10 x dingen die ik altijd vergeet

10 x dingen die ik altijd vergeet

Lekker hoor, zo’n mombrain. Sinds de zwangerschappen vergeet ik eigenlijk best wel vaak dingen… Van boodschappenlijstjes tot nieuwe inkt bestellen voor de printer. Ik deel mijn lijstje met jullie. En misschien is mombrain wel een excuus; ik ben er namelijk nooit echt goed in geweest.

mommyhood

Vlees in de vriezer leggen of eruit halen

Lang leve een keuken zonder vriezer, ahum. De vorige bewoners vonden het misschien niet nodig om een vriezer te hebben; wij missen het ontzettend in de keuken. We hebben een losse vriezer op zolder staan en juist omdat ik hem niet zie, vergeet ik enorm vaak iets in de vriezer te leggen of juist eruit te halen. Wil ik ’s avonds een gerecht maken met kip, ben ik de kip vergeten te pakken. Kijk ik in de koelkast, ben ik vergeten iets in de vriezer te leggen waardoor het niet meer goed is. Komen we ’s ochtends beneden, zijn we het brood vergeten te pakken. Heel vervelend! Ik vergeet het steeds weer.

Inkt voor de printer

Hoe vaak we weleens iets wilden printen en dat we opeens allemaal strepen kregen of alles een heel andere kleur werd… Normaal niet zo vervelend; wel als het opeens tijd is voor de belastingaangifte, voor een belangrijk contract of als je kind schreeuwt om een kleurplaat van Paw Patrol. Inmiddels hebben we hier wel iets voor: HP Instant Ink. We hebben een tijd geleden de printer HP ENVY via Coolblue ontvangen en toen we van deze service hoorden, hebben we dit er direct bij genomen omdat je dan nooit meer zonder inkt zit.

Het werkt als volgt: HP Instant Ink is een maandelijks opzegbaar plan waarmee je een vast aantal printjes per maand kunt maken. De cartridges krijg je automatisch thuisbezorgd. Je HP wifi printer stuurt een seintje naar HP als de inkt op dreigt te raken. Vervolgens ontvang je inkt geschikt voor je HP printer. Hoe vaak je een nieuwe cartridge krijgt, is afhankelijk van je gekozen printplan. Daarom krijg je niet elke bepaalde tijdsperiode nieuwe inkt, maar alleen zodra je inkt bijna op is.

Wij hebben gekozen voor 50 pagina’s per maand voor een bedrag van 2.99. Hier komen we eigenlijk altijd mee uit. Is het een maand iets meer, dan heb je ook nog eens 50 meeneempagina’s. Ik heb hier eens 20 pagina’s van gebruikt en de kosten bleven gewoon 2.99. Print jij meer of minder, dan zijn er verschillende printplannen waar je uit kunt kiezen. Ideaal! We hebben altijd inkt en we hebben er geen omkijken meer naar voor een heel klein bedrag per maand. Love it! Bij aanschaf van een HP ENVY printers kun je, in combinatie met HP Instant Ink, ook nog eens een jaar lang gratis foto’s printen vanaf je telefoon. Met deze service weet je in ieder geval dat deze mooi uit de printer komen rollen. Kan ik oma zo nu en dan weer eens een foto meegeven van de jongens.

Blauwe kaart

Het is een wonder dat ik slechts één keer een bekeuring heb gekregen voor het niet neerleggen van de blauwe kaart want het is me al regelmatig gebeurd dat ik bij de auto kwam en dacht ‘oeps, weer die kaart vergeten!’ Het is een kleine handeling maar ik vergeet het gewoon steeds. De bekeuring hier was niet mis (90 euro en 9 euro administratiekosten) en dat is natuurlijk veel geld en totaal niet nodig. Sindsdien ben ik me er wel íets bewuster van, maar het gebeurt me nog te vaak dat ik het vergeet. Gelukkig word ik er op vrijdag in ieder geval aan herinnerd door mijn moeder; ‘Shir, leg die blauwe kaart neer!’ O ja…

Boodschappenlijstje

Leuk hoor, alle boodschappen opschrijven. Handig ook, als je het vervolgens meeneemt naar de supermarkt. Hoe vaak ik in de supermarkt sta zonder lijstje en het allemaal voor de geest probeer te halen wat er ook alweer op stond… Niet te doen!

Medicijnen bestellen

Ik gebruik best wel wat medicatie op een dag, veelal inhalators voor mijn astma. Het gebeurt me regelmatig dat ik het vergeet te bestellen en dat ik dan een paar dagen zonder zit. Er is een soort herhaalservice maar die heb ik niet aanstaan omdat ik denk dat ik het wel onthou of een voorraad achter de hand heb en dat dan zonde vind. Niet dus. Ik heb gewoon reminders nodig. Stom, want voor mijn kinderen vergeet ik het dus echt nooit.

Vitaminepillen nemen

De afgelopen jaren heb ik best wat potjes vitaminepillen aangeschaft. Mijn moeder hamert er ook weleens op dat ik dat wat vaker zou moeten nemen. Maar ondanks dat ik het altijd klaar heb staan en dus alleen het potje open hoeft te draaien, zit het niet goed in mijn systeem en vergeet ik het altijd. Zelfs als ik er langs loop en ik denk ‘die moet ik nog even nemen’, ga ik verder met waar ik mee bezig was en is het er ’s avonds nog steeds niet van gekomen. Mijn anticonceptiepil ben ik daarentegen nog nooit vergeten. Maar ja, daar hangen ook grotere consequenties aan. Zal dat het zijn? Ik moet ze ook gewoon bij die pil neerleggen en niet in de keuken laten staan. Ook hier weer: mijn kinderen krijgen wel netjes hun pilletjes, vooral Maddox om beter te slapen. Want tsjah, daar hangen ook weer consequenties aan, haha.

Water drinken

Ik heb laatst meegedaan aan een water drinken challenge en sindsdien gaat het wel iets beter, maar het gebeurt nog te vaak dat ik aan het eind van de dag nog geen flesje water op heb of dat ik na een flinke sportsessie nog steeds mijn flesje water voor de helft vol heb. Ik weet echt niet wat het is, maar ik blijf het lastig vinden. In de zomer gaat het wel een stuk beter, dus ik ben blij dat we weer richting het mooie weer gaan.

‘Wat doe ik hier ook alweer?’

Het is altijd al erg geweest, maar na de zwangerschappen is het nooit meer goed gekomen. Ik kan regelmatig naar boven lopen en denken ‘wat moest ik ook alweer pakken?’ Mijn hoofd is gewoon een zeef en dit soort dingen vergeet ik. God, het lijkt wel alsof ik echt mijn hersenen weer even moet gaan trainen, haha.

Berichtjes beantwoorden

Ik zit echt ontzettend vaak met mijn telefoon in mijn handen en ben best een snelle ‘terug-apper’. Niets zo hatelijk als mensen die nooit op berichten reageren. Toch gebeurt het mij ook regelmatig dat ik denk ‘dat berichtje beantwoord ik straks even’ en dat ik het vervolgens helemaal vergeet. Vooral als ik de melding niet meer zie staan in mijn telefoon, kan ik het vrij snel vergeten. Hetzelfde geldt voor mensen die me vragen om terug te bellen in een voicemailbericht. Ik stel dat lang uit en denk vervolgens ‘dat doe ik straks wel even’. Vervolgens vergeet ik het. Of wil ik het dan gewoon vergeten omdat ik een gruwelijke hekel heb aan bellen?

Mijn kinderen

Oké, dat is een grapje.

Wat vergeet jij ontzettend vaak?
Advertisement

Share:

17 Reacties

 1. Marjolein
  17 april 2019 / 07:16

  Haha ‘mijn kinderen’ Ik ben soms weleens bang dat ik ze vergeet, zeker nu we net een baby hebben. Stel je toch eens voor haha. Wat ik wel vergeet: dat ze in bad moeten (I know…), dan is het ineens weer 2/3 dagen geleden en moet het even snel snel. Zit op de een of andere manier niet ingebakken, ook omdat we 4 dagen in de week van half 8 tot 18 weg zijn. Dan blijft er soms weinig tijd over. Ik dwaal af. Ik vergeet ook standaard de diepvries, boodschappen te bestellen, achter mensen/instanties aan te bellen…en nog meer, maar dat ben ik vergeten

  • Lydia
   17 april 2019 / 10:33

   Maar je kinderen hoeven toch ook niet dagelijks te badderen? 🙂

   Wij hebben daar vaste dagen voor, daardoor onthoud ik het: donderdags want dan zijn ze wat smoezelig van de oppas en dan gaan ze iig schoon naar de opvang op vrijdag.
   En zondag eind van de middag: de viezigheid van het weekend eraf en zijn ze de maandag weer schoon bij de opvang.

   • Marjolein
    17 april 2019 / 22:09

    Haha nee, dat doen we ook niet! 2/3 keer in de week vind ik ook meer dan genoeg. En idd, we moeten gewoon vaste dagen daarvoor invoeren. Even weer omschakelen nu we met 2 kinderen zijn en ik niet meer alle tijd van de wereld heb nu het verlof voorbij is..:)

 2. Aline
  17 april 2019 / 08:14

  Haha zo herkenbaar. Wat ik tegenwoordig doe met de boodschappenlijst: als ik klaar ben met schrijven direct foto van maken met mn telefoon. Telefoon heb ik altijd bij me en zo boodschappenlijst dus ook als ik de papieren versie vergeet 🙂

  • Laura
   23 april 2019 / 10:36

   Wunderlist app ideaal!

   • Nancy
    4 mei 2019 / 11:30

    Of my flavors app; nooit meer boodschappenbriefjes, altijd bij de hand, ook wanneer je niet thuis bent en je bedenkt wat je nog nodig hebt….
    En tijdens het winkelen streep je het product door en gaat het automatisch naar beneden in de lijst, waardoor bovenaan alleen de spullen staan die je nog nodig hebt…. Ook kun je producten die altijd terug komen daarna weer aanklikken waardoor de streep erdoor weer verdwijnt en het dus voor volgende keer weer erbij staat…

 3. Veerle
  17 april 2019 / 08:34

  Heel herkenbaar, vooral dat ‘wat doe ik ook al weer hier?’ en nog een personal favorite; midden in een gesprek vergeten wat je punt ookal weer was..

 4. Manouk
  17 april 2019 / 09:07

  Haha die laatste vind ik een leuk grapje. Als mijn vriend vraagt of ik wat wil meenemen uit de supermarkt dan vergeet ik het vaak, oeps haha. Onze vriezer staat wel in de keuken, maar ik vergeet er ook vaak wat uit te halen. En soms vergeet ik om de was in de wasmachine te doen. Of dat ik opeens niet meer weet wat ik aan het doen ben.

 5. 17 april 2019 / 09:42

  lol herkenbaar sommige dingen en dat boodschappenlijstje heb ik gewoon in mijn foon met wunderlist ideaal!

 6. Anna
  17 april 2019 / 09:52

  Je boodschappenlijstje voor AH kun je gewoon in de app op je telefoon zetten. Heb je het lijstje altijd bij je. Ook handig als je vriend eens moet gaan. Hij kan het lijstje via de app op zijn telefoon ook zien.

 7. sarina
  17 april 2019 / 11:40

  in mijn burn out tijd deed ik de was in de koelkast, mijn telefoon in de vriezer en vergat ik de deuren op slot te doen. nu is dat gelukkig minder!

 8. Wendy
  17 april 2019 / 15:04

  Boodschappen vind ik verschrikkelijk. Ik maak netjes een lijstje, die neem ik ook mee, maar toch presteer ik het dingen te vergeten. En al helemaal als ik de deur uitloop en vriend roept me even na: neem dit ook even mee! Dan weet ik bij voorbaat al dat ik het vergeet.

  Over je medicijnen: zet die herhaalservice aan! Zo makkelijk. Je kunt altijd afbellen als je toch nog hebt. Daar wil je niet zonder zitten.

 9. Milou
  17 april 2019 / 16:09

  Hier is me hoofd ook net een zeef. Heb ik een afspraak staan moet ik die in de agenda zetten doe ik dat niet vergeet ik het. Ook hier als ik boodschappen wil doen dan weet ik thuis wat ik nodig heb ben ik in de winkel dan denk ik wat heb ik ook alweer nodig.

 10. Linda
  17 april 2019 / 19:47

  Dat lijstje past ook perfect bij mij Ik ben echt een zeef. Er liggen altijd wel van die gele briefjes op het tafeltje naast mijn bed ( vanwege verschillende handicaps enzo) ben ik daar het meest te vinden) en dan nog vergeet ik van alles. Vlees uit de vriezer halen staat hier met stip op 1. De wasmachine aanzetten, en er uren later achter komen dat je het nog op moet hangen, alles super verkreukeld, dus extra strijken . Iets op de verkeerde plek leggen, zo van dat ruim ik zo wel op en vervolges kun je het nooit meer vinden . Het is dat ik bij nooit hoef te printen, anders zou ik ook zeker gebruik maken van zo’n inkt abonnement, ideaal lijkt me dat. Er is 1 ding wat ik niet vergeet, en dat is de kat voeren, ze meld zichzelf namelijk wel als ze zin heeft in wat lekkers

 11. malons7628
  17 april 2019 / 21:50

  Oooh hou op schei uit, ik heb het gevoel alsof het met de dag erger wordt, van boodschappenlijst tot aan extra eten wat ik gemaakt hebt op het aanrecht laten liggen ipv in de vriezer. Ik hoop dat het ooit weer gied komt.

 12. Angela
  18 april 2019 / 09:56

  Dat van ‘wat doe ik hier ook alweer’ heb ik echt elke dag wel een keer…. wat moest ik nog doen, wat kwam ik hier doen, wat moest ik nou niet vergeten…pffff. En dan is mijn laatste zwangerschap nog wel 5 jaar geleden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.