(~215 B)
Eindelijk weer een nieuwe bril: Dsquared2 via Hans Anders

Eindelijk weer een nieuwe bril: Dsquared2 via Hans Anders

Twee weken geleden was het zover: ik ging naar Hans Anders voor een oogmeting én het uitkiezen van een nieuwe bril. Want ondanks dat ik dól ben op brillen en regelmatig nieuwe monturen ga passen, stel ik het kopen ervan zo lang mogelijk uit. Het kan best in de papieren lopen en op een of andere manier vind ik dat heel moeilijk. Ik vind het ook vervelend dat ik altijd brillen op sterkte nodig heb en niet steeds al die toffe zonnebrillen op mijn neus kan zetten. Maar over op lenzen? Dat wil ik ook weer niet. Hoe dan ook: de laatste oogmeting en de aankoop van een nieuwe bril, was alweer vier (!) jaar geleden. Die keer daarvoor zat er vijf jaar tussen, dus er zit vooruitgang in. Ik was stiekem een paar dagen eerder al met mijn moeder wezen kijken en had mijn zinnen gezet op twee leuke monturen. Maar eerst maar eens die oogmeting.

Online afspraak maken

Online maakte ik via de website van Hans Anders een afspraak en op de dag zelf ging ik naar de winkel in de Zijdstraat in Aalsmeer. De oogmeting bestond uit verschillende onderdelen. Ze hebben mijn bril gemeten en ook is er een voormeting gedaan met de oogmeetcomputer. Met diverse metingen stellen ze je gezichtsscherpte vast. Dat doen ze met een veraf-meting, het bepalen van de cilindersterkte en een dichtbijmeting. Door middel van een apparaat worden er verschillende glaasjes voor je ogen gehouden en is het een kwestie van letters lezen op het bord voor je. Ik zag er een klein beetje tegenop, maar dat was nergens voor nodig. Ik werd ontzettend vriendelijk geholpen en na een half uur was alles helemaal gemeten.

Sterkte

Wat bleek? In al die jaren draag ik nog steeds dezelfde sterkte. Dat vond ik fijn, aangezien ik dan de zonnebrillen op sterkte, die ik thuis heb liggen, gewoon nog kan blijven dragen. Het zou zonde zijn om weer overal nieuwe glazen in te laten zetten, helemaal omdat ik dat net vorige zomer bij een van mijn favoriete brillen heb laten doen. Gelukkig kon ik dus dezelfde sterkte houden en na de meting kwam het leukste deel: een nieuwe montuur uitkiezen.

Groot montuur

Ik ben altijd vrij duidelijk qua brillen: ik wil iets groots en altijd glazen in dezelfde vorm. Die monturen staan mij het beste en het mag wel lekker opvallend zijn. Ik had mijn zinnen gezet op een bril van Dsquared2, eentje die ik al had gepast met mijn moeder. Toch ben ik nog verder wezen kijken en had ik opeens drie favorieten voor me liggen. Een zwart montuur met goud tussenstukje was een goede tweede, maar uiteindelijk ben ik toch bij mijn eerste keuze gebleven. Een groot bruin montuur, ook van Dsquared2. Ik wilde een tijdloos exemplaar en vond het zwarte met gouden montuur net even te opvallend voor elke dag. Ze hebben bij Hans Anders wel de 3=1 actie, waardoor je drie brillen voor de prijs van één kan uitzoeken, of 50 procent korting op een complete bril met glazen vanaf index 1.6. Omdat dit een samenwerking betrof, ben ik uiteindelijk voor het bruine montuur gegaan (artikelnr. 2239584). Maar vanwege de kortingsactie van 50 procent, kon ik het niet laten om een zonnebril uit te kiezen en deze af te rekenen. Met 50 procent praat je opeens over een veel leuker bedrag en is het te overzien om eens voor een leuke bril voor erbij te gaan!

Een week

Na de meting en het uitkiezen van het montuur, hebben we de keuze definitief gemaakt en werd alles in de computer gezet. Zo leuk! Ik zou oorspronkelijk twee weken moeten wachten op mijn nieuwe brillen, maar uiteindelijk kreeg ik na precies een week de melding dat de brillen klaar lagen. Samen met de jongens heb ik deze opgehaald. Ze zijn goed voor me afgesteld en inmiddels ben ik dolblij met mijn nieuwe brillen.

Zonnebril erbij

Mijn vorige bril was zwart en groot; deze bruine is zelfs nog iets groter. Maar door de kleur is hij wel rustiger in mijn gezicht. Ik ben er heel erg blij mee! De zonnebril zit ook als gegoten, de klassieke pilotenbril van Ray-Ban. Een mooie toevoeging aan mijn collectie. Ik kies vaak voor vrij dure merken als het om een bril gaat, maar ik heb ontdekt dat je bij Hans Anders veel keuze hebt en dat het met de lopende acties een fijne aanschaf is. Voor nu probeer ik sneller dan na vier jaar mijn bril te vervangen. Ze zien me zeker binnen drie jaar terug! 

Delen:
Secured By miniOrange