(~215 B)
Maddox’ eerste concert: Snelle tijdens De Amsterdamse Zomer

Maddox’ eerste concert: Snelle tijdens De Amsterdamse Zomer

Drie jaar geleden gingen we met Skyler naar het concert van Guus Meeuwis, Groots met een zachte G junior. Hij was toen vijf en behoorlijk fan van de Brabander. De radio moest steeds harder als hij hem op de radio hoorde, kende veel nummers uit zijn hoofd en we grapten vaak dat hij in de verkeerde provincie geboren was. Inmiddels is die liefde bekoeld en maak je Skyler nu vooral blij met muziek van Snelle, Suzan en Freek en Flemming.

Dol op muziek

Maddox is ook dol op muziek en vindt ook een beetje dezelfde liedjes leuk. Skyler is met mij al regelmatig naar een concert geweest, maar Maddox nog niet. Ik vind hem wat klein, hij vindt vaak dingen al snel te hard en overal waar ik met Skyler ben geweest, is wat later op de avond en vrij massaal. Maar daar was de aankondiging van De Amsterdamse Zomer.

De Amsterdamse Zomer

Vorig jaar was ik met Skyler naar het concert van Snelle bij De Amsterdamse Zomer. Zijn eerste! En dat bleek perfect: het was kleinschalig, de muziek stond niet al te hard, het was buiten, in de middag en niet te lang. De concerten daar zijn altijd een uurtje. Ik zat daar met een longontsteking en was behoorlijk ziek, maar Skyler en ik hebben een fantastische middag gehad. Toen de concerten weer werden aangekondigd, wist ik: hier moet Maddox ook bij zijn.

Op naar Snelle!

Gisteren was het zover! Met zijn drietjes (Raymond moest werken), vertrokken we naar Amsterdam voor Maddox’ eerste concert. Vanwege het weer was het verplaatst naar 17.00 uur en we gingen rond 15.30 uur met de bus die kant op. Dat was al een groot feest. Op het plein kochten we vispatat en daarna kon het wachten beginnen. Maddox werd behoorlijk baldadig van het wachten, maar ook omdat hij het allemaal heel spannend vond. Eenmaal binnen keek hij zijn ogen uit.

Gehoorbescherming van Luvion

Ik had de koptelefoon van Luvion mee omdat Maddox toch wel steeds zei dat hij bang was dat het geluid zo hard stond. Deze gehoorbescherming kochten we toen ik met Skyler naar Snelle in AFAS ging en het is een fantastisch ding. Dempt goed en zit goed op kinderhoofden. Zowel Skyler als Maddox past hem, dus ik weet zeker dat we deze nog vaak gaan gebruiken.

Ik wil later Snelle worden!

We hadden een mooi plekje en gelukkig stopte het met regenen nadat het de hele dag met bakken uit de hemel kwam. Snelle kwam het podium op en Maddox wist niet waar hij allemaal moest kijken. Opeens werd hij wat stil en toen ik hem vroeg wat er was, zei hij: ‘ik wil Snelle knuffelen maar dat kan niet!’ Ah, de schat. Hij vond het allemaal heel indrukwekkend, was veel om zich heen aan het kijken en hield Snelle nauwlettend in de gaten. Hij kende een paar nummers (‘solie op het vuur’, haha, en Overkant/Blijven slapen natuurlijk) en zat heerlijk te genieten met de ebi tempura die ik voor hem besteld had. Vooral op het einde, toen er expliciet gezegd werd dat je moest springen en dansen, kwam Maddox helemaal los en kwam alle energie eruit. Toen het afgelopen was, riep hij: ‘mama, ik wil later Snelle worden!’

Kop is eraf

Skyler vond het ook weer heerlijk. Het is fantastisch om je kinderen zo te zien genieten. Voor Skyler was het natuurlijk niks nieuws, maar hij vindt het keer op keer weer leuk en het is mooi om te zien hoe ze allebei op hun eigen manier dit soort dingen beleven. De kop is eraf! Allebei met vijf jaar naar een eerste concert, ze kunnen het slechter hebben, lol. Als het aan Maddox ligt, gaat hij morgen weer.

Voorbeeldfunctie

Voor nu is het even over met de pret. De volgende concerten in de agenda zijn voor mama! Maar wat ben ik blij en trots dat mijn kinderen Snelle als voorbeeld hebben.Een prima gast met mooie woorden, leuke muziek en heel toegankelijk en zichzelf. En ik vind het ook nog eens helemaal leuk. Ja, daar neem ik mijn kinderen maar al te graag mee naartoe!

Delen:
Secured By miniOrange