(~215 B)
Dit is de beste raamdecoratie voor de slaapkamer

Dit is de beste raamdecoratie voor de slaapkamer

De slaapkamer is een plek om te ontspannen en te rusten. Dat bereik je met een goed bed, een gezond leefklimaat en de juiste sfeer. Voor veel mensen is het ook belangrijk dat het donker is in de kamer, omdat ze bij licht minder goed slapen. Raamdecoratie is dus een belangrijk element in de slaapkamer.

Er is veel keuze in raamdecoratie. Het liefst wil je natuurlijk gordijnen die niet alleen functioneel zijn, maar er ook nog eens mooi uitzien en passen binnen de rest van het interieur. Hoe kies je de juiste raambekleding voor de slaapkamer? We geven je een paar slimme tips die de keuze voor jou wat gemakkelijker maken.

Wel of niet verduisterend

Houd je van een donkere slaapkamer als je slaapt? Dan kies je voor verduisterende gordijnen. Deze raamdecoratie houdt hinderlijk licht van bijvoorbeeld straatlantaarns en koplampen tegen, en zorgt er voor dat je niet bij de eerste zonnestralen wakker wordt.

Een rolgordijn slaapkamer is dan een goede keuze. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, waaronder verduisterend en semitransparant, in verschillende kleuren en stoffen. Bovendien zijn rolgordijnen eenvoudig op maat te maken, zodat ze precies bij jouw raam passen en er geen streepjes licht langs de randen de kamer in komen. Heb je een standaard dakraam in de slaapkamer? Ook daar laat je een een rolgordijn op maat voor maken. Deze ramen hebben vaak een vaste maat. Dakraam maten vinden kan aan de hand van de code die op het dakraam of de aankoopnota van het raam staat. Staat er geen code? Neem dan contact op met de fabrikant, of meet het raam zelf.

Ook kun je kiezen voor verduisterende overgordijnen met een andere raamdecoratie zoals shutters of vitrage. Dit is een slimme keuze als je de hele dag door geen inkijk in de slaapkamer wilt bijvoorbeeld omdat deze aan de straatkant ligt, maar het niet altijd heel donker wilt hebben. Overdag doe je de vitrage of shutters dicht, in de nacht de verduisterende overgordijnen.

Welke kleur kies je

Het beste is een kleur te kiezen die zowel rust geeft als die past bij de rest van de inrichting van de slaapkamer. Raamdecoratie beslaat vaak een groter oppervlakte en trekt dus de aandacht in een ruimte. Actieve kleuren zoals felrood en hardblauw kun je dan beter vermijden. Kies in plaats daarvan voor zachtere tinten zoals groen of okergeel. Wil je een veilige, rustgevende kleur, dan kies je voor een neutrale tint zoals crèmewit, taupe of beige.

Tip: vraag voorbeelden

Raamdecoratie zoals rolgordijnen, gordijnen en plisségordijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en materialen. Twijfel je of de kleur die je graag wilt wel bij de rest van de inrichting van de slaapkamer past? Vraag dan om stalen van zowel de kleur als het materiaal. Vaak ziet een kleur er toch net iets anders uit in de winkel of de folder dan bij jou thuis. Dat komt vooral door het licht, maar ook door wat de rest van de inrichting met de kleur doet.

Wil je zeker weten dat je de juiste kleur en het juiste materiaal kiest, neem dan een paar voorbeelden mee naar huis en bekijk ze in de slaapkamer op verschillende momenten van de dag, zoals bij zonlicht, in de avond en op een bewolkte dag.

#aangeleverd

Delen:
Secured By miniOrange