Getest: de luiers & doekjes van LILLYDOO

Getest: de luiers & doekjes van LILLYDOO

Voor Maddox gebruikten we eigenlijk altijd luiers van Pampers. Het liefst de Baby Dry, maar vaak ook de Active Fit als die in de aanbieding waren. Ondanks dat ik luiers van andere merken ook goed vind, blijf ik toch behoorlijk merktrouw hierin. Toch heb ik sinds twee weken een ander merk dat me méga goed bevalt. Misschien nog wel beter dan Pampers. En dat is LILLYDOO! Van dit Duitse merk kreeg ik twee weken geleden een doos met luiers en billendoekjes opgestuurd en ik kan wel zeggen dat ik behoorlijk verliefd ben. Voor zover je verliefd kunt worden op luiers dan…

LILLYDOO ontwikkelt luiers die geen bleekmiddelen, latex of andere chemische stoffen als lotion en parfum bevatten. Ze zijn heel zacht, en met zacht bedoel ik ook echt méga zacht. Ik heb nog niet eerder van zulke zachte luiers gevoeld. Bovendien zijn ze heel absorberend en dat is heel veel waard bij een kindje dat ’s nachts nog minimaal één fles wil hebben. De luiers van LILLYDOO zijn verkrijgbaar in zes verschillende prints en ondanks dat een printje op een luier niet zo heel belangrijk is, staat het wel echt heel erg gezellig. Naast de luiers hebben ze ook twee soorten billendoekjes; een variant met 99% water en een sensitive variant. Ook deze doekjes zijn zacht, parfum- en scheurvrij en 100% biologisch afbreekbaar. Ik merk dat Maddox op al deze producten goed reageert. Hij heeft geen rode billen, geen luieruitslag en de doekjes én luiers doen geen zeer als hij kampt met eczeem. De doekjes gebruik ik ook om zijn gezicht schoon te maken. Ideaal! Behalve de grootverpakking met 60 doekjes zijn er ook verpakkingen voor in de tas met 15 doekjes verkrijgbaar. Ik heb beide varianten getest en ze zijn eigenlijk allebei even favoriet. Als ik écht moet kiezen, denk ik dat ik voor de sensitive ga. Maar dat is eigenlijk nergens op gebaseerd.

IMG_0274

IMG_0275

IMG_0276

Het verschil tussen LILLYDOO en andere luiermerken, is dat je bij LILLYDOO een soort abonnement afsluit. Hierdoor krijg je iedere keer heel fijn een box thuisgeleverd. Dat is eigenlijk ideaal als je net als ik fan bent want het is niet in de winkel te koop, zo heb je altijd op tijd je luiers in huis én je krijgt een korting waardoor LILLYDOO heel schappelijk wordt qua prijs. Je krijgt namelijk 25% korting en dan betaal je uiteindelijk 54 euro. Wij hebben zelf maat 4, van 7 tot 18 kilo en krijgen voor dit bedrag 174 luiers. Dit is 31 cent per luier. Pampers is duurder als je gewoon een pak voor de normale prijs in de winkels koopt. Pampers is wél goedkoper als je gaat voor bijvoorbeeld een maandbox via Bol.com. Dan ontvang je hetzelfde aantal luiers als bij LILLYDOO, maar is de prijs bijna 46 euro. Toch vind ik LILLYDOO zo fijn, om de komende tijd dit merk te gaan gebruiken. De kwaliteit is gelijkwaardig maar de zachtheid is niet te vergelijken en dat doet veel goeds voor Maddox. Dat vind ik bij LILLYDOO echt top. Om nog maar over de mooie prints te zwijgen, haha.

Net als bij de luiers kun je ook de billendoekjes met korting mee bestellen. Zo betaal je voor 4 pakjes van 60 doekjes een prijs van 8,25. Dat is 2 euro per pakje. Iets aan de hoge kant, maar het feit dat Maddox hier onwijs goed op reageert trekt me over de streep. Naif is in dat opzicht weer veel duurder met 3 euro per pakje. Daar was ik ook over te spreken maar LILLYDOO heeft dus ook prettige doekjes voor een hoop minder geld.

IMG_0278

LILLYDOO werkt dus met een abonnementsdienst en dat betekent dat je kunt kiezen voor iedere 3 weken (8 luiers per dag), iedere 4 weken (6 keer per dag) en iedere 6 weken een box (zo’n 4 luiers per dag). De prijs blijft 54 euro en de verzendkosten zijn gratis. Je kunt online gratis een testbox met 10 luiers en 15 doekjes aanvragen, maar let wel op dat daarna automatisch de maandbox in gaat. Je kunt dit wel aanpassen, stopzetten of pauzeren direct na de testbox. Ook als je een abonnement hebt, kun je heel simpel via de website je abonnement aanpassen, pauzeren en/of cancelen. Toch een fijn geweten.

Wij hebben nog een paar pakken op voorraad maar ik denk dat we daarna overgaan op een abonnement. Niet alleen omdat ik het fijn vind dat de luiers gewoon heel simpel thuis geleverd worden, maar ook omdat ik echt onwijs te spreken ben over de kwaliteit en dat we met Maddox’ gevoelige huid echt heel goede ervaringen hebben met LILLYDOO. En ja, de prints doen het toch ook wel erg goed…

Voor meer informatie kun je kijken op de website van LILLYDOO.

Ik heb een aantal pakken luiers en billendoekjes ontvangen om deze review te kunnen schrijven. Ik word voor de rest niet betaald voor deze blogpost.

IMG_0281

Share:

8 Reacties

 1. 10 april 2018 / 09:17

  mijn vriendin heeft een proefpakket gehad en was er ook heel tevreden over en idd makkelijk dat het thuis bezorgd word!!

 2. 10 april 2018 / 10:50

  Oh dit klinkt echt als een fijn merk, ik heb meteen een proefpakketje besteld! Ik ben benieuwd naar de ervaring, want ik ben nu in luiers 4 beland en lang nog niet tevreden met de merken die ik tot nu getest heb.

 3. 10 april 2018 / 20:11

  Wat een fijn merk zeg, je hebt er een duidelijke review over geschreven ga zo door!

 4. Eefje
  10 april 2018 / 22:15

  Het feit dat dit luiers en doekjes zijn met zo min mogelijk “troep” spreekt me erg aan! Maar toch vind ik ze te duur. Ik gebruik Pampers en koop altijd groot in als ze 40 of 50% afgeprijsd zijn. Zo kom ik bijvoorbeeld nu met de Etos actie (1+1 gratis) op 20 of 21 cent per luier, dat scheelt toch best veel.

 5. Tineke
  11 april 2018 / 20:56

  Oh ik was al benieuwd naar deze. Hier zijn we naast wasbaar fan van de Bambyo luiers en doekjes(ook geen meuk) ook vanwege een gevoelige huid en snel uitslag. Misschien leuk om die ook eens te testen. Pampers zijn ook fijn maar krijgt onze dochter uitslag van en bij een plas op poepluier ruiken ze zo chemisch .. Deze ook maar eens proberen dus ik ga gelijk een test pakketje bestellen.

 6. Assiepoes
  12 april 2018 / 21:38

  Klinkt goed maar veels te duur. Pampers zijn bijna elke week wel ergens in de aanbieding en meestal 20-21 cent per luier.

 7. Laurie
  13 april 2018 / 17:41

  Testpakket besteld! Ben benieuwd, tot nu toe was pamper het enigste waarin mijn meiden droog bleven.

 8. Laurie
  20 april 2018 / 20:11

  Besteld!
  Vandaag binnen gekregen, de oudste heeft hem gelijk als test voor de nacht om.
  Voelen heel fijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.