(~215 B)
Friday Favorites #2

Friday Favorites #2

Vorige week werd mijn favorietenlijstje enthousiast ontvangen. Ontzettend leuk om dit als nieuwe rubriek het leven in te roepen. Ik ben benieuwd hoe lang het lukt om wekelijks zo’n lijst te delen, maar voor deze tweede editie was het in ieder geval zo bij elkaar. Kijk mee!

Money Planner

Ik had een groot doel voor januari en dat was mijn inkomsten en uitgaven noteren. Maar niet alleen het overzicht houden was voor mij belangrijk, maar ook werken met budgetten en een bepaald bedrag sparen. Dit alles noteerde ik in mijn Money Planner en ik kan vertellen dat dat helemaal gelukt is. Ik had een goed overzicht, schreef elke euro die erin en eruit ging op en eindigde januari met een dikke plus. Ik vulde diverse spaarpotjes aan, boekte niks terug van mijn spaarrekening en heb mijn doelen gehaald. Het voelde zo fijn en rustig! Ik had er eigenlijk geen omkijken meer naar, omdat ik wist dat alles vooraf berekend was. Elke week ging ik even twee keer zitten om alles te noteren en dit duurde nog geen vijf minuten. Halverwege de maand checkte ik alle budgetten en of ik op schema lag.

Dat budgetteren vind ik nog wel lastig maar hé, dit was pas de eerste maand. Ik had niet alles goed ingeschat en zat er bij sommige budgetten dik overheen, maar dat kon ik me permitteren omdat het overzicht in orde was. Voor de maand februari zal ik weer andere doelen opstellen en zal ik de budgetten gaan bijstellen. Zo moest er toch een budget komen voor onvoorziene zaken, shopte ik iets te veel in de sale qua kleding en had ik geen categorie voor concerten geregeld. Precies in de maand waarin Anouk veel aankondigde. Gelukkig heb ik daar een aparte spaarpot voor, die ik in januari flink heb kunnen spekken. Hierdoor kon ik gewoon mijn kaartjes kopen, zonder aan mijn spaarrekening te komen.

Ik ben echt heel erg blij. Het voelt goed om het op deze manier bij te houden, overzicht te creëren en toch mijn dingen te kunnen doen. Dit alles dankzij de Money Planner. Ja, voor de maand februari is hij weer ingevuld! Het is een onwijs fijn boek om alles in te noteren. Ik ben nu eenmaal niet zo handig met geld (alleen met uitgeven, haha) en op deze manier heb ik een tool waarmee ik alles binnen de lijntjes hou. Mocht je ook overzicht willen, of willen werken aan bepaalde gelddoelen; dan is dit echt een aanrader.

Je koopt de Money Planner via bol.com of via verschillende boekhandels.

Special Forces Vips

Sleepers, Married At First Sight, Help Mijn man is klusser en dan ook nog Special Forces Vips. Raymond en ik hebben het elke avond druk met favoriete programma’s kijken, haha. Sinds afgelopen week is Special Forces Vips weer gestart en we vinden dit programma waanzinnig. Het is ongelofelijk om te zien wat het niveau is van Special Forces en hoe ze met mentale kracht heel ver kunnen komen. Ik ben groot bewonderaar van Erik Wegewijs en ben van mening dat iedereen zo’n man als coach nodig heeft in zijn leven. Zijn woorden zijn altijd raak en het is prachtig om te zien hoe hij door alles heen kijkt en de vinger altijd op de zere plek weet te leggen. Mocht hij ooit nog eens met een talk komen waar ik me voor kan inschrijven, zit ik op de eerste rij.

Special Forces Vips is te bekijken bij Videoland.

ESN Designer Flavor Powder

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind magere kwark niet te eten. De laatste jaren at ik vaak de kwark van Lindahls, zodat ik nog iets met een smaakje had. Maar inmiddels gaan er bakken kwark doorheen elke week en dat komt door de flavor poeder van ESN. Ik leerde het kennen via Claudia en sindsdien ben ik helemaal om. Met een klein schepje tover je je magere kwark om tot een heerlijke bak en daardoor eet ik het met veel plezier. Ik geloofde eerst niet dat zo’n klein schepje voldoende was voor een hele bak en om de gore smaak weg te krijgen, maar het is echt waar. Mijn kwark is nu zo lekker, dat ik het twee keer per dag eet en niet kan wachten tot de ochtend is aangebroken, haha.

Mijn favoriete smaak tot nu toe is Black & White Vanilla: een combinatie van de smaak vanille met koekjes. Om je vingers bij af te likken. Op deze manier bespaar ik niet alleen veel geld op de bakken kwark aangezien Lindahls al 3 euro kost en magere kwark een stuk goedkoper is; ook is dit veel lager in calorieën. Ik wil niet zeggen dat ik op dieet ben, maar probeer hier en daar toch wel te managen wat ik zoal binnenkrijg en let daarbij vooral op eiwitten. Dit bevalt heel erg goed en gaat me goed en rustig af.

Als we het dan toch over eiwitten hebben: de eiwit limonade (Isoclear Whey Protein Isolate) van ESN is ook waanzinnig. En nee, ik word niet gesponsord. Ik vind een eiwitshake vaak ontzettend melkerig en door de eiwitlimonade heb ik niet alleen genoeg water binnen; ook mijn eiwitten hoog ik hiermee op en daardoor heb ik een heerlijk tussendoortje. Ja, ik ben fan! En zelfs Skyler vindt het lekker, hij jat met regelmaat mijn eiwitlimonade en wil het altijd mee tijdens zijn sportsessies.

Het boek Gezonde Routines

Momenteel lees ik in een paar boeken tegelijk. Een van die boeken is Gezonde routines, van Arie Boomsma. Hierin deelt hij 50 tips voor een fit en vitaal leven. En dat gaat van een goed trainingsschema tot productiviteit en van nieuwsgierig blijven tot ontspanning zoeken in alledaagse momenten. Het boek is fijn ingedeeld in korte hoofdstukken die allemaal een boodschap hebben. Van grote veranderingen die je kunt doorvoeren tot een ienieminie stapje waarmee je een mooi begin mee kunt maken.

Het leest gemakkelijk weg, is super praktisch en nuchter. Ja, ik vind dit een heel fijn boek om zo nu en dan even open te slaan. Ik vind niet alles even goed bij mij passen, maar hier en daar heb ik er toch al wat mooie dingen uit gehaald.

Je vindt het boek hier. 

Alle optredens die Anouk aankondigt

Poeh, het was een duur weekje voor me. Anouk kondigt het ene na het andere festival aan waar ze optreedt en ik vind het fantastisch! Ik had totaal geen verwachtingen, aangezien ze al drie keer een eigen show geeft in ZiggoDome. Maar blijkbaar heeft ze er zin in, want er zijn al diverse festivals genoemd waar zij staat. Voor een aantal heb ik kaarten gekocht en dat is elke keer weer een duur grapje. Gelukkig heb ik altijd een potje achter de hand en spaar ik maandelijks genoeg om me deze optredens te kunnen veroorloven, maar mijn rekening is helaas ook nog oneindig vol. Ik moet inmiddels selectiever zijn in waar ik naartoe wil, maar ik vind het vooruitzicht echt enorm leuk. Nu zul je denken: waarom ga je zo vaak, als je toch ook al bij haar eigen shows bent. Maar ik krijg er geen genoeg van en ben het liefst overal bij. Als ze ergens staat en ik zit thuis op de bank, heb ik echt flinke FOMO en ben ik zo onrustig, dat ik gerust wat rondjes buiten kan rennen uit frustratie, haha. Ik probeer dus zoveel mogelijk overal bij te zijn. Voor zover dat qua budget en afstand en voor zover ik ook nog een partner kan vinden die met me meegaat. Ik ga soms alleen, maar een groot festival doe ik toch liever samen.

Van Paaspop tot Oerrock en van Wish Outdoor tot Concert of the Year. Ik schrijf dit artikel op woensdag en ik hoop dat het me morgen nog lukt om kaarten voor North Sea Jazz te bemachtigen. Laat maar komen hoor, ik ben er klaar voor!

Delen:
Secured By miniOrange