Mijn verzamelingen & de Verzameljaarbeurs (WIN!)

Mijn verzamelingen & de Verzameljaarbeurs (WIN!)

Toen ik op de basisschool zat, kwamen er een aantal verzamelingen voorbij. Zo deed ik volgens mijn moeder mee aan de Diddl hype en spaarde ik alles waar dit muisje maar op stond. Ook flippo’s waren sterk vertegenwoordigd en zowel mijn broertje als ik hadden alle mappen vol. Heerlijk om daar aan terug te denken, hoe je op school je best deed om zo snel mogelijk alles te kunnen bemachtigen. Het meest voorkomende spelletje was ‘wie het dichtst tegen de muur gooide mocht alles houden’. Maar wat me pas echt goed is bijgebleven, is mijn liefde voor de Spice Girls en de mappen vol met plaatjes, interviews en posters die ik had. Al mijn zakgeld ging op aan tijdschriften waar deze girlband in stond en aan de pakjes stickers die je kon kopen om een fotoboek vol te plakken. Cd’tjes, singles en zelfs de schoenen had ik. Je had team Backstreet Boys en team Spice Girls en ik was absoluut kamp meiden. Met Mel B als favoriet.

mommyhood

Vervolgens werd ik iets ouder en ging mijn verzameling verder met GTST. Ook hier had ik weer mappen vol van. Interviews, posters in de kamer, de schoolagenda, gewone agenda’s helemaal volgeplakt en natuurlijk iedere avond voor de buis. Momenteel is van al dit geen sprake meer. Ik heb boven mijn Spice Girls-spullen en GTST-map nog, maar daar doe ik voor de rest niks mee. Het is wel heel fijn om eraan terug te denken. Ik vond het sparen fantastisch en ben benieuwd wat er op Skylers school gaat komen qua verzamelhypes. Ik had het er laatst nog over met Raymond; volgens mij is er nooit meer zoiets groots geweest als flippo’s?

IMG_0285

IMG_0286

Als ik kijk naar wat er nu speelt, kan ik wel zeggen dat ik dingen verzamel van Anouk. Alhoewel de ‘ergste’ periode geweest is en ik alleen nog selectief kies wat ik koop en wil hebben, heb ik wel alle cd’s in huis, koop ik bepaalde bladen als ze erin staat en hou ik bepaalde specials in de gaten. Zo heb ik een originele zeefdruk in huis waar er maar één van is en dat is me heel wat waard. Helaas had ik even niet genoeg geld om via veilingen mee te bieden op gouden platen en andere persoonlijke bezittingen van Anouk, maar ik weet zeker dat er ooit nog zoiets speciaals bij ons in huis komt te hangen. Wat ik voor de rest nog verzamel? Mooie tassen! En waar ik nog eens echt oog voor wil hebben, is voor vintage koopjes. Het lijkt me namelijk fantastisch om te struinen naar echte eyecatchers en zo de mooiste dingetjes te verzamelen voor in huis.

Aankomend weekend, op zaterdag 14 en zondag 15 april vindt de Verzameljaarbeurs 2018 plaats in Utrecht. Het is dé plek voor verzamelaars en liefhebbers van curiosa, antiek en tweedehands spullen. Verdeeld over vijf hallen bieden meer dan 1.000 deelnemers honderdduizenden voorwerpen aan, overzichtelijk ingedeeld op onderwerp. Er zijn aparte afdelingen voor speelgoed, glas, aardewerk, boeken, munten, kaarten, postzegels, archeologie, fifties spullen en design woon – en interieurartikelen. Vast onderdeel van de VerzamelaarsJaarbeurs is bovendien de Mega Platen- en CD-beurs. Een hemel op aarde voor liefhebbers van popmuziek met een gigantisch aanbod van singles, elpees, cd’s, dvd’s en allerlei popsnuisterijen.

Het is ontzettend jammer dat ik aankomend weekend niet kan, want anders had ik zeker een kijkje willen nemen. Wie weet wat voor pareltjes je allemaal tegenkomt en wie weet wat voor mooie vintage tas of special van Anouk ik had kunnen scoren… Ben jij aankomend weekend nu wel beschikbaar? Dan kun je hier op Mommyhood meedoen met de winactie. Ik mag namelijk 2 x 2 kaarten weggeven zodat jij met je moeder, broer, zus, vriend, vriendin, partner of wie dan ook een kijkje kan nemen. Wat je daarvoor moet doen? Alleen even een reactie hieronder achterlaten. Ik ben wel heel benieuwd: wil je alleen kijken of verzamel je iets specifieks waar je naar op zoek bent? Succes! Meedoen kan tot en met woensdag 17:00 uur. Kort, maar het is dan ook al dit weekend.

Enne, hou je ogen even voor me open qua Anouk. Als je een pareltje spot moet je me even een berichtje sturen! Heb jij vroeger iets gehad dat je verzamelde? En is er nu nog iets wat je spaart?

IMG_0283

Share:

12 Reacties

 1. Joyce
  9 april 2018 / 15:36

  Jaaaaa, súperleuk! Mijn vriend en ik gaan binnenkort verhuizen van een appartement naar een ECHT grote-mensen-huis. Het zou geweldig zijn om mijn huidige, moderne meubilair aan te kunnen vullen met een paar mooie vintage vondsten. (Of wordt het toch een vintage designer tas? Hmm, lastig!) X, Joyce

 2. Roos
  9 april 2018 / 18:40

  Oooh lijkt me echt tof om rond te neuzen. Ik heb vroeger vooral veel flippo’s verzameld…en Mc Donalds speeltjes haha.
  Nu verzamel ik niet echt iets meer, althans, ik probeer niet teveel spullen te kopen. Maar spullen van Disney heb ik wel een zwak voor!

 3. Irini
  9 april 2018 / 19:33

  Ik heb ook mijn flippo’s nog.
  En natuurlijk ook mijn Take That verzameling
  En nog mooier -> mijn backstreet boys verzameling die nog altijd bijgevuld wordt. Natuurlijk wel heel anders als vroeger. Tegenwoordig vul ik de verzameling met selfies, vip pasjes en mooie reizen. Als je me dat 20 jaar geleden had verteld dat ooit de verzameling op die manier uitgebreid ging worden had ik je echt uitgelachen.

 4. 9 april 2018 / 21:05

  Ik verzamel zelf niets, maar het blijft leuk om lekker rond te scheumen in andermans zaken hahaha

 5. 10 april 2018 / 01:07

  haha leuk!
  de spinners rage komt bij flippo in de buurt

 6. 10 april 2018 / 09:15

  zo leuk om dit te lezen!! ik spaarde ook didle en tweety (nog steeds tweety haha) en tatty beertjes en nu spaar ik uhh nagellak, highlighters en schoonmaakmiddelen hahahah

 7. Nicky
  10 april 2018 / 10:12

  Lekker scharrelen en rondneuzen op deze leuke beurs!

 8. Wendy
  10 april 2018 / 14:11

  Leuke aktie, ik kan echt genieten van snuffelen tussen alle “rommel”

 9. 10 april 2018 / 20:34

  Ik spaarde alles van The Kelly Family. Je had in ‘mijn tijd’ dat je fan was van de Spice Girls, Backstreet Boys of The Kelly Family en wij en een klein groepje voor het laatste 🙂 Nog steeds trouwens, maar verzamel niet echt dingen meer.

 10. Lisanne
  11 april 2018 / 15:31

  Jaa vroeger spaarden mijn zus en ik ook Diddl, hele mappen vol haha. Nu zijn we gek op Disney en sparen we daar spulletjes van. Lijkt mij leuk om samen met mijn zus heen te gaan, we kunnen allebei dit weekend 🙂

 11. Robin
  12 april 2018 / 09:24

  Ik spaar al jaren bierdoppen, mooie bijkomstigheid is dat ik al vele biertjes heb geproefd en nu best een bierkenner ben 🙂

 12. Arina
  12 april 2018 / 21:15

  Ooh te laat, had anders mijn hubby wel blij willen maken, die is gek van oude spelcomputers en alles wat met Nintendo te maken heeft. Hier dan ook een mancave vol ‘zooi’ haha. En ik had wel door het antiek willen struinen! Maar alle plezier voor de winnaars! Xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.