(~215 B)
De eerste stap naar een nieuwe tuin: overkapping

De eerste stap naar een nieuwe tuin: overkapping

Ik heb al een paar keer geschreven over onze plannen voor de tuin. We hebben best een grote tuin, maar het komt nu niet helemaal tot zijn recht door de indeling. Toen we hier kwamen wonen, stond bijna alles vol met planten. Tot klimops tegen de schutting aan toe. Nu zijn we niet vies van planten en vindt vooral Raymond het fijn om met de tuin bezig te zijn, maar het kon absoluut iets minder. In eerste instantie wilden we een overkapping achter in de tuin. Een fijn plekje om te zitten en een hoekje om de fietsen van de kinderen kwijt te kunnen. Het schuurtje dat we hebben is namelijk niet zo groot. Maar na veel informeren, vonden we het toch te prijzig voor wat we ervoor kregen. En dus gingen onze plannen op de schop.

Glazen overkapping

Halverwege het jaar kwam onze buurman met het idee voor een uitbouw in de tuin. Aan de achterzijde van het huis kwam bij hen een glazen overkapping. In het begin nog geheel open; later hebben ze het plan om dit meer dicht te maken. Dat zag Raymond ook wel zitten. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en hebben we de uitbouw. Het is prachtig! Omdat we een deel van de planten hebben moeten opofferen, ziet het er opeens veel breder en groter uit. Onder de uitbouw kunnen we dan een fijne zitplek creëren en in het voorjaar, als de rest van de tuin is aangepakt, wordt er een deel dicht gemaakt. Zo kunnen we een stuk van de tuin bij het huis betrekken en wordt het een soort tuinkamer. Ik kan echt niet wachten, helemaal als ik de inspiratie zie op ForaVida. Ik wilde het eerst niet dicht hebben, maar denk dat het uiteindelijk een hele fijne, knusse en gezellige plek gaat worden.

Zitplek

Er moet nog veel aan de tuin gebeuren. Omdat we eerder een deel van de planten weg hebben gehaald, hadden we dat stukje betegeld. In de rest van de tuin ligt hout en omdat we nu weer planten hebben weggehaald, zitten we weer met een deel dat bestraat moet worden. In het voorjaar hopen we dit te laten doen, zodat het een geheel wordt. Alles lekker strak onder de uitbouw, zodat het echt een knusse plek wordt. Voor nu hebben we er onze ronde tuintafel en gekleurde tuin stoelen onder staan, maar ik hoop eigenlijk dat we hier onze loungebank kwijt kunnen. Of misschien wel een mooie, nieuwe set. Want ik heb alweer een hoop moois gezien.

Achterkant van de tuin

Omdat we nog een deel met gras hebben, wil ik daar een stuk met mooie planten maken en het gazon opknappen door wat gazonmest te bestellen online. . Ook wil ik nu eindelijk eens iets doen met de achterkant van de tuin. De vorige bewoners hadden daar grind, en wij hebben daar nu simpele grijze tegels. Omdat we daar een heg hebben, voelt het alsof onze tuin daar stopt en is het een verzamelplek aan het worden. Alleen de trampoline staat daar, en voor nu een deel van de loungebank omdat de overkapping net is geplaatst. Ook hebben we daar een opbergkast, waar voor nu dingen als een fiets en skateboards in liggen.

Compromis

Maar dat is hartstikke zonde van de ruimte, aangezien daar echt nog veel plek is om een mooie hoek te creëren. Ik ben van mening dat de heg eruit moet; Raymond doet er alles aan om de heg te behouden. Eens kijken hoe we een compromis kunnen sluiten. Hij heeft al twee bosjes weggehaald, maar dat vind ik niet genoeg, haha. Hopelijk kunnen we in het voorjaar gelijk alles laten doen, zodat de gehele tuin bij elkaar past en we niet op elk deel andere tegels en dingen hebben.

Al met al zijn we heel blij met de overkapping en kan ik niet wachten tot het voorjaar, zodat de tuin definitief afgemaakt wordt!

Delen:
Secured By miniOrange