(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Waar gaat iedere maand mijn geld naartoe?

Waar gaat iedere maand mijn geld naartoe?

Er komt geld binnen, maar er gaat ook zeker geld uit. Ik heb iedere maand vaste lasten waar mijn geld naartoe gaat en zonder exacte bedragen te noemen, vind ik het heel interessant om dit eens op een rijtje te zetten. Ik haat financiën maar in andermans kasboekje kijken vind ik wel onwijs boeiend. Vandaag eens een kijkje in mijn uitgaven. Een paar dingen zijn gezamenlijk, maar die wilde ik er toch even bijzetten voor het gehele plaatje. Dit is dan naast de hypotheek, het gas, water, licht en de boodschappen!

De gezamenlijke rekening

Iedere maand maak ik een flink bedrag over naar de gezamenlijke rekening voor de meeste vaste lasten. Daar hebben Raymond en ik dan beiden een pinpas van en hiervan betalen we het kinderdagverblijf, de boodschappen, wat vaste lasten voor het huis, kleding voor de jongens, etc. Naast deze rekening hebben we dus onze eigen rekening, voor onze eigen uitgaven.

Kinderopvang

Het kinderdagverblijf betalen Raymond en ik samen. Dat wil zeggen hij een deel en ik een deel. Iedere maand stort ik hiervoor geld op de gezamenlijke rekening. Kinderopvang is heel duur, maar gelukkig krijg je ook weer wat terug. Echter is het toch iedere keer weer een hap uit het budget, maar uiteindelijk is het me dat allemaal waard. Kind blij, mama blij!

Overblijf Skyler

Ook Skylers overblijf moet worden betaald en dit gaat via de gezamenlijke rekening. Het is maandelijks een terugkerend bedrag, aangezien ze geen continurooster hebben en gaan krijgen. Dat betekent dus dat hij op maandag, dinsdag en donderdag eet op school bij de tussenschoolse opvang. Ik ben een tijdlang heen en weer gaan lopen, maar voor mij gaat dat ten koste van de werkdag. We regelen dit dus voor een heel jaar en dat voelt goed.

Mobiele telefoon

Uiteraard, ook ik heb een mobiel abonnement. Ik heb een tijd geleden een nieuwe telefoon genomen met abonnement en dit betaal ik van mijn eigen rekening. Raymond heeft een sim only abonnement en dat is natuurlijk een stuk voordeliger. Had ik beter ook kunnen doen want dat scheelt zo een paar tientjes in de maand, maar een nieuwe telefoon lonkte op dat moment te erg. Over een tijdje zal ik een sim only gaan afsluiten. Als ik zie wat Raymond de afgelopen jaren al heeft bespaard. Eens in de zoveel tijd koopt hij gewoon een telefoon los, haha.

Zorgverzekering

Ook een flinke kostenpost, de zorgverzekering en het eigen risico. Met al die inhalators en hormoonzalven ben ik best aardig wat kwijt aan de zorgverzekeraar. Niks aan te doen, hoort er helaas bij!

Hostingkosten

Iedere maand betaal ik een bedrag voor Mommyhood. Ik heb een grote server waar ik oneindig veel op kwijt kan en bovendien staat hier topservice tegenover. Ik ben eigenlijk nooit offline en als dat wel het geval is, duurt dit slechts een paar minuten. Ook deze kosten horen erbij, net als de domeinnamen die ik geregistreerd heb en waar ik jaarlijks voor betaal.

Spotify

Yes, ik kan geen dag zonder muziek en dus betaal ik voor een abonnement van Spotify. Dit zat eerst bij mijn telefoonkosten in, maar na de overstap naar een andere provider heb ik dit opnieuw los afgesloten. Kom niet aan mijn muziek!

Netflix

Dit is iets dat van de gezamenlijke rekening af gaat. We betalen al een tijd voor Netflix en vinden het heerlijk. Ik gebruik het zelf niet zo vaak als dat ik zou willen, maar Raymond kijkt regelmatig een serie en ook de kinderen gebruiken het veelvuldig.

Kobo Plus

Van mijn eigen rekening betaal ik Kobo Plus, de boekenabonnementsdienst van Bol. Iedere maand een vast bedrag en ik kan de ebooks zo op mijn e-reader zetten. Als je je bedenkt dat een ebook vaak al 10 euro is en dat het abonnement ook 10 euro kost, zul je begrijpen dat je na twee boeken al flink veel goedkoper uit bent. Echt een uitkomst dit!

HP Instant Ink

Een tijd geleden had ik een advertorial voor HP Instant Ink en we vonden dat zo’n uitkomst, dat we na de proefperiode deze dienst zelf hebben afgesloten. Voor 3 euro per maand kunnen we flink wat pagina’s printen en als ons inkt op is, geeft de printer zelf een seintje naar HP en krijgen we nieuwe inkt toegestuurd. Geen gezeur meer met cartridges bestellen!

Sportschool

Jaja, ik ga weer gemiddeld twee keer in de week naar de sportschool. Ik heb momenten gehad dat ik de sportschool vooral financieel steunde en helemaal niet ging, maar nu ben ik er regelmatig weer te vinden en krijg ik weer waar voor mijn geld. Ik zit bij een dure sportschool maar daarbij krijg ik wel voldoende begeleiding, kan ik meedoen met groepslessen en voelt de omgeving voor mij erg prettig. Er is ook een sauna en een zonnebank waar je gebruik van kan maken, maar dat doe ik eigenlijk nooit.

DUO

Ook ik ben student geweest en moest een deel zelf betalen, en ook ik heb een studieschuld. Los ik iedere maand netjes af.

Goed doel

Maandelijks betaal ik, eigenlijk al een paar jaar, een vast bedrag aan WSPA. Ik wilde jaren geleden een goed doel steunen en kwam uit bij WSPA. Dit loopt eigenlijk nog steeds en daar voel ik me erg goed bij.

Tanken

Geen vast bedrag per maand; wel iets waar af en toe mijn geld naartoe gaat. De auto! Was het eerst nog iets waar ik niet in wilde stappen omdat ik niet durfde te rijden; nu kan ik absoluut niet meer zonder. Mensen met een auto begrijpen: tanken is een dure aangelegenheid. Scheelt dat ik voor de rest niks voor de auto hoef te betalen. Dat doet Raymond heel lief voor me.

Dat was hem wel zo’n beetje. Ik heb geen abonnementen meer op tijdschriften, maar maak daarentegen dus wel gebruik van andere diensten. Het meeste van mijn geld gaat richting de gezamenlijke rekening, het kinderdagverblijf, mijn zorgverzekering en de hosting. Wat ik na al deze kosten overhou, is helemaal voor mezelf en daar hoef ik niemand verantwoording voor af te leggen. De ene maand is dat geen ene cent; de andere maand een mooi bedrag. ZZP-life, je weet toch!

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Comments

 1. 13 juli 2019 / 06:21

  Ik heb ook al een tijdje een kobo-abonnement. Vind het alleen jammer dat de nieuwste boeken daar niet bij staan.

  • Shirley
   Auteur
   13 juli 2019 / 08:58

   Ik vind dat wel meevallen? Vaak staan een heleboel nieuwe boeken er na een tijdje wel op. Zo ook die over Anne Faber. Als je altijd eventjes wacht heb je vaak wel geluk 🙂

 2. 13 juli 2019 / 10:08

  herkenbaar verhaal, komt een bak binnen maar gaat ook een bak uit haha en ik ben de hoofd schuldige vooral met boodschappen. schoolgeld meiden ect, belastingen bla bla. hier storten wij het geld op een 1 rekening en zijn geld is mijn geld en andersom ook en zakelijk houden wij apart

 3. 16 juli 2019 / 11:42

  Goeie reminder dat ik eigenlijk even goed naar mijn eigen financiën moet gaan kijken, want daar moet even de bezem doorheen. Ik ga mn kobo opzeggen en een abbo op de bieb nemen, dat is een stuk voordeliger en die hebben tegenwoordig ook een mega collectie ebooks!

  • Shirley
   Auteur
   16 juli 2019 / 12:16

   Goede tip, ga ik ook eens naar kijken 🙂 Zag laatst dat ze ook flink veel nieuwe boeken hadden staan hier dus thanks!