(~215 B)
Dingen waar ik graag meer een dagelijkse gewoonte van wil maken…

Dingen waar ik graag meer een dagelijkse gewoonte van wil maken…

… Maar wat ik gewoon onwijs moeilijk vind. Misschien vind ik het toch niet belangrijk genoeg? Of misschien moet ik het gewoon echt met vallen en opstaan de tijd geven? Misschien ben ik gewoon te ongeduldig en wil ik dingen te snel en ben ik te streng voor mezelf, dat ik er de brui aan geef als ik een of twee dagen heb overgeslagen of de mist in ben gegaan. Wat de reden ook is: er zijn een paar dingen waar ik graag meer een dagelijkse gewoonte van wil maken en die ga ik met je delen.

Wandelen

Ik vind wandelen heerlijk! Ik geniet van een avondwandeling, maar vind het ook lekker om tussendoor mijn schoenen aan te trekken voor een blokje om. Toch is mijn gewoonte van drie jaar geleden niet zo goed blijven hangen. Ik wandel zeker nog, maar niet dagelijks. Ik zou er graag een dagelijkse gewoonte van willen maken, door na het avondeten nog even te wandelen voordat Maddox naar bed gaat. Ook al is het maar een half uurtje. Misschien moet ik weer een challenge in het leven roepen, door dagelijks mijn ringen op mijn Apple Watch vol te krijgen. Dat heeft me toentertijd ook geholpen. Hoe dan ook: dagelijks wandelen staat hoog op mijn lijstje.

Schrijven voor mezelf

Journalen. Dagboekschrijven, geef het een naam. Ik heb dit al vaker geroepen en ook al vaker geprobeerd, maar elke keer lukte het me niet om er een gewoonte van te maken. Het zou zo fijn zijn, om elke dag even mijn hoofd te legen op papier, aangezien ik een behoorlijke maler ben. Ik kamp veel met hoofdpijn omdat mijn hoofd gewoon veel te vol voelt. Maar als ik dan met een boekje voor mijn neus zit, heb ik helemaal geen puf om alles op te schrijven, haha. Toch probeer ik het elke keer weer, want ooit gaat het me lukken. En dan weet ik zeker dat het me ook gaat helpen.

Opstaan zonder telefoon en naar bed gaan zonder telefoon

Ik vind het knap als iemand het kan, maar ik heb mijn telefoon naast mijn bed en ben een scroller. ’s Ochtends lukt het me goed om eerst op te staan, de jongens aan te kleden, beneden trommels te maken en tijdens het ontbijt pas op mijn telefoon te zitten, maar het zou fijner zijn als de telefoon ook tijdens het ontbijt nog even blijft liggen. Hetzelfde geldt voor de avond. Op de bank ben ik aan het scrollen en als ik eenmaal in bed lig, ga ik verder. Ik ben vaak in bed nog even aan het lezen, maar niet voordat ik mijn telefoon heb uitgespeeld. En dat kan wel anders.

Elke dag fruit eten

Voor mijn kinderen maak ik elke dag fruitbakjes en ik neem vaak ook wel iets mee naar mijn werk, maar als ik thuis ben schiet het erbij in. Ook in de weekenden vergeet ik vaak wat fruit te pakken. Ik vind het heel lekker, maar ik vergeet het gewoon. Ik zou hier wel iets bewuster mee aan de slag willen gaan. Naast dat het gezond is, vult het ook goed en zijn het prima tussendoortjes.

Stretchen

Stretchen heb ik eigenlijk nooit gedaan. Nu ik bij Saro sport, zijn we hier heel bewust mee bezig. Vooral ook omdat ik altijd vrij snel last van mijn rug heb. Ik vind het stretchen altijd heerlijk en neem me elke keer voor om dit thuis ook in te voeren. Maar voor een of andere reden wil dat maar niet lukken. Het voelt zo onnatuurlijk en het is lastig om er dan een gewoonte van te maken. En dat terwijl het na drie maanden bij Saro wel echt erbij is gaan horen. Toch maar even doorzetten? Of iets laagdrempeliger beginnen met twee dagen, bijvoorbeeld. Eens kijken hoe we dit kunnen doorzetten.

Delen:
Secured By miniOrange