(~215 B)
Favorieten van de maand september

Favorieten van de maand september

Het laatste kwartaal van 2020 is aangebroken. Nog maar drie maanden tot we Oud & Nieuw vieren en met een hoop kabaal 2021 ingaan. Ik heb er veel zin in, maar heb ook de komende maanden nog goed nodig voor mijn werkzaamheden. Het is zo dubbel; ik hoop namelijk dat het nieuwe jaar heel anders gaat verlopen, maar we weten ook dat de ontwikkelingen in de wereld nog wel even aanhouden. Het houdt me in ieder geval flink bezig en ook al weet ik dat er niks verandert als de kalender op 1 januari 2021 gaat staan, het voelt altijd toch een beetje als een nieuw begin. Een nieuw begin waar we volgens mij allemaal wel behoefte aan hebben.

Maar ik loop op de feiten vooruit. Het is eind september en het is tijd om mijn favorieten met jullie te delen. Veel muziek dit keer, omdat ik door het sporten en het vele wandelen vaker muziek luister dan voorheen. Ik ben geen podcast-type en vind het juist heel ontspannend om naar leuke liedjes te luisteren. Voor de rest is het een mix van dingen die ik jullie laat zien.

De muziek van Wulf

Qua muziek luister ik natuurlijk ontzettend veel naar Anouk en Waylon, maar op een gegeven moment merkte ik dat ik wel wat nieuws wilde ontdekken. Ik luister momenteel heel erg vaak en graag naar Snelle, en daar is Wulf nu bij gekomen. Helemaal nu met zijn deelname aan De Beste Zangers ben ik hem als artiest heel erg gaan waarderen. Ik kende al zijn nummers door het luisteren naar 100% NL waar het vaak voorbij komt, maar inmiddels gaat er eigenlijk geen dag voorbij zonder dat ik zijn muziek luister. Ik vind zijn album fantastisch en gelukkig staan ook de nummers die hij zingt bij De Beste Zangers op Spotify. Zijn cover van La Vie et Belle, Never Nooit Meer, zijn vertaling van Blauwe Dag van Suzan & Freek en zijn eigen nummers zoals Lonely Door en Front Row Ticket; ik vind het allemaal waanzinnig. Ja, ik ben dol op zijn stem en denk wel dat hij tot een van mijn favoriete artiesten van dit moment hoort.

Jurkje van Fabienne Chapot

Tijdens onze kampeervakantie samen ging ik met Anke een dagje shoppen in Enschede. Ik vroeg jullie om tips en kwam terecht bij Fier, waar ze ook Fabienne Chapot verkopen. In het sale-rek hing daar een jurk van Fabienne Chapot en alhoewel ik niet direct verliefd werd op het printje, zei Anke me dat ik de jurk écht moest gaan passen. Eenmaal in de paskamer zat de jurk me als gegoten en zag ik precies wat Anke me probeerde te vertellen: de print is en staat fantastisch. Inmiddels zijn we een paar weken verder en draag ik dit jurkje heel erg graag. Sterker nog: het is momenteel mijn favoriete kledingstuk. De print vind ik echt steeds mooier en mooier en het model staat me -al zeg ik het zelf- heel erg goed. De jurk is tijdens warmere dagen prima te dragen met blote benen en witte gympen, maar nu het iets frisser wordt is het ook goed te combineren met een panty en mijn zwarte boots. Ik kan er een hoop kanten mee op, van netjes tot casual en van zomers tot winters. Ik heb een hoop jurken in mijn kast maar dit is mijn meest gedragen van dit moment én ik denk wel mijn favoriete model jurk van nu, de Hayley! Vrouwelijk, getailleerd, zwierig en comfortabel.

Het boek van Dear Good Morning

Van nature ben ik een ochtendmens. Ik lig het liefst ’s avonds om 21.00 uur in bed om vervolgens om 06.00 uur fris en fruitig naast mijn bed te staan. Helaas heeft het slaappatroon van de kinderen dit een beetje om zeep geholpen. Als de kinderen nu op bed liggen vind ik het heerlijk om de avond voor mezelf te hebben, waardoor ik later in bed lig dan ik eigenlijk zou willen. Omdat ik jarenlang niet goed heb kunnen slapen, werd en word ik ’s ochtends ook niet echt uitgerust wakker. Ook al slaapt Maddox nu relatief goed (HEEL HARD AFKLOPPEN); volgens mijn Apple Watch tik ik geen enkele nacht de diepe slaap aan en ja, dat is toch wel funest voor je nachtrust. Toch vind ik het nog steeds lekker om vroeg op te staan en probeer ik de wekker steeds iets eerder te zetten voor meer rust en tijd. Terwijl ik voorheen een aantal keer op snoozen drukte om vervolgens te moeten haasten, zet ik nu mijn wekker een half uur eerder en ga ik er gelijk uit. Dat levert me 45 minuten extra op, relaxte kinderen en een rustige start van de dag. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door het boek Dear Good Morning, waar ik zoveel energie van kreeg dat ik het direct in gang heb gezet.

Eigenlijk is mijn doel om 06.00 uur op te staan maar dat wil ik later gaan doen als mijn slaappatroon wat meer tot rust is gekomen. Nu stap ik uit bed, kleed ik mezelf aan en vervolgens worden de jongens wakker. Tijd voor mezelf is er nog niet echt en daar wil ik wel graag naartoe. Dat ik in alle rust beneden alleen kan ontbijten en misschien nog wat kan lezen of schrijven. Nu is het alleen aankleden en daarna alweer paraat staan voor de kinderen. Niet erg want alles verloopt rustig, maar ik kan wel een half uurtje voor mezelf extra gebruiken. Daar wordt dus aan gewerkt! Voor nu raad ik absoluut het boek Dear Good Morning aan, om te kijken hoe jij jouw ochtend kan vervullen zodat het energie geeft voor de rest van de dag. En nee, daar hoef je niet om 06.00 uur je bed voor uit; voor iedereen geldt een andere tijd. Het ligt maar net aan jouw ritme en werkzaamheden. Het is alleen van belang om voor jou een goede ochtendroutine te creëren en jouw wekker gewoon eens een half uur eerder te zetten dan dat je normaal doet. Moet je kijken wat een zeeën van tijd je hebt.

Ze hebben mij trouwens ook geïnterviewd voor hun website dus mocht je het leuk vinden om dat te lezen, kun je hier klikken.

Het album van Tabitha

Iedere donderdagavond zit ik klaar voor de buis en weet Raymond dat er niks anders gekeken wordt dan De Beste Zangers. Ik noemde het hierboven al even maar dit is mijn favoriete tv-programma op dit moment en terwijl ik normaal alleen de clips terugkeek op Youtube, volg ik het nu echt op televisie iedere week. De artiesten spraken me ook direct heel erg aan: ik heb een zwak voor Suzan en Freek, vind Miss Montreal echt fantastisch, geniet van Wulf, vind de muziek van Diggy Dex prachtig en Stef Bos en Tabitha zijn artiesten waar ik nog niet zoveel mee had maar waar ook ook enorm blij van kan worden op dit moment. Toen het album van Tabitha gelanceerd werd, heb ik hem dan ook direct opgezocht op Spotify en tussen mijn favorieten gezet. En I love it! Het heeft me echt verrast omdat ik niet zo weg ben van de samenwerkingen die ze heeft gedaan omdat dat simpelweg mijn muziek niet is, maar haar eigen album heeft me echt overtuigd. De aflevering van De Beste Zangers waarin zij centraal stond vond ik al heel erg mooi, maar dit album doet er een schepje bovenop. Stuk voor stuk heerlijke Nederlandstalige nummers, in een iets ander genre dan dat ik normaal luister. Ik heb in Spotify zelf nog het nummer Ik hou van mij, dat ze zong voor Miss Montreal, eraan toegevoegd. Werkelijk fantastisch! Met de Nederlandstalige versie van Lost van Anouk kon ze me niet pakken, maar de andere shows en dus met haar eigen muziek weet ze me te raken. Een album dat vaak gedraaid wordt momenteel!

Vertellis Chapters

Ik ben dol op schrijven en schrijf voor zowel mijn blog als mijn boek heel wat woorden per week. Wat ik momenteel wel een beetje mis, is het schrijven voor mezelf. Nu schrijf ik mijn boek en blog ook grotendeels voor mezelf en zijn het veel hersenspinsels en dingen die eruit moeten, maar offline schrijven is toch weer iets anders. Ik heb periodes gehad dat ik voor het slapengaan alles schreef in een notitieboek als dagboek en dat vond ik heerlijk, maar dat hou ik dan weer niet lang vol of ik ben ’s avonds te moe om het op te pakken. Van My Lovely Notebook, waar ik tegenwoordig ook voor werk, kreeg ik het prachtige Vertellis Chapters. In dit boek kun je dagelijks tien minuten reflecteren op de dag; wat ging er wel en niet goed, waar ben je dankbaar voor en vervolgens is er nog ruimte om een stukje over de dag te schrijven. Ook staan er naast deze dagelijkse vragen ook andere opdrachten in rondom verschillende die je kunt invullen. Dingen als ‘doe deze week dingen waar je jezelf dankbaar voor zult zijn en schrijf deze op’ en ‘waar ga jij de komende tijd mee starten?’ Het is een mooi bewustzijn dagboek die niet heel veel tijd kost, maar waardoor je wel lekker aan het schrijven bent en even een moment voor jezelf pakt. Mocht je behoefte hebben aan nog meer schrijven, kun je aan de hand van deze vragen natuurlijk prima je hoofd leeg schrijven in een notitieboek.

Ik vind de Vertellis Chapters een heel mooi boek en heb er al veel plezier van. Er is ook een toffe kids-variant, waarin je samen met jouw zoon of dochter de dag kunt afsluiten op een fijne en positieve manier. Mij helpt het in ieder geval!

Delen:
Secured By miniOrange