(~215 B)
Friday Favorites #3

Friday Favorites #3

Nieuwe vrijdag, nieuw favorietenlijstje! Ik heb weer gemakkelijk vijf favorieten gevonden, dus ik ga nog wel even door. Kijk mee.

CD van Snelle

Sinds Anouks album is uitgekomen in november, luister ik niet heel veel anders meer. Ik heb de cd in de auto en elke keer als ik de auto instap, word ik blij als ik deze muziek hoor. Maar er is nog een album waar ik wel heel erg blij van word: Achtentwintig, van Snelle. In de sportschool kies ik vaak voor deze cd en elke keer als ik de radio aanzet en September, het liedje met Miss Montreal hoor, gooi ik het volume omhoog. Ik heb een oudere auto waar ik geen muziek vanaf Spotify kan streamen. Ik heb dus (waar veel mensen om moeten lachen) een paar cd’s in de auto liggen. Een paar van Anouk, uiteraard die van Waylon en sinds deze week ook die van Snelle. En daar word ik ontiegelijk blij van! Niet meer afwachten tot er een nummer op de radio voorbij komt en niet meer alleen luisteren als ik in de sportschool ben. Vanaf nu kan ik in de auto ook luisteren en dat zijn toch wel mijn favoriete momenten. Ja, ik vind dit een hele leuke cd en ik kan niet wachten tot ik hem, samen met Nicole, in april weer live ga zien. Toch ook wel een favoriet van me, hoor!

6 Minuten dagboek

Ik heb een paar weken achter elkaar in een dagboek geschreven en dat vond ik ontzettend fijn. Alleen merk ik de laatste tijd dat ik er de rust niet voor heb, en dat is onwijs jammer. Omdat ik niet niet wil schrijven, heb ik het 6 minuten dagboek erbij gepakt die ik een tijd geleden kocht. In dit invulboek kun je op een korte manier op de dag reflecteren. ’s Ochtends begin je met het beantwoorden van drie vragen (waar ben je dankbaar voor, zo ga ik van vandaag een goede dag maken en je intentie) en aan het eind van de dag heb je weer drie vragen (wat was je goede daad voor vandaag, wat kan je morgen beter doen en wat waren de drie leukste dingen?). Dit kan dus echt binnen 6 minuten en dat vind ik prettig.

Ik zal niet zeggen dat ik dit het komende jaar ga volhouden en ook niet dat het lifechanging zal zijn. Ik vind het gewoon een fijne, korte reflectie. Even stilstaan bij de dag en deze ook echt afsluiten, zodat je de volgende dag weer met een schone lei kan beginnen.

ExprESSIE nagelak

Sinds ik geen gellak meer mag gebruiken vanwege een allergische reactie, ben ik altijd op zoek naar goede nagellak. Ik wil dat het snel droogt en dat het ook nog lang blijft zitten zonder te chippen. Vooral dat laatste is bij mij lastig, aangezien ik veel aan het krabben ben. Dan beschadigt nagellak nogal snel en als ik dan na een nacht wakker word, is er weer een stuk nagellak weg. Soms vind ik het prima om om de twee dagen mijn nagels te lakken; soms heb ik daar echt geen zin in. Afgelopen week liep ik bij Etos en viel mijn oog direct op het rek van Essie. Ik zag daar mooie kleuren staan uit de ExprESSIE lijn, blijkbaar een nieuwe collectie nagellak.

De nagellak wordt omschreven als ‘sneldrogende on-the-fly nagellak met een gebogen speed brush en maakt het aanbrengen kinderspel. De veganistische nagellak is vrij van: kamfer, formaldehyde, formaldehydehars, tolueen, xyleen, ethyl tosylamide, trifenylfosfaat en bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong’. Naast dat ik er goed op reageer, droogt deze nagellak als een malle. Daar hou ik van! Binnen een minuut kun je het volgende laagje aanbrengen en nog geen vijf minuten later is het klaar. Love it. De nagellak lakt goed en na twee dagen zit het nog als een huis zonder chip. Dat is voor mij uitzonderlijk, dus ga er maar vanuit dat het prima spul is. Kost een paar centen (tientje), maar dan heb je ook wat.

Ik draag de kleur Throw It On en ga zeker voor meer kleurtjes!

Ik zie dat bol echt onwijs goede aanbiedingen heeft en sommige kleuren aanbiedt voor nog geen 4 euro. Doe er je voordeel mee.

Gun iedere kabouter zijn eigen muts

Ik merk dat ik, net als met schrijven, niet echt het geduld heb om een heel boek te lezen. Mijn voorkeur gaat nu dus uit naar boeken die kortere stukken bevatten. Zo heb ik vorige week gedeeld dat ik het boek van Arie Boomsma lees (allemaal korte hoofdstukken, lees af en toe een stukje) en nu ben ik ook bezig in Gun iedere kabouter zijn eigen muts, van Aaf Brandt Corstius.

Haar hele leven hunkert Aaf Brandt Corstius al naar wijze raad, en die doet ze en passant op bij vrienden en vreemden en uit boeken, kranten en afgeluisterde gesprekken. Zo’n wijs advies is vaak één enkel zinnetje waar je je hele leven wat aan hebt. Katja Schuurman die zegt dat je kunt kiezen tussen ouder worden of doodgaan – dan weet je het wel, als je zit te zeuren over je rimpels. Maar ook: het ultieme advies waardoor je nooit meer met tegenzin de afwasmachine zult uitruimen.

Aaf noteert elk verstandig zinnetje in haar notitieblok, om later op te schrijven hoe ze het zelf toepast in haar leven. En hoe het misschien wel behulpzaam kan zijn in ieders bestaan. Want wie wil nou niet weten wat een honderdjarige je na een eeuw aan ervaring met klem zou aanraden, wat het ezelsbruggetje is bij grote beslissingen die onmogelijk te nemen lijken, of met welke uitspraak je je altijd kunt onttrekken aan irritante groepsactiviteiten? Dit boek staat vol verhalen over deze wijze zinnen, verzameld door jaren goed opletten.

Elke zin krijgt zijn eigen hoofdstuk en daardoor kun je prima kiezen om maar twee of drie pagina’s te lezen. Zowel dit boek als die van Arie Boomsma liggen op de eetkamertafel. Hier eet ik ’s ochtends, ’s avonds en in het weekend zit ik hier ook vrij regelmatig even te werken of te scrollen. Fijn om de boeken in de buurt te hebben, af en toe een stuk te lezen en zo toch ooit de boeken uit te krijgen! Dat het boek roze is, helpt natuurlijk ook mee waardoor ik het sneller pak…

Nike M2K Tekno

Een paar weken geleden waren we bij de Amsterdam Style Outlets voor een flinke shopsessie met de jongens. Maar bij de Nike outlet nam ik ook iets voor mezelf mee: de Nike M2K Tekno. Ze waren rond de 50 euro en tot de dag van vandaag ben ik er onwijs blij mee. Sterker nog: ik draag niet heel veel anders meer, op een laars na voor onder een jurk met panty.

Ze zitten heel comfortabel, ik vind het model leuk en ik ben sowieso fan van een witte sneaker. Dit model kan eigenlijk overal wel onder en ik kan niet wachten tot ik ze (met blote benen) ook onder jurkjes kan gooien. Echt een aanrader!

 

Delen:
Secured By miniOrange