(~215 B)
Kobo Plus: dit vind ik van deze abonnementsdienst

Kobo Plus: dit vind ik van deze abonnementsdienst

Alweer een aantal jaar heb ik de Kobo Glo HD in mijn bezit, een e-reader die momenteel niet meer te koop is. Kobo komt regelmatig met nieuwe modellen maar omdat deze nog prima zijn werk doet hoef ik nog geen nieuwere versie. Het leest prima, hij werkt goed, het scherm leest fijn en het is een handzaam formaat. Ik had nooit gedacht dat ik van papieren boeken over zou gaan naar digitaal maar deze e-reader heeft alleen maar veel goeds gedaan voor mijn leesgedrag. Ik lees veel meer omdat ik simpelweg veel meer boeken bij me heb. Maar die ebooks, die kosten geld. En soms nog aardig wat.

Abonnementsdienst

Ik krijg regelmatig de vraag waar ik mijn ebooks vandaan haal. Nu heb ik er weleens eentje doorgestuurd gekregen van vriendinnen, maar over het algemeen koop ik ze zelf. Heel netjes, geen downloads, gewoon via Bol.com. Maar hoe je het ook wendt of keert; de prijzen tikken toch behoorlijk aan. Een ebook is gemiddeld alsnog 9,99 als er geen aanbieding is en als je dan vijf boeken wil hebben, ben je zo 50 euro kwijt. Goedkoper dan papieren versies, maar alsnog niet iets wat je iedere week doet. Maar toen was daar opeens Kobo Plus, een abonnementsdienst waar je voor 9,99 per maand (de prijs van één boek!) iedere maand zoveel kunt lezen als je zelf wilt. Ik ben weer eens spuit elf met dit ontdekken maar sinds een maand gebruik ik het en ik ben gróót fan. En mijn bankrekening ook.

Tienduizenden boeken

Kobo Plus is de eerste maand gratis en daarna betaal je dus 9,99 per maand. Hiervoor krijg je toegang tot de ‘bibliotheek’ van Kobo Plus, waarin je diverse boeken kunt lezen. Heel simpel: je kijkt op Bol.com of direct op je e-reader naar de boeken, je klikt op ‘lees met Kobo Plus’ en het boek wordt direct op je e-reader gezet. Je kunt zoveel boeken downloaden als je zelf wilt. Heb je hem gelezen, dan verwijder je hem heel simpel net zoals al je andere boeken. In eerste instantie was ik bang dat het aanbod me niet zou bevallen maar toen ik even door Bol.com scrollde en zo al tien boeken zag die ik de afgelopen tijd voor de volle mep gekocht had wist ik: dit moet ik hebben. Er staan tienduizenden boeken online dus ik weet zeker dat er voor ieder wat wils tussen staat. Van thriller tot erotische romans en van chicklits tot boeken over mindfulness. Heel af en toe ben ik op zoek naar een boek dat er (nog?) niet op staat. Dit is voor nu pas twee keer voorgekomen. Deze boeken schaf ik dan evengoed zelf aan, of ik vraag even rond. Heb je geen Kobo e-reader, dan lees je gemakkelijk via je telefoon; met de bol.com Kobo leesapp kun je ook gebruik maken van deze service.

2018-08-22 10.43.11

Zodra je je hebt aangemeld en je e-reader synchroniseert, heb je het kopje Kobo Plus in je menu staan.

2018-08-22 10.44.31

Hier kun je door alle boeken bladeren. Ik vind dit fijn als ik snel wat zoek, maar via Bol.com zelf kan ik beter selecteren op wat ik wil.

2018-08-22 10.44.48

Als ik bijvoorbeeld dit boek wil lezen, klik ik op Lees met Kobo Plus.

2018-08-22 10.44.57

Hoppa, nu staat hij op mijn e-reader!

2018-08-22 10.43.44

Zo zie je het op de website van Bol.com. Zoals je ziet is het ebook 9,99 maar kun je hem ‘gratis’ lezen in Kobo Plus. Je betaalt dus 9,99 per maand maar na dit boek, kun je nog een boek, of zelfs nog tien boeken lezen als je wilt. De 9,99 per maand blijft hetzelfde.

2018-08-22 10.42.52

Dit ebook is zelfs 15 euro en ook verkrijgbaar via Kobo Plus.

Minimaal een boek per maand

Inmiddels heb ik het tweede boek van B.A. Paris via Kobo Plus gelezen, maar ook de boeken van Lisette Jonkman en Suzanne Vermeer. De keuze is reuze en ik heb mijn e-reader inmiddels vol staan met boeken die ik de komende tijd wil gaan lezen. Als ik deze allemaal los had willen aanschaffen, was ik zeker honderden euro’s kwijt geweest. Nu betaal ik 9,99 per maand en dit bedrag heb ik er er na één boek gelezen te hebben al uit. Direct een stok achter de deur om minimaal een boek per maand te lezen! Merk je dat je het uiteindelijk toch minder gebruikt dan verwacht, dan kun je gemakkelijk iedere maand opzeggen.

Prijs & gemak

Al met al ben ik heel erg blij met deze service en vind ik het jammer dat ik het niet maanden eerder ben gaan gebruiken. Het bedrag, maar ook zeker het gemak vind ik een pré. Bovendien stuit ik zo ook eens op boeken die ik in eerste instantie niet snel zou lezen, maar die ik nu met één klik op de e-reader zet. En nog een voordeel: denk je na een paar bladzijdes ‘dit vind ik niks’, dan verwijder je het boek weer. Geen man overboord en geen weggegooid geld.

Ja, ik ben heel groot fan en ga het zeker de komende maanden gebruiken! Klik hier voor meer informatie.

Delen:

20 Reacties

 1. Lien
  23 augustus 2018 / 07:31

  Als je abo opzegt, mag je het boek dan ook houden?

  • Shirley
   Auteur
   23 augustus 2018 / 09:04

   Nee, dat boek verdwijnt dan van je e-reader af!

 2. Dieuwertje
  23 augustus 2018 / 08:07

  Het is eigenlijk een digitale versie van de bibliotheek. Wat ik me wel afvraag, wat gebeurd er met de boeken nadat je je abonnement opzegt? Verdwijnen ze dan gewoon van je e-reader? Als mijn huidige sony e-reader is overleden ga ik dit zeker overwegen!

  • Shirley
   Auteur
   23 augustus 2018 / 09:05

   Ja, dan worden de boeken verwijderd 🙂

 3. Ivy
  23 augustus 2018 / 08:57

  Ik ben zelf lid van de bibliotheek, die hebben ook een uitgebreid ebook assortiment. Ik heb zelf geen Kobo helaas.

 4. 23 augustus 2018 / 08:57

  Haha dat van die “spuit elf” heb ik even moeten opzoeken (woon in België), maar reken mij ook maar tot die club dan 😉 Ik lees al jaaaaren e-books maar over zo’n abonnement had ik serieus nog nooit gehoord. Wat een ontdekking! Vanavond ben ik lid 🙂

 5. Jacky
  23 augustus 2018 / 09:08

  Jaa ik ben ook fan! Gebruik het al sinds het op de markt is, super uitvinding!
  Ook al merk ik dat er maanden zijn dat ik eigenlijk niet lees – en ik had een heel dik boek waar ik 2 maanden over gedaan heb 😉 – dan nog denk ik dat ik goedkoper uit ben. Want er zijn ook weken dat ik 5 chicklits weglees.
  Doe alleen altijd alles via de website, had gemist dat ik ook op mn kobo kon selecteren. Weer wat geleerd!

 6. 23 augustus 2018 / 09:58

  als je een fanatiek lezer ben is dit zeker ideaal!! zou voor mij niks zijn iig 😉

 7. Rosanneke
  23 augustus 2018 / 15:38

  Ik ben sinds mijn verlof van onze jongste abonnee en ben redelijk tevreden. Ik vind nl het aanbod nieuwe boeken vrij magertjes. Maar toch, je hebt het er vrij snel uit dus ik blijf nog even 🙂

 8. Cath
  23 augustus 2018 / 19:32

  Ik zit er ook al een hele tijd aan te denken om dit abonnement te nemen, maar heb nog zeker 10 boeken in de kast staan die ik moet lezen en nog 5 op m’n ereader. Dus ik moet van mezelf eerst deze boeken lezen voordat ik voor een Kobo Plus abo ga. Mezelf kennende zal ik ondertussen ook wel weer boeken aanschaffen, omdat ik ze “moet” hebben.

 9. Tamara
  23 augustus 2018 / 22:21

  Ik heb de abbo ook aangeschaft voor de vakantie. Tot nu toe ideaal! Kijken of het mij ook na de vakantie aan het lezen houd

 10. Barbara
  23 augustus 2018 / 23:55

  Hoi,

  ons hele gezin is in het bezit van een kobo. nu vraag ik mij af of er ook veel kinderboeken te vinden zijn met dit abonnement?

 11. Julie
  30 augustus 2018 / 16:22

  Leuk he digitaal lezen, ik ben ook fan! Ik ben sinds kort lid van bookchoice, een minder aanbod, maar ook minder duur! Ik lees minder dan ik zou willen. Als ik meer tijd heb om te lezen, zou ik een kobo abonnement zeker ook overwegen. Voor nu volstaat bookchoice.

 12. 15 juni 2020 / 08:57

  Ik zit ook te overwegen op een abonnement af te nemen van 9,99 ,moet ik dan alleen lid worden en dan worden ze per direct op myn e_ reader geplaatst?

  • Shirley
   Auteur
   15 juni 2020 / 10:06

   Als je lid bent, kun je boeken uitzoeken op Bol.com. Als je daar selecteert op boeken in Kobo Plus, kun je uit die boeken kiezen en ze downloaden naar je e-reader 🙂

 13. J.H. Uiterwijk
  22 september 2021 / 16:06

  Sinds een aantal maanden hebben wij ook een Kobo E reader. Om te starten moest je je aanmelden en kreeg je de eerste maand gratis en daarna wordt er elke maand 9,90 EURO van de creditcard afgeschreven. Het zou ten alle tijde opgezegd kunnen worden. Wij hebben nooit een bevestiging ontvangen en ook in ons kobo account wordt geen abonnement vermeld.
  We gebruiken kobo plus niet maar lenen via de bibliotheek dus willen we opzeggen. Maar geen emailadres of telefoonnummer te bekennen. Wie weet RAAD??

Secured By miniOrange