(~215 B)
5 tips voor een budgetvriendelijke make-over van de kinderkamer

5 tips voor een budgetvriendelijke make-over van de kinderkamer

Een nieuw seizoen is vaak voor veel mensen een goed excuus om hun huis een make-over te geven. Misschien wil je wel een frisse wind door de woonkamer laten waaien, de keuken voorzien van een aantal nieuwe accessoires of wellicht is de kinderkamer toe aan een verfrissende touch. Gelukkig hoeft een make-over helemaal niet duur te zijn. Met een paar slimme trucjes en creatieve ideeën kun je bijvoorbeeld de kinderkamer omtoveren tot een gezellige ruimte waar je kind zich helemaal thuis voelt. Hier zijn een aantal budgetvriendelijke tips voor het restylen van de kinderkamer.

Geef de muur een verfrissende kleur

Een nieuw laagje verf op de muren van de kinderkamer kan echt wonderen verrichten en de hele ruimte een frisse uitstraling geven. Kies een kleur die niet alleen past bij de meubels en de algehele stijl van de kamer, maar ook bij de persoonlijkheid van je kind. Met verschillende verfkleuren kun je ook leuke vormen of patronen op de muur creëren voor een speelse uitstraling. Verf kan soms wat prijzig zijn, maar vaak zijn er wel aanbiedingen te vinden. Houd daarom de folders van bekende bouwmarkten goed in de gaten zodat je het extra voordeling in huis kan halen.

Kies voor de juiste verlichting

Uiteraard speelt verlichting ook een belangrijke rol in de sfeer van de kinderkamer. Kies vooral voor zachte, warme verlichting die een gezellige sfeer creëert. Voeg daarnaast ook functionele verlichting toe aan de kamer, zoals bijvoorbeeld enkele inbouwspots in het plafond. Vooral oudere kinderen die graag voor het slapengaan nog een boekje lezen, zullen baat hebben bij functionele verlichting. Als je de kinderkamer een stoere uitstraling wilt geven, overweeg dan opbouwspots in het zwart. Voor extra sfeer kun je bijvoorbeeld sfeerlampjes toevoegen in de vorm van sterren, maantjes of dieren. Ook een lichtslinger naast of aan het bed hangen kan leuk zijn en dit is vaak een goedkope oplossing.

Voeg iets extra’s toe aan de wand

Een voordelige manier om wat extra’s toe te voegen aan de muur is door gebruik te maken van vrolijke muurstickers. Deze stickers zijn verkrijgbaar in allerlei patronen en dierenfiguren, en ze zijn gemakkelijk aan te brengen en weer te verwijderen als je kind erop uitgekeken is. Naast muurstickers kun je ook leuke posters ophangen die passen bij de stijl van de kamer, een fotomuur creëren, of betaalbare wandplanken gebruiken voor leuke accessoires.

Geef de huidige meubels een make-over

Zijn de huidige meubels in de kinderkamer nog in goede staat, maar passen ze niet meer helemaal bij de smaak van je kind? Dan kun je deze meubels natuurlijk ook een make-over geven. Geef ze een frisse laag verf, vervang de handgrepen door nieuwe exemplaren, en je hebt in een mum van tijd een compleet ander meubel. Zo kun je met een klein budget en een beetje handigheid toch een geheel nieuwe look creëren zonder dat je de meubels hoeft te vervangen.

Maak het af met leuke accessoires

Nadat je hebt gekozen voor een nieuwe kleur op de muur, de verlichting hebt aangepast en de meubels hebt voorzien van een nieuwe look, is het nu tijd om het geheel af te maken met een aantal mooie accessoires. Gelukkig hoeven accessoires niet per se duur te zijn, maar kunnen ze wel een grote invloed hebben op de uitstraling van de ruimte. Leuke accessoires voor de kinderkamer zijn bijvoorbeeld een vrolijk vloerkleed, kussens op het bed, kleurrijke opbergmanden, een gezellige leeslamp en vergeet ook niet om een leuke groene (kunst)plant neer te zetten.

Delen:
Secured By miniOrange