(~215 B)
‘Hoé heten jouw kinderen?’

‘Hoé heten jouw kinderen?’

‘Hoé heten jouw kinderen?’

‘Dat is origineel!’

‘Wat een toffe namen!’

‘Die namen passen wel heel erg goed bij elkaar.’

‘Huh, die namen heb ik echt nog nooit gehoord!’

‘Hoe zijn jullie aan die namen gekomen?’

Niet te apart maar ook niet veelvoorkomend

Het zijn slechts wat opmerkingen die ik krijg als men aan me vraagt hoe de jongens heten. Skyler en Maddox zijn niet zo heel erg spectaculair en buitenaards, maar het zijn wel namen die je niet zo veel hoort. En daar ben ik blij om! Daar hebben we ze ook een beetje op uitgekozen omdat we dat zelf heel tof vinden. We wilden mooie, Engelse namen die niet té apart waren, maar ook niet zo veelvoorkomend. We waren er al snel uit dat het Skyler en Maddox zouden worden en tot de dag van vandaag ben ik heel erg blij met deze keuze geweest.

Strepen maar

Er wordt me wel eens gevraagd hoe we aan de namen van de jongens zijn gekomen. Na de positieve zwangerschapstest ben ik al een beetje gaan rond speuren naar namen, maar het werd pas een stuk concreter na de geslachtsbepalende echo. Het lijstje met jongensnamen was een stuk langer dan die voor meisjes -met welgeteld nog 0 namen- en gelukkig bleek uit de echo dat we twee keer op rij een jongetje verwachtten. Vanaf dat moment zijn we pas echt serieus op zoek gegaan. Ik speurde online tientallen namenlijsten af, schreef de leukste op en ben daarna voor mezelf gaan strepen. Vervolgens overhandigde ik de lijst aan Raymond en ging hij strepen. Zo bleef er een selectie over en daar zijn we ook nog eens kritisch doorheen gegaan. Op een gegeven moment hielden we zo de namen van de jongens over. Omdat we niet konden kiezen én meerdere namen mooi vinden, kregen beide jongens drie voornamen mee. Doen we voor de rest helemaal niks mee, maar vinden we leuk. Haha.

Kinder namenapp

Je kunt net als wij lijsten afspeuren online, de leukste namen noteren en vervolgens gaan strepen. Je kunt ook de app Kinder installeren op je telefoon. De app heeft meer dan 80 verschillende namensets met verschillende talen of culturen, en er zijn ook speciale namensets met regionale namen uit een paar provincies, waaronder Limburg, Groningen en Friesland. Iedereen die de app downloadt krijgt één set gratis, degene die past bij het land waar diegene woont. Als je meer talen wilt, kun je die voor een klein bedrag bijkopen. Als je een set koopt wordt deze ook beschikbaar voor de partner en als beide partners andere sets aan hebben staan komen de likes van die andere sets alsnog bij de ander terecht, waardoor alsnog matches gevonden kunnen worden.

Swipen

Het is voor de rest heel simpel: swipen maar! Swipe naar rechts als je de naam heel leuk vindt en swipe naar links wat je minder vindt. Jouw partner doet dan hetzelfde en als er een match is, als jullie dezelfde naam leuk vinden, krijg je een melding. Zo kunnen jullie los van elkaar goed door de namen zonder elkaar te beïnvloeden en krijg je heel gemakkelijk een bericht als er overeenkomsten zijn. Je kunt in de app ook de achternaam invoeren en zo kun je ook goed zien of het mooi bij elkaar past. Daar ben ik zelf ook altijd wel gevoelig voor. Anke heeft deze app ook gebruikt en vond het mega fijn werken. Wel vond ze dat de standaard namenset die erbij zit, veel Engelse namen bevat. De extra sets kosten 1.09 euro per stuk als je wil uitbreiden. Dan kun je wel een filter kiezen met namen die jij mooi vindt, van korte namen tot Pokémon (ja, echt haha) en van Portugese namen tot namen uit IJsland. Ieder land staat ertussen en ieder land kent dus ook weer zijn eigen namen. De standaard filter bevat al 1200 namen dus daar kun je ook prima mee uit de voeten. Voor alle sets bij elkaar betaal je 4,49. Als hier niets voor je tussen zit…

Nog meer leuke namen

Het is leuk om door namenboekjes te bladeren of tientallen websites te bekijken, of misschien hebben jullie al jaren een naam die jullie allebei geweldig vinden. Deze app maakt het vooral heel erg makkelijk voor ouders die nog geen naam gevonden hebben voor hun zoon of dochter, of die er samen echt niet uit kunnen komen. Ik weet zeker dat jullie hier een match in gaan vinden! Het is jammer dat wij geen kinderen meer willen want dankzij de app heb ik toch weer een paar toffe namen op een lijstje staan…

Delen:
Secured By miniOrange