalon en goede jeans al veel kanten op. Daarnaast is een blazer natuurlijk altijd een goed idee, evenals een pak. Een pak kan weer op meerdere manieren gedragen worden. Zo heb ik een mooi bordeauxrood exemplaar, waarvan de broek lekker wijd is. Hou ik van. Met een gestreepte top, zoals ik draag op de eerste foto, heb ik ook al een mooi setje. Qua jurken is het allemaal iets rustiger qua print en stijl. Ja, ik denk dat ik daar voor nu wel meer naartoe wil.

Ik ga dus meer op zoek naar de wat nettere, casual, tijdloze kleding. Het is niet zo dat ik in een keer mijn kast omgooi maar als ik wel iets nieuws wil kopen, probeer ik mijn moodboard een goed aan te houden. De merken die in mijn moodboard voorbij komen? Vooral Yaya en By-bar. Dat past me goed en dat is de stijl waar ik naar zoek. Ik ben benieuwd hoe mijn kast de komende tijd gaat transformeren.

 

Delen:
Secured By miniOrange