(~215 B)
5 x compacte kinderwagens

5 x compacte kinderwagens

Kinderwagens heb ik altijd ontzettend leuk gevonden. Vooral toen Skyler klein was vond ik het heerlijk om achter een prachtige wagen te lopen. Bij Maddox was dat wel iets minder. Niet omdat ik een kinderwagen niet meer leuk vond, maar omdat hij het telkens op een krijsen zette als we een stukje gingen wandelen. Hij moest en zou in de draagzak en dus eindigde ik iedere wandeling met een kind in de draagzak tegen me aan en een lege kinderwagen om voort te duwen. Ik besliste al snel om dan maar geen kinderwagen meer mee te nemen en alleen nog de draagzak te gebruiken. Inmiddels zijn de kinderwagens wel een beetje verleden tijd. Ik heb nog een mooie staan in de gang, maar Maddox zit er eigenlijk nooit meer in. Toch blijf ik een zwak houden voor mooie karretjes. Ik blijf nog steeds graag op de hoogte van nieuwe lanceringen en ik stond toch weer naar kinderwagens te kijken toen ik met een vriendin in een babyzaak was.

Inmiddels verandert de kinderwagenmarkt een beetje. De kinderwagens worden kleiner, compacter en lichter. Ideaal voor als je bijvoorbeeld in de grote stad woont, veel op reis bent of gewoon behoefte hebt aan iets kleiners. De meeste wagens zijn natuurlijk wel groot en nemen behoorlijk veel ruimte in beslag. Als je kind iets groter is en je van wiegbak naar zit gaat, kan het ook fijn zijn om een iets kleiner exemplaar in huis te hebben. Er is een aantal merken die met kleinere wagens komen en de meest mooie heb ik voor jullie op een rij gezet. Het fijne van deze kinderwagens is niet alleen dat ze kleiner zijn; de prijs is ook iets lager. Kun je ook zeker in je overweging meenemen. Voor een echte test zou je even naar de babywinkel moeten; ik heb zelf alleen ervaring met de Hub van Joolz en de Yoyo van Babyzen. Echter, ik heb ze beiden alleen met zit gebruikt en heb dus geen volledige review van de wagen met wiegbak. Het is een kwestie van smaak en een kwestie van gevoel. Even zelf proberen, dus! Een kinderwagen is zoiets persoonlijks. Hieronder in ieder geval wat merken op een rij die je kunt checken.

Joolz Hub

Dit is de Joolz Hub en de prijs voor een 2 in 1-wagen is 898 euro. Hiervoor heb je dan de wiegbak en de zit. Voor alleen de combinatie met zit betaal je 659 euro. Ik vind dit een fijne en mooie compacte kinderwagen die evengoed nog stevig rijdt en comfortabel is. Een mooi en strak design, maar toch compacter dan de Day of Geo die Joolz in het assortiment heeft. De Joolz Hub is met ruim 11 kilo nog wel een zware wagen, maar het kan wel tot 20 kilo dragen. Je kunt trouwens ook de wagen met alleen de zit kopen, en daar dan een cocoon voor kopen. Dan betaal je iets minder, aangezien de cocoon 139,95 kost. Ik denk dat deze Joolz Hub van alle wagens die ik ga laten zien wel het meest op een ‘normale’ kinderwagen lijkt.

Babyzen Yoyo

De Babyzen Yoyo heb ik heel lang met ontzettend veel plezier gebruikt. Als buggy wel te verstaan, aangezien ik de wiegbak niet had. Dit is écht een klein wagentje en de baby heeft geen echte wiegbak. Er kan een soort slaapzak op de wagen bevestigd worden waardoor er een nestje gecreëerd wordt. Ziet er misschien een beetje gek uit, maar het is een absolute uitkomst voor mensen die bijvoorbeeld veel op reis zijn of hun wagen een paar verdiepingen omhoog moeten tillen. Ik heb hem hier eens getest met nog een kleine Maddox. Hij is klein, licht en kan gemakkelijk in een kleine auto meegenomen worden. De Babyzen Yoyo is een stuk goedkoper dan de Joolz Hub, maar de Joolz is dan ook wel wat groter en meer kinderwagen. De Yoyo komt uit op 569 euro voor een complete wagen mét zit en wiegbak; met alleen de zit is de ‘buggy’ 349 euro. Voor een buggy is ‘ie wat duur; voor een kinderwagen juist weer aan de goedkope kant. Hij is in veel kleuren leverbaar en je kunt ook gemakkelijk nieuwe bekleding kopen. De Yoyo kan een gewicht aan tot 18 kilo en weegt zelf maar 6 kilo.

Bugaboo Ant

Een tijdje geleden ontving ik een persbericht over de Bugaboo Ant en alhoewel ik hem zou gaan testen, is daar nog niets van gekomen en is Maddox nu wel een beetje uit de wagens. Ik ben wel heel benieuwd! De Ant is volgens mij een echte concurrent van de Joolz Hub en ook qua vormgeving met de zit lijken ze op elkaar. Qua prijs is hij redelijk vergelijkbaar met de rest: voor de wagen met zit betaal je 499 euro. Het idee is een beetje hetzelfde als die van de Yoyo; met een soort nestje creëer je een ruimte voor een baby tot een maand of vijf. De voetenzak koop je erbij voor 109 euro. De Ant is geschikt voor kinderen tot ongeveer 22 kilo en weegt in totaal 7.2 kilo.

Bugaboo Bee5

Naast de Ant, die Bugaboo zelf omschrijft als beste reiswagen, heeft Bugaboo ook nog de Bee in het assortiment, die zij zelf als urban omschrijven en ook compact is. Voor de Bugaboo Bee betaal je 869 euro en dan komt ‘ie compleet met zit en wieg. Voor 779 euro heb je alleen de wagen met zit. Deze compacte kinderwagen heeft een gewicht van 9 kilo en kun je tot een gewicht van ongeveer 17 kilo gebruiken. Ik heb zelf nooit met deze wagen gereden maar ben altijd erg te spreken over Bugaboo. Bovendien heeft een vriendin van mij de Bee als buggy en heeft ze er al jaren veel plezier van. Een prijzige optie, maar wel een heel mooie compacte wagen. De prijzen verschillen online trouwens echt enorm dus als je goed rondkijkt, dus als je interesse hebt zou ik er echt even goed voor gaan zitten en goed lezen wat je er zoal bij krijgt.

Stokke Beat

Natuurlijk kan Stokke niet ontbreken in de lijst en zijn zij ook met een compacte kinderwagen op de markt te vinden. De Stokke Beat lijkt qua vormgeving erg op de andere wagens van Stokke, maar is toch een heel stuk compacter. De prijs is daar dan ook naar en ondanks dat ‘ie best prijzig is, ligt ‘ie toch een stuk lager dan de andere wagens van dit merk. Je betaalt voor de complete zet met wiegbak en zit 829 euro, voor alleen de variant met zit 599 euro. Wat je ook kunt doen is dat je voor de softbag gaat voor 79 euro. Je zet de zit dan in ligstand en met de softbag creer je ook weer een cocoon voor je pasgeboren baby. De kinderwagen is geschikt voor kinderen tot 22 kilo en weegt zelf maar 9.5 kilo.

Nuna & Maxi-Cosi

Mocht er nog steeds niets voor je tussen zitten, kun je ook nog eens een kijkje nemen bij Nuna ( de Trivv is compact en komt in februari op de markt) en Maxi-Cosi (zij hebben de Maxi-Cosi Zelia en is ook nog eens budgetvriendelijk met een prijs van 359 euro).

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties

 1. Elisabeth
  25 januari 2020 / 20:14

  Super mooi overzicht. Ik had wel graag van alle 5 de wagens een plaatje ingeklapt gezien. Ben benieuwd hoe de iets grotere wagens inklappen

 2. Renée
  27 januari 2020 / 09:20

  Wij hebben de Joolz Hub in gebruik, momenteel met reiswieg. Inderdaad niet erg licht maar hij rijdt wel heerlijk. Dat ie zo smal is (53 cm) vind ik ideaal in het OV en de volle paden in de Kruidvat etc. En ook bij ons in de buurt waar vaak fietsen op de smalle stoepen staan. Zo’n cocoon lijkt me niets, ik wilde m’n kleine baby niet meteen in een gordeltje. Nu vind ik het geen punt om haar in de reiswieg te laten liggen als ze in slaap in gevallen. Minpuntje vind ik wel dat de boodschappenmand lastig te bereiken is, de afstand tussen mand en reiswieg is zo klein dat je echt moet wringen om er wat in te kunnen doen.
  Easywalker heeft trouwens ook mooie en betaalbare compacte wagens.

Secured By miniOrange