Van prinsessenbruiloft naar een intiem ja-woord

Van prinsessenbruiloft naar een intiem ja-woord

Als mensen vroeger aan me vroegen hoe ik de toekomst voor me zag, vertelde ik hen dat ik juf zou worden. Juf, moeder van twee kinderen en getrouwd. Het juf worden bleek niks voor mij en de twee kinderen zijn uiteindelijk werkelijkheid geworden. Trouwen is jarenlang een droom van me geweest en dat is jullie niet onbekend gebleven. Het kwam regelmatig ter sprake, het stond op mijn visionboard, op mijn bucketlist, ik droomde erover, hier thuis dropte ik vaak de hints en uiteindelijk kreeg ik mijn vent van een ‘no way, ik wil niet trouwen!’ via een ‘oké, misschien’ naar het officiële aanzoek bijna drie (!) jaar geleden. Daarna zijn we direct begonnen met fantaseren over onze dag. We vroegen offertes op, maakten dagindelingen en ik ben zelfs al trouwjurken wezen passen. Sterker nog: ik stond op het punt om een droomjurk aan te schaffen. Tot we opeens niet meer zo zeker van onze zaak waren. Natuurlijk wel over het trouwen zelf want dat willen we absoluut. Maar van de uitgebreide sprookjesbruiloft kregen we opeens een beetje koudwatervrees. Een gigantische mooie en dure locatie, veel mensen, een groot feest? Het was helemaal niks voor ons.

Prinsessenjurk en uitgebreid feest

Als je me vroeger vroeg hoe mijn bruiloft eruit zou komen te zien, zou ik je verteld hebben over een prinsessenjurk. Een gigantische bruidstaart op een heel groot feest. In werkelijkheid houden we helemaal niet van dat feest. We zijn geen dansers, we houden er niet van om in de belangstelling te staan en al die bohemian Pinterest-achtige plaatjes zijn prachtig maar niets voor ons. Toen we de zoveelste offerte kregen toegestuurd hebben we besloten om er toch nog even over na te denken hoe we het voor ons zagen. Vlak daarna raakte ik zwanger van Maddox, beviel ik van Maddox en beleefden we de babytijd van Maddox. En langzaamaan veranderde ons idee van een ‘prinsessenbruiloft; niks groots en zeker niet zoals in mijn dromen. De prinsessenjurk is veranderd in een iets slankere pasvorm, het dansfeest is in ons hoofd een barbecue en waarschijnlijk wordt daarna de boel gestopt en vertrekken we lekker met onze kids ergens naartoe. Of we piepen er samen even tussenuit om een nachtje ergens te verblijven. Het is grappig hoe dat beeld opeens verandert naarmate de tijd vordert.

Verloving is al speciaal

Ik had verwacht dat ik direct mijn huwelijk wilde plannen omdat na járen dromen eindelijk mijn wens werkelijkheid werd. Echter besef ik me nu pas wat het aanzoek voor me betekent en dat het eigenlijk helemaal niet om de sprookjesbruiloft gaat. Ik trouw nog steeds in een prachtige trouwjurk want daar ga ik zeker geen concessies in doen, maar het aanzoek is voor mij nu veel meer geworden dan alleen de bruiloft die er in mijn dromen bij hoort. De ring voelde eigenlijk al meteen heel speciaal en gaf me echt het teken van ‘we horen echt bij elkaar’. De verloving an sich is voor mij al heel speciaal. Dat we uiteindelijk het ja-woord aan elkaar gaan geven vind ik fantastisch en daar hoeft voor mij geen spectaculair feest bij. Ik heb opeens een heel ander droombeeld dan het beeld dat ik voor ogen had als klein meisje. Dat ik het met mijn drie mannen mag beleven vind ik eigenlijk al mooi genoeg. Dat daar ouders en vrienden bij zijn, maakt het helemaal compleet.

Ja-woord en barbecue

Het liefst trouw ik laat in de middag. Een plek waar we kunnen trouwen én daarna kunnen eten zou het mooist zijn. De ceremonie is als eerst, om vervolgens gezellig te borrelen met de gasten die er zijn. We piepen er even tussenuit voor wat mooie foto’s, om daarna het startsein te geven voor een uitgebreide barbecue. Lekker eten en kletsen op een laagdrempelige en gezellige manier. Doordat we weinig mensen willen uitnodigen (komt goed uit want onze families zijn klein en we hebben een handjevol vrienden met aanhang én kinderen), kunnen we gezellig met iedereen kletsen en ondertussen heerlijk eten. We creëren een leuke plek voor de kinderen om te spelen want die zijn er uiteraard bij, samen met de kinderen van familie en vrienden. Mijn absolute vereiste is dat er een toetjesbar is, inclusief de bruidstaart die dan na het eten wordt aangesneden. Er is wat muziek en er is ruimte om te chillen. En that’s it. In de periode van Styleguide schreef ik hier regelmatig over en vertelde ik over mijn onzekerheden. Moet het niet groter, moet het niet feestelijker, moet er niet gedanst worden? Maar hé, als dit bij ons past, is het een sprookjesbruiloft en hebben we niks meer te wensen.

Muziek

Vooralsnog is er nog steeds niks gepland. Misschien moeten we eerdaags maar eens rond gaan vragen naar leuke locaties waar je zowel kan trouwen als terecht kan voor een grote barbecue. Muziek valt altijd wel te regelen. Mijn droomgast zou Anouk zijn maar aangezien zij voor een half uurtje al zo’n 100.000 euro kost en waarschijnlijk niet eens op het aanbod in zou gaan als ik het geld al had, wordt dat hem niet. Een fijne zanger of zangeres op de achtergrond zou het feest compleet maken. Gooit zij er vast en zeker wel een nummertje van Anouk in. Mijn vader kennende heeft hij wel een verhaaltje klaar staan om erin te gooien tijdens de borrel. En voor de rest? Ook al kom je op je Nikes (hoi Deb!), I don’t care. Als we het maar gezellig hebben en gezellig kunnen kletsen en eten met onze dierbaren en natuurlijk onze jongens. Oh, en ja zeggen in mijn mooie trouwjurk om vervolgens op de toetjestafel af te duiken. Dan ben ik een gelukkig mens. Wanneer het zover is? Dat laat ik jullie weten als ik het zelf weet, haha.

Share:

24 Reacties

 1. Jennie
  26 januari 2019 / 07:14

  Klinkt als een topdag! Die speciale dag maken jullie zelf speciaal door het in te vullen hoe jullie zijn.
  Wij hielden het ook klein en maakten er ons feestje van. We hadden ipv taart kleine gebakjes en worstenbroodjes

 2. Josianne
  26 januari 2019 / 08:02

  Dat klinkt toch als een hele fijne dag? Als jullie het graag op die manier willen vieren, dan is dat helemaal ok! Qua locatie; check zeker even Dutch Biz in Amersfoort. Ik ben daar getrouwd, en zoals je de dag omschrijft is het een perfecte locatie. Wij hadden wel een DJ, en 60 gasten, maar ook als je een bandje hebt en minder gasten kun je daar prima terecht!

 3. Lilia
  26 januari 2019 / 08:23

  Wij trouwen dit jaar bij De Groene Liede in Vijfhuizen, als ik jouw ideeën zo hoor, zou deze locatie perfect aansluiten bij jullie wensen..

 4. Kelly
  26 januari 2019 / 08:43

  Grappig hoe dat zo kan veranderen. Maar hoe cliché het ook klinkt, het is jullie dag dus als je doet wat echt bij jullie past, is dat de perfecte dag toch.. hier hetzelfde verhaal. Altijd van een grote prinsessen bruiloft gedroomd maar bij het organiseren hebben we ons gerealiseerd dat we het liever kleiner houden om ook echt met iedereen contact te kunnen hebben. En dat we het zonde vinden om zoveel geld (wat bij zo’n grootse bruiloft hoort) aan één dag uit te geven

 5. Ingrid
  26 januari 2019 / 09:17

  Past precies bij jullie!! X

 6. Eva
  26 januari 2019 / 09:29

  Nurks in Haarlem is geweldig! Ook voor jullie qua locatie nog in de buurt, als je laag drempelig wil trouwen met kindjes erbij zou ik dat zeker eens opzoeken

 7. Cath
  26 januari 2019 / 09:55

  Zo herkenbaar dit! Ik wilde altijd trouwen zoals je in films ziet (groot, groter, grootst!!), maar nu wil ik eigenlijk het liefst een mooie ring (witgoud en diamant ) en een mooi feest. Ik wil absoluut geen hele dag meer, gruwel bij die gedachte.. ik wil gewoon een hele toffe avond met een tof feest en niet eens persé een jurk.

  Je moet vooral lekker doen wat je zelf wilt, het is tenslotte jullie dag!

 8. Cath
  26 januari 2019 / 09:57

  Rijk van de Keizer in de Tuinen van West is trouwens een hele toffe buitenlocatie! Ben daar op één bruiloft geweest en dat was echt super mooi.

 9. 26 januari 2019 / 10:03

  klinkt helemaal geweldig!! ik houd van kleine bruiloften ipv hele grote feesten met toeters en bellen, het is leuk hoor maar why 😉 gewoon lekker knus houden!! bij ons wat het ook klein, smiddags trouwen en daarna gezellig borrelen met elkaar en we hebben een top dag gehad

 10. Sabine
  26 januari 2019 / 11:41

  Ongeveer onze bruiloft heb je beschreven! Wij trouwden einde ochtend bij Paviljoen de Witte op Scheveningen, aten taart en dronken daar champagne, maakten fotos aan het strand en reden naar Central Park in Voorburg voor een heerlijke 4 gangen lunch. De kinderen lekker ravotten op het grasveld, chill in- en uitlopen van buiten naar binnen in onze privé ruimte en om 17.30 zwaaiden wij 40 stuks familie en vrienden uit en reden we saampjes naar Spa voor een spaweekeind. Soit. Het was perfect voor ons, nog relatief betaalbaar en we hebben dé foto’s in jurk en met onze dierbaren om ons heen. Geen gedoe met strenge ceremoniemeesterregels en alles lekker chilll. Trouwen en eten, bam! Doen!

  • Shirley
   Auteur
   26 januari 2019 / 12:31

   Klinkt fantastisch! Dankjewel 🙂

 11. Annemarie
  26 januari 2019 / 12:41

  En jup….ook onze bruiloft verliep zo. Vorig jaar juli na 15,5 jaar verkering. In bijzijn van onze kinderen en een kleine groep mensen voor de ceremonie. In de avond met die groep eten en weer wat later een verrassingsfeest voor vrienden en collega’s. Veel gehoord: als ik dit had geweten had ik wat anders aangetrokken. Of: als ik dit wist was ik wel gekomen. Geen sloot familie die we nooit zien of mensen uitnodigen ‘omdat dat zo hoort’. Het was chill, mijn trouwjurk soepel en awesome en de mensen die aanwezig waren straalden al net zoals wij zelf.

 12. Sabien
  26 januari 2019 / 13:16

  Jullie idee voor een kleine bruiloft klinkt helemaal top! Lekker doen waar jullie je goed bij voelen en wat bij jullie past.

 13. Whitney
  26 januari 2019 / 15:27

  Wij zijn op maandag ochtend getrouwd tussen de kids na school brengen en ophalen door.
  Alleenn wij.

  Vijf dagen later op vrijdag avond in een strand paviljoen een feest gegeven.
  Van 19:30 tot 01:30 met 70 man!
  Het was geen lang durend feest maar er Is geen euro bezuinigd en met al onze geliefde en daar door de avond van ons leven!
  Mijn jurk kwam van de ted baker tie the knot collecten!
  De dag erna zijn we vertrokken op vakantie met ons gezin!

  Heerlijk!

 14. Ilona
  26 januari 2019 / 16:14

  Heerlijk! Wij zijn vorig jaar op een prachtig oud stadhuis getrouwd. Daarna met een kleine groep een hele fijne receptie met fantastische catering thuis gehad. Gelachen, gehuild, echt gepraat met mensen, genoten en ieder moment kan ik me herinneren. Daarna de kinderen thuis achter gelaten en zelf naar een hotel gegaan om te genieten van de bruidssuite. Ik had het niet anders willen doen en zou het morgen exact hetzelfde doen. Terwijl ik vroeger altijd dacht dat ik een prinsessenbruiloft wilde. Nou…. Ik was een prinses en dit was ons sprookje!

 15. 26 januari 2019 / 16:30

  Betekent dat dat ik uitgenodigd ben?! Kan ik mijn prinsessenjurk vast van zolder halen.. 😉

  X

 16. 26 januari 2019 / 17:16

  Wij hebben vorig jaar een kleine bruiloft gehad en geen seconde spijt gehad. We huurde Kamango (onderdeel van strandtent Timboektoe, wijk aan zee ) af voor een spotprijsje. Het is een officiele trouwlocatie (met optie tot bbq!) dus onze 25 beste vrienden en familie hebben de hele dag van 15:00 tot 00:00 met ons gevierd zonder gedoe van locatie wissel. Heerlijk italiaans eten, alle taarten van de hema (10 verschillende kosten nog minder dan zo’n echte bruidstaart) en s’avonds vuurkorven en marshmallows.

  We hebben nu al bedacht dat we hopen dit over 10 jar nog eens te kunnen doen maar dan zonder ceremonie

  Heel veel plezier en succes met de voorbereidingen!

 17. 26 januari 2019 / 19:44

  Ik herken je verhaal helemaal! Wij hebben niet veel geld, ik denk dat wij zouden trouwen en dan voor onze vrienden en familie die het meest dichtbij ons staan ergens een barbecue zouden houden. Geen feest en dansen is ook niets voor mij. Ik vind zo`n droombruiloft prachtig, maar je kan het geld slechts een keer uitgeven en dit doe ik dan veel liever aan een mooie huwelijksreis.

 18. 26 januari 2019 / 19:49

  Wij trouwden april 2017. Voor zowel mn man en ik niet ons 1e huwelijk, dus de grote bruiloft hoefde niet. Wat voor ons het allerbelangrijkste was, was dat de kinderen zich konden vermaken.

  Geen grote jurk, geen duur pak. Wel een mooie, zeer kindvriendelijke locatie. ’s Avonds barbecue met familie, vrienden en kinderen (25 stuks). We hadden “kindvriendelijke bruiloft” om de kinderen bezig te houden en t was een fantastische dag. Voor de allerkleinsten (1 jaar) en de grote kinderen (17).

  http://www.3plus3is5.nl/12-april-2017-ons-huwelijk/
  Vanuit onze site kun je nog meer foto’s bekijken. Ff verder klikken.

 19. Angela
  27 januari 2019 / 11:56

  Wij hadden ook een kleine bruiloft. We waren al een tijdje verloofd, maar toen mijn oma steeds zieker en zieker werd, hebben we onze bruiloft in minder dan 4 maanden gepland. We hadden een kleinschalige vintage wedding. Ik had een vintage jaren 20 jurk, onze trouwauto kwam uit de jaren 50. Het feest hielden we in onze achtertuin in een grote partytent. We hebben een tuin van 30meter lang dus plek zat. En ook een bbq als avondeten. Mijn schoonvader heeft een eigen dansschool en had zijn muziekequipment aan ons geleend. Dus ook voor muziek was er gezorgd. Onze fotografe was een bekende, die net begonnen als zzper. Ze deed het voor een vriendenprijsje in ruil dat ze de foto’s mocht gebruiken voor haar bedrijf. Onze bruidstaart komt van de gebakkerij in Amersfoort. Ze was toen nog redelijk onbekend en hadden we een hele mooie en lekkere naked cake, ook voor een hele mooie prijs. Nu heeft zij al meerderen prijzen gewonnen en zal ze nu wel iets duurder zijn. De bloemen en het bruidsboeket kwamen ook van een bekende.
  Al met al kostte onze bruiloft incl. de ringen 2,500€
  Mijn oma kon er helaas niet meer live erbij zijn, maar ze heeft wel wat via internet mee gekregen. 1 dag na onze bruiloft is ze rond dezelfde tijd als ons ja-woord overleden

  • Angela
   27 januari 2019 / 12:01

   Op mijn insta kan je meerderen foto’s van onze bruiloft vinden Instagram.com/angii_zoetebiertje

 20. Mar
  30 januari 2019 / 10:09

  Klinkt als een heerlijke en perfecte dag!
  Ik heb het wel groot gevierd met groot feest en veel mensen. Heel eerlijk? Ik zou het zeker niet meer doen zo. Ik vond het achteraf toch te groot en te massaal, helft van al die mensen spreek ik al nooit meer. Maar dat komt omdat we grote vriendengroep hadden en op het punt van onze bruiloft eigenlijk dat al verwaterde. Maar toch voel je je verplicht om ze uit te nodigen he, want het waren toch al bijna 20 jaar vrienden van mijn man en af en toe sprak je ze nog. Terwijl je ze nu niet eens meer gedag zeg als je ze tegenkomt.

 21. Alexandra
  30 januari 2019 / 16:58

  Met goede catering & styling kan je eigen huis/tuin ook een hele toffe trouw/receptielocatie zijn! 🙂

 22. 2 februari 2019 / 18:20

  Ik wilde altijd al een kleine bruiloft en deze hadden we dan ook, geheel op onze eigen manier in 2012. Nog steeds erg blij met deze mooie dag<3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.