Eliza: uiterlijke verzorging is ook innerlijke verzorging

Eliza: uiterlijke verzorging is ook innerlijke verzorging

Ik werk mijn hele leven al naast de sport ook in de cosmetica. Een wereld van glitter en glamour, de mooiste merken, de beste producten. Ik werk samen met kopstukken uit de huidverbeterende branche en reis de wereld over om te speuren naar de nieuwste technieken. Een geweldige baan voor een vrouw. Ons magazijn is een waar snoepjespaleis voor de cosmeticafreaks en ik verbaas me er nog iedere maand over dat ik betaald krijg om de hele dag te spreken over geweldige producten. Fantastisch dus.

Toch had ik heel lang een knagend stemmetje in mijn hoofd. Een stemmetje dat zei: ‘lieverd, je bent alleen maar met uiterlijk bezig, nutteloze dingen, luxeproducten’. En ja, dat vond ik moeilijk. Want ik wil graag iets betekenen voor mensen en ik breng nu inderdaad geen levensreddende verbeteringen aan in mensen hun leven. Misschien komt het omdat ik ouder ben geworden, maar ik heb het stemmetje de afgelopen tijd tot zwijgen gebracht. Ik zal jullie uitleggen waarom.

Inderdaad, cosmetica en make-up zijn luxeproducten. Je kan het niet eten of drinken en zonder is iedere vrouw ook mooi. En dat meen ik echt! Ik zie cosmetica en make-up niet als een camouflageproduct om imperfecties weg te halen. Oké, een goed oogmasker als je met dikke wallen in de ochtend opstaat is wel handig, maar ook met wallen kan je naar je werk. Omdat het niet levensreddend is wil het echter niet zeggen dat het niet belangrijk is. Niet om je te verstoppen achter een dikke laag camouflage maar juist om je sterke punten te benadrukken. Met de juiste make-uptips laat je de mooiste kant van jezelf zien en wie wil dat nou niet?

Ook is het gebruik van gezichtsverzorging en bodyproducten een verzorging van je innerlijke ik. Je maakt je huis toch ook niet alleen maar schoon? Je zorgt voor een extra kaarsje, een leuk kleedje, waarom zou je dan het hulsel waarin je echt dag en nacht leeft niet iets extra’s geven? Een goed verzorgde huid straalt, niet alleen door de producten maar ook door de aandacht en liefde die je jezelf geeft. En laten we nou eerlijk zijn, wie voelt zich nu sexy bij wallen en kringen onder je ogen, een doffe huid, harige benen en ruwe knieën? Een stralende huid, een zacht lichaam zonder stoppels maakt dat je jezelf vrouwelijker voelt en geloof mij, dat straal je uit. Die 15 minuten extra in de badkamer zijn jouw 15 minuten in een leven waarin je de rest van de tijd waarschijnlijk besteedt aan het welzijn van anderen.

Dan hebben we nog niet gesproken over huidproblemen. Veel mensen lopen met huidproblemen zoals acne of pigmentstoringen. Veel vrouwen hebben een hekel aan de lijntjes, rimpeltjes en verslapping. Jammer genoeg weten veel mensen niet wat we tegenwoordig allemaal wel niet kunnen. Met de juiste producten en de juiste behandelingen kunnen we grote verschillen maken. En dit verschil betekent heel erg veel voor mensen. Goed in je vel zitten betekent immers ook blij met je vel zijn. Doordat ik dus met serieuze huidproblemen ben gaan werken heb ik dus gezien dat ik geen levensreddende maar wel levensveranderende producten in de markt zet. Door specialisten optimaal te trainen zorgen wij er ook voor dat de consumenten de juiste adviezen krijgen en dus echte resultaten gaan bereiken.

Daarmee is het stemmetje stil geworden en ga ik ook steeds meer zien dat een goede gezichtsbehandeling met de juiste adviezen zorgt voor een geluksmoment in het leven. Iedere ochtend met fijne producten kunnen een geluksmomentje in de badkamer zijn, een moment aandacht voor jezelf. Goed voor jezelf zorgen is iets wat iedereen zichzelf mag gunnen. Geen tijd omdat je te druk bent met je kinderen? Lieve dames, neem dit van mij aan. Je kinderen horen vaak niet wat je zegt… maar doen onbewust wat jij doet. Als jij wil dat jouw kinderen zichzelf goed verzorgen, dan mag je jezelf niet verwaarlozen. Geef het goede voorbeeld.

Heb je niet een groot budget? Besteed het budget wat je hebt dan slim. Investeer in een goede dagcrème omdat die je huid beschermt. Investeer in een goede foundation omdat deze natuurlijker op de huid ligt en geen masker maken van je hoofd. Gebruik dagelijks een bodylotion en reinig je gezicht iedere avond. Breng daarna een fijne crème aan en je zult zien, je staat in de ochtend met een ander gezicht voor de spiegel. Natuurlijk top je het helemaal af met oogcremes, serums en maskers. Maar het punt wat ik probeer te maken is, met name voor de dames bij wie ‘jezelf goed verzorgen’ erin is geschoten; je bent niet egoïstisch om tijd voor jezelf te nemen. Je bent niet arrogant om tijd aan je uiterlijk te besteden. Laat jezelf zien want iedere vrouw, echt iedere vrouw, heeft iets moois om te laten zien.

Heb je vragen over cosmetica gezichtsbehandelingen of zijn er dingen die je echt niet snapt aan producten? Schrijf ze naar Shirley en ik zal mijn uiterste best doen zoveel mogelijk mensen te beantwoorden. Niets is raar, je kan me echt alles vragen! ( over cosmetica dan!). Als blijkt dat jullie dit interessante materie vinden, dan kan ik regelmatig wat meer schrijven over de waarheid in de cosmeticawereld en dingen delen die achter de schermen van deze wereld van glitter en glamour afspelen. Ik hoor graag van jullie!

Share:

2 Reacties

  1. Bianca
    23 februari 2018 / 17:44

    Vragen heb ik nog niet. Maar ik zou hier zeker graag meer over lezen.

  2. Debbie
    25 februari 2018 / 12:06

    Wat schrijf je leuk, open en eerlijk <3 Heerlijke aanvulling op Shirley!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.