(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Zo probeer ik mijn sportritme vast te houden

Zo probeer ik mijn sportritme vast te houden

Sinds we in Aalsmeer wonen sta ik al ingeschreven bij Fitness Aalsmeer. Inmiddels is dat alweer vijf jaar en ik kan wel zeggen dat de sportschool me nog nooit heeft teleurgesteld. En nee, dit is absoluut geen spon. Ik ben een heel blije klant, sport daar met veel plezier, heb me nog nooit ongemakkelijk gevoeld en word altijd enorm goed geholpen. Je betaalt iets meer dan bijvoorbeeld bij een Basic-Fit maar er is daar altijd begeleiding, er worden schema’s op maat gemaakt en je hebt de keuze uit verschillende leuke groepslessen.

De afgelopen vijf jaar ging ik zeker niet iedere week heel consequent, maar sinds begin 2019 is het toch wel deels routine geworden. Echter, ik kan wel zeggen dat ik er vanaf dit jaar pas écht plezier in heb gekregen. Omdat ik me niet focus op mijn gewicht maar op de uitdaging qua gewichten en omdat ik er dus niet naartoe ga om af te moeten vallen, maar om echt even mijn hoofd leeg te maken en een moment voor mezelf te pakken. Dat is voor mij wel echt een keerpunt qua ‘sportzin’ geweest. Terwijl het eerst echt een moetje was, is het nu sinds dit jaar iets wat er helemaal bij hoort. ‘Je weet pas wat je hebt als het er niet meer is’ was hier wel een beetje van toepassing, toen vanwege Corona de sportscholen de deuren moesten sluiten. Ik ging van ‘jeetje, moet ik alweer sporten nu’ naar ‘nu wil ik sporten en nu kan het niet!’ Wat dat betreft heeft Corona een goede invloed op me gehad. Misschien dat ik het daarom wel meer weet te waarderen. Maar er zijn meer zaken die me helpen om mijn sportritme vast te houden zoals ik die nu graag zie.

Inplannen in de agenda voordat de week begint

Vanwege Corona moet je je nu van tevoren inschrijven via de app van de sportschool zodat ze het aantal mensen die binnen is in de gaten kunnen houden. Een ontzettend mooi systeem want zo is er ruimte voor iedereen en is het tevens een stok achter de deur. Ik schrijf me op zondag altijd voor de hele week in en zet het dan ook direct in mijn planner. Zo is het gewoon iets dat in mijn week hoort en denk ik er minder over na. Ik probeer altijd zo’n drie keer te gaan voor een kracht- en cardiotraining, en op dinsdagavond volg ik dan de groepslessen pilates en yoga. Die voor nu helaas even on hold staan vanwege de nieuwe maatregelen. Ik vind het vooral na een break zoals een vakantie lastig om weer in het ritme te komen maar door me gelijk diezelfde week weer in te schrijven, gaat dat heel erg goed en ben ik direct weer gaan sporten. Iets anders is dat met wandelen; ik loop veel en kom prima aan mijn stappen, maar echt een bewuste wandeling heb ik minder gedaan dan voor de vakantie. Simpelweg omdat ik dat niet echt op zo’n manier kan inplannen en ik op dit moment geen doel voor mezelf heb gesteld. Komt snel weer en misschien moet ik daar ook vaste momenten voor prikken in de agenda.

Mooie spullen

Vind jij het ook zo heerlijk om in een mooie sportset te gaan sporten? Ik merk dat ik er heel erg blij van word als ik fijne kleding aan heb en bijvoorbeeld goede schoenen mag dragen. Mijn nieuwe Nike sportschoenen hebben er ook echt voor gezorgd dat ik beter met de halter mijn squats kan doen, mijn houding beter is en ik zelfs iets meer aan kan. Fijn om op deze manier resultaten te zien. Afgelopen week ontving ik van yogashop een fantastische, dikke yogamat ven Love Generation en gelukkig heb ik deze dinsdag nog kunnen uitproberen. Wat een wereld van verschil met mijn matje van de Action! Ik heb een premium yogamat gekregen van maar liefst 6mm dik en hij voelt stevig en zwaar aan. Het ligt heel comfortabel, heeft een goede demping en ik heb goed grip tijdens yoga en pilates. Voor zowel tijdens de oefeningen als tijdens de (heerlijke!) eindontspanning ligt de mat heel prettig. Het leuke vind ik ook dat ‘ie twee kanten heeft; de ene keer kies ik voor roze en op een ander moment kan ik op de paarse kant mijn oefeningen doen.

Ik schreef laatst al over de Disq die ik sinds kort in huis heb en daar is deze yogamat ook perfect bij te gebruiken. Bovendien wil ik nu weer meer yoga thuis gaan doen nu de sportscholen deze lessen niet meer mogen aanbieden. Deze mat krijgt voor nu dus een mooie plek in de slaapkamer. Hier ben ik zo blij mee! Een goede mat stond al een tijdje op mijn lijst en deze van Love Generation voldoet aan al mijn eisen. Nu wil ik er nog een mooie riem en handdoek bij, maar mijn sportwishlist wordt steeds langer nu ik iets vaker aan het sporten ben, haha.

* Ik heb de yogamat gekregen en ontvang een kleine vergoeding als je via mijn link een bestelling plaatst bij yogashop.nl.

Samen sporten

Sporten is echt even mijn moment maar dat betekent natuurlijk niet dat het niet samen kan. Extra gezellig en goed voor de motivatie! Ik sport veel met Anke samen en samen houden we elkaar gemotiveerd. Ons schema is redelijk vergelijkbaar en dus kunnen we elkaar hier en daar helpen en ondersteunen. Het is leuk om elkaar een beetje extra uit te dagen, weer even bij te praten en toch evengoed allebei ons eigen ding te doen. Ik zeg je eerlijk: soms heb ik echt geen zin maar dan staan Anke en ik allebei ingeschreven en ga ik haar niet alleen laten gaan. Het helpt!

De afwisseling erin houden

Tot vorig jaar had ik altijd eenzelfde soort schema. Ik deed wat oefeningen, werkte een rijtje af, kon af en toe even wat gewichten omhoog zetten maar dat was het ook wel. Inmiddels ben ik veel meer aan het afwisselen, probeer ik mezelf uit te dagen om gewichten omhoog te zetten óf andere oefeningen tussendoor te doen én schrijf ik me soms in voor een groepsles. Zo was ik daar vorige week op maandag iets eerder dan gepland en kon ik opeens nog meedoen met een hitt in plaats van mijn eigen schema volgen. Ik heb me eens spontaan bij pilates gemeld toen ik zag dat dat bijna ging beginnen en sindsdien volg ik dat vrijwel wekelijks. Yoga heb ik een paar jaar geleden eens gevolgd op een andere locatie maar nu het bij mijn sportschool wordt aangeboden door dezelfde yogadocente (die ik waanzinnig vind), was dat voor mij weer een teken dat ik daarmee wilde beginnen. Zo ben ik eens bij bodypump geweest, maar bleek dat achteraf niks voor mij. Ik probeer af en toe eens een les uit en hou het zo leuk voor mezelf. Ik stop ook echt direct met een bepaalde les of oefening als ik flinke weerstand voel om er naartoe te gaan. Het moet leuk blijven, anders haak ik al snel af en is mijn hele zin in sport verdwenen. Dat is het me niet waard.

Apple Watch

De afgelopen maanden ben ik heel bewust gaan sporten met mijn Apple Watch. Ik stelde doelen en probeerde dat te halen door middel van sporten en wandelen. Het motiveert enorm om dagelijks de ringen vol te krijgen, mijn stappen in de gaten te houden en de verbrande calorieën te zien. Nu focus ik me niet op calorieën en afvallen, maar vind ik het wel heel tof om te ontdekken wat je met welke oefeningen en lessen verbrandt. Ook vind ik het prettig om te zien dat mijn gezondheid vooruitgaat door mijn hartslag in de gaten te houden. Ik heb momenteel geen challenge voor mezelf qua ringen, maar ik denk dat ik in januari weer vol aan de bak ga om iedere dag een doel te stellen. Voor nu haal ik mijn stappen wel maar niet iedere dag een training.

Me focussen op de resultaten die omhooggaan

Ik vind het echt onwijs tof om te zien dat ik sterker word. Als ik weer een paar kilo aan de halter kan hangen voor een squat en dat het me dan daadwerkelijk ook lukt. Of dat ik met deadliften opeens een paar kilo extra kan tillen. Het motiveert enorm en het is fijn om daar vooruitgang in te zien. Daardoor krijg ik zin om het een week later weer te proberen!

Delen:
Secured By miniOrange