(~215 B)
Verliefd op een ander huis & aanpassingen doen in ons eigen huis

Verliefd op een ander huis & aanpassingen doen in ons eigen huis

Plannen om te verhuizen hebben we helemaal niet maar opeens zag ik een fantastisch huis op Funda staan. Zo mooi, dat Raymond er ‘s avonds even langs was gereden en dat ik de volgende dag de makelaar een berichtje stuurde met de vraag of we konden komen kijken. ‘Helaas hebben we het huis net verkocht’, was het bericht dat ik terugkreeg. En ook al waren er geen verhuisplannen en wonen we helemaal prima, baalde ik toch een beetje van dit nieuws. Ik zag me daar stiekem al helemaal wonen. Het verschil tussen dat huis en die van ons? Ouder, mooie elementen, een heerlijke wijk richting het centrum van Aalsmeer en ik weet niet, het was de algehele uitstraling. De keuken was prachtig open, het glas in lood was waanzinnig en de houten vloer was toch ook wel fantastisch om te zien. Helaas ging het hele feestje niet door en achteraf is dat helemaal prima. Ik heb toch eigenlijk geen zin om te verhuizen en dit zou puur een impulsieve actie zijn geweest. Maar ik weet zeker dat we waren wezen kijken als de mogelijkheid er was. En als het ons was bevallen, had ik toch wel de spullen ingepakt om te verkassen.

De basis staat

Inmiddels wonen we alweer vijf jaar in Aalsmeer en het bevalt ons uitstekend. Ik moest even wennen aan het ‘dorpse’ ten opzichte van Amsterdam, maar ik zit helemaal op mijn plek. De jongens vinden het heerlijk, Raymond vindt het fijn en we hebben allemaal onze draai gevonden. Ons huis is ook prachtig; we hebben ontzettend veel ruimte en na al die jaren wordt het steeds meer een perfect huis voor ons gezin. Natuurlijk blijven er altijd dingen te wensen over en zijn er zeker zaken waar we mee bezig zijn om te veranderen, maar de basis staat en dat voelt fijn. Dat andere huis was dan ook zeker niet nodig, ook al denk ik dat het altijd leuk is om je ogen en oren open te houden voor andere opties. Ik ben toch uiteindelijk wel blij dat het al verkocht was; het scheelt een hoop stress qua verhuizen waar ik echt een ontiegelijke hekel aan heb.

Uitbreiding in de keuken

Binnen nu en twee weken wordt onze keuken uitgebreid. We krijgen er een mooi gedeelte bij waardoor het éindelijk mogelijk is om de vriezer beneden te hebben. We hebben een losse vriezer op zolder en dat is absoluut geen doen. Ik vergeet vaak dingen naar boven te brengen of naar beneden te halen en wil gewoon de koelkast en vriezer bij elkaar. Ik heb echt geen idee waarom de vorige bewoners voor deze optie hebben gekozen. Ook krijgen we een grotere koelkast en die kunnen we ook zeker gebruiken. Op de plaats waar de koelkast nu zit komt dan de vriezer, en de grotere koelkast komt met een grote kast aan de zijkant erbij. Echt enorm veel zin in deze verandering!

Uitbouw boven

Ook zijn we nog bezig met een uitbouw boven op de eerste verdieping, maar dat wil niet zo vlotten. Veel bouwbedrijven reageren niet of zijn te druk om deze klus te klaren. Gelukkig hebben we niet heel veel haast en kan dit ook volgend jaar gerealiseerd worden. Het zal de kinderkamers een stuk groter maken en dat is wel een prettig idee nu de jongens ook groter worden. Skyler heeft echt wel meer ruimte nodig omdat hij nog slaapt in een klein bed. Hij droomt van een hoogslaper met eronder een bureau dus zodra de uitbouw gedaan is, gaan we dat regelen voor hem. Maddox’ kamertje is ook best klein dus het is fijn dat de jongens meer ruimte krijgen.

Visgraatvloer

Beneden ergeren we ons dood aan de houten vloer. Het is zó gevoelig voor vlekken en krassen en door die twee jongens, het speelgoed, alles schuiven en knoeien ziet het er niet meer uit zoals we zouden willen. Het liefst haal ik alles eruit en wordt er een visgraatvloer in gelegd, maar dat is een heel dure optie. Wie weet over een aantal jaar. Of we laten de benedenverdieping weer helemaal mooi opschuren en lakken, dat doet altijd wonderen. Allemaal wel flink wat kosten voor de portemonnee en na de verbouwing in de tuin, een nieuwere caravan, het extra deel voor de keuken én zonnepanelen op het dak, is het voor nu wel even klaar. Maar dromen en wensen mag altijd! En stiekem rondkijken naar een ander huis is natuurlijk altijd leuk…

Delen:
Secured By miniOrange