(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Hier ging mijn geld naartoe de eerste twee weken van augustus

Hier ging mijn geld naartoe de eerste twee weken van augustus

Een tijd geleden zag ik op Youtube een aantal filmpjes voorbij komen met daarin mensen die vertelden wat ze zoal hadden uitgegeven in een week. Dat leek me leuk maar dan wel in blogvorm, aangezien ik nog steeds niet voor de camera ga staan. Ik heb alles bijgehouden vanaf 1 augustus en ga de eerste twee weken van augustus met jullie delen. Ik weet altijd wel ongeveer wat ik zoal uitgeef, maar zeker niet alles. Mijn rekening is soms sneller leeg dan verwacht en ik trek wel erg vaak mijn pinpas uit mijn zak.

We hebben een gezamenlijke rekening en ik heb mijn eigen rekening. Van de gezamenlijke rekening gaan uiteraard de gezamenlijke uitgaven, zoals boodschappen, de kinderopvang, televisie en internet, water, etc. Van mijn eigen rekening betaal ik mijn eigen vaste lasten zoals mijn zorgverzekering, telefoonrekening en meer van dat soort zaken. Van mijn eigen rekening betaal ik dus ook de koffie buiten de deur, nieuwe kleding, benzine, soms een klein boodschapje. Ik heb alles bijgehouden van mijn eigen rekening en dan buiten de vaste lasten om, waar ik al eerder over heb geschreven. Dus alle extraatjes die ik betaal van het geld dat overblijft. Misschien leuk om dit van de overige twee weken van augustus ook eens bij te houden om jullie zo een inkijkje te geven in mijn uitgaven. Ik ben benieuwd wat jullie van dit idee vinden! De reacties staan helaas nog steeds uit, maar via Instagram mag je me natuurlijk altijd een bericht sturen.

Kijk mee!

Zaterdag 1 augustus

We zijn terug van vakantie en na drie weken rij ik weer in mijn eigen auto. Ik ga sporten en met de jongens naar de kinderboerderij en moet daarna tanken. Ik tank altijd ronde getallen en meestal 30 euro. Nu dus ook! Voor de rest worden de jongens getrakteerd op een ijsje door Anke en Jirka en hou ik mijn portemonnee in mijn zak.

Uitgaven:
€30 voor het tanken.

Zondag 2 augustus

Ik wil er even uit en rij naar Gelderlandplein in mijn eentje. In Enschede zag ik een jumpsuit bij Sissy-Boy die ik wilde hebben maar ze hadden hem niet in mijn maat. In Amsterdam hangt ‘ie wel, maar ik vind hem toch niet zo leuk als gedacht. Daar bespaar ik weer op! Ik haal wel een koffie bij Coffee Company en ga voor een medium latte macchiato met caramel. Echt een traktatie!

Uitgaven:
€4.45 voor de koffie.

Maandag 3 augustus

Veel uitgaven vandaag! Ik begin de dag voor het sporten bij Ab Muller, een banketbakker waar je ook koffie kan drinken. Ik ben vroeg voor het sporten en maak hier een stop voor een cappuccino. ’s Middags moet ik even naar de Hema waar ik hemdjes koop want mijn oude draag ik al jaren en die zijn echt aan vervanging toe. Ik koop ook een paar sokken voor de jongens want ze zijn gestreept en nog maar een euro. Bovendien shop ik nog een microvezel handdoek voor tijdens het sporten en haal ik stroopwafels omdat die van de Hema geen ei bevatten en Maddox ze heel lekker vindt en geen ei eet vanwege zijn allergie. Daarna heb ik een afspraak voor mijn nagels voor nieuwe gellak. Ik maak nog twee kaarten via Greetz voor mijn moeder en Kitty met een foto van de jongens én koop een playsuit bij Kraanmode. In de aanbieding en een mooie vondst, maar alsnog best aardig wat centen.

Uitgaven:
€2.80 voor de koffie
€22.20 bij de Hema
€20 voor de nieuwe gellak
€5.22 voor de kaarten
€49.97 voor de playsuit (originele prijs was €99.95)

Dinsdag 4 augustus

Weer een volle dag want ik ga met Skyler shoppen voor wat dingen die hoognodig zijn. Naast dat ik wat dingen betaal van de gezamenlijke rekening, pak ik ook af en toe mijn eigen pinpas omdat we niet al teveel geld meer op de rekening hebben staan. Ik vind dat voor de rest prima want Raymond betaalt ook genoeg buiten de gezamenlijke rekening om. Ik slaag voor twee rugtassen voor de jongens die ze allebei graag willen hebben en bij de H&M shop ik voor Maddox een T-shirt en neem ik voor het dochtertje van Anke ook een leuk broekje mee. Ik betaal parkeerkosten en ga daten met Skyler waar we een koffie doen en lunchen samen.

Uitgaven:
€35.98 voor de rugtassen
€17.98 bij de H&M
€3 parkeren
€11.65 voor de date met Skyler

Woensdag 5 augustus

Ik ben thuis met Maddox en moet even naar de bibliotheek. Onderweg trakteer ik Maddox op een ijsje.

Uitgaven:
€1.20 voor het ijsje.

Donderdag 6 augustus

Ik ga sinds lange tijd weer eens naar een evenement en betaal parkeerkosten in Amsterdam. Het is in Noord en daar kost het gelukkig niet zoveel. ’s Avonds loop ik met de jongens naar de snackbar voor een ijsje en ik bestel online nog een mondkapje omdat ik die nog niet in huis had en een vermoeden heb dat ik deze snel nodig ga hebben.

Uitgaven:
€3.74 parkeerkosten
€20 voor het mondkapje inclusief verzendkosten (via Spat gekocht omdat ik deze nog mooi vond)
€6 voor de ijsjes na het eten.

Vrijdag 7 augustus

Ik ben een dagje met mijn moeder en naast een kleine boodschap in de supermarkt, bestel ik ’s avonds nog wat sportkleding bij de H&M.

Uitgaven:
€16.84 voor de boodschappen
€65.96 voor de sportkleding

Zaterdag 8 augustus

Vandaag heb ik geen uitgaven!

Zondag 9 augustus

Ook zondag heb ik geen uitgaven! Ik doe de wekelijkse boodschappen en dat betaal ik vanaf de gezamenlijke rekening.

Maandag 10 augustus

Een nieuwe week! Ik heb wat meer gereden dan normaal en moet opnieuw tanken. Het lukt me weer om te eindigen op een rond getal, haha. Mijn H&M-bestelling komt ook binnen. Ik ga één item terugsturen en deze kost 15 euro. Dit krijg ik dus weer retour en wil ik hier ook bij vermelden omdat de sportkleding dus goedkoper werd.

Uitgaven:
€30 voor het tanken.

Geld retour:
€15 euro van de H&M-bestelling

Dinsdag 11 augustus

Maddox is op school en Raymond en Skyler zijn thuis. We gaan gezellig samen lunchen maar omdat Raymond trakteert heb ik deze dag geen uitgaven.

Woensdag 12 augustus

We brengen de caravan naar de stalling en op de terugweg trakteren we de kinderen op McDonalds. De bestelling betalen we met de gezamenlijke pas. Wel wil ik nog een koffie die ik vergeet met bestellen en deze haal ik nog los. Ik pak de pinpas die voor het grijpen ligt en dat is toevallig mijn eigen pas. Als we bijna bij huis zijn, vraag ik Raymond om me af te zetten in het bos zodat ik kan wandelen. Ik loop een paar kilometer en ga via de Aalsmeerderweg naar huis. Onderweg haal ik een flesje water bij de benzinepomp.

Uitgaven:
€2.50 voor de koffie.
€1.60 voor het flesje water.

Donderdag 13 augustus

Ik ga heel even met Maddox op pad omdat ik mijn camera verkocht heb. Moet ik dat meerekenen als geld ontvangen? Ik doe het qua werkinkomsten niet maar ik vind dat ik dit er best bij kan zetten omdat het extra inkomsten zijn. Ik koop ook nog de Women’s Health ter motivatie en een kaartje voor mijn vader, want die is jarig.

Uitgaven:
€4.99 Women’s Health
€2.25 kaartje voor mijn vader

Geld ontvangen:
€200 euro voor de camera die ik verkocht heb.

Vrijdag 14 augustus

Mijn moeder is er gezellig weer een dagje. Ik heb een cadeautje voor mijn vaders verjaardag gekocht maar dat gaat van de rekening van ons beiden. Wel ga ik boodschappen halen en dat betaal ik via mijn eigen rekening. Ook ga ik ’s middags met mijn moeder en de jongens heel spontaan naar het strand! Daar betaal ik parkeerkosten, een ijsje voor de jongens en mijn moeder en ik zien een heel leuk armbandje dat we willen hebben en die ik geef.

Uitgaven:
€17.57 voor de boodschappen
€2.70 voor het parkeren
€11.00 voor de ijsjes en de twee armbandjes.

Dat was hem! Al met al gaf ik €374.60 uit de afgelopen twee weken en dat is voor mij aan de hoge kant. Ik heb een keer extra moeten tanken en ik kocht sportkleding omdat ik alleen lange leggings had en geen shorts. Met de warmte was dat iets te heftig. Voor de rest zijn het wel standaard uitgaven. Hier en daar een koffie, af en toe een boodschap van mijn eigen rekening, spullen en eten voor de jongens. Ik ga het ook eens bijhouden voor de komende weken. Je weet altijd wel ongeveer wat je uitgeeft, maar alles bij elkaar opgeteld zijn de extraatjes toch een hoop geld…

 

Delen:
Secured By miniOrange