(~215 B)
Stap voor stap de zolder veranderen

Stap voor stap de zolder veranderen

We wonen inmiddels zeven jaar in Aalsmeer en ik kan wel zeggen dat dit als ons thuis voelt. We wonen in een heerlijke wijk, hebben een mooi en ruim huis en alles is in de buurt. Alhoewel het huis gelijk al onze stijl had, zijn er altijd dingen die anders kunnen. We hebben een paar wensen en een daarvan is de zolder verder opknappen. We hebben een tijd geleden de zolder wat meer dicht gemaakt zodat er een deur en opbergruimte gecreëerd werd, maar ook een traprenovatie zou ik nog wel willen.

Bad eruit

Als ik kijk naar ons wensenlijstje, zijn het toch behoorlijke projecten. Zo willen we nog steeds de uitbouw op de eerste verdieping en zou ik graag de badkamer onder handen nemen. Raymond neemt voorlopig genoegen met een nieuwe douchewand en radiator in zwart; ik zie graag het hele bad eruit zodat er meer ruimte vrijkomt. Voor nu komen eerst de douchewand en radiator en dekken we het bad af met een plank zodat ik daar nog iets mee kan. We gebruiken het bad toch niet. De verbouwing van de kinderkamers moet er ook nog steeds komen, maar we vinden maar geen bouwbedrijf dat tijd heeft of überhaupt reageert op onze vraag. Het is een gekke tijd. Hopelijk krijgen we ergens dit jaar nog wel een go. Het is wel een groot en duur project waar veel bij komt kijken, maar we krijgen er een hoop ruimte voor terug.

Stalen deur?

Voor beneden heb ik eigenlijk geen wensen. Raymond zou graag nog een stalen deur van de gang naar de woonkamer willen, maar ik zie dat glas eigenlijk niet zo zitten. Ook is het onder de trap altijd wel vol met spullen en vind ik het rommelig ogen als je daar zo naartoe kijkt. Aan de andere kant: wie weet kunnen we het dan wel onder de trap leeg houden, haha. Dan creëer je natuurlijk wel een mooie, ruimtelijke doorkijk.

Traprenovatie

Maar even terug naar de zolder, waar ik het blog mee begon. De open zolder is vorig jaar meer dicht gemaakt en daarbovenop hebben we opbergruimte. Op de muren hebben we nu mooie, houten latten, iets wat je de laatste tijd vaak ziet. Het geeft de overloop een chique uitstraling. Het moet nog een klein beetje afgewerkt worden, maar het ziet er nu al een stuk beter uit. De trap past er mooi bij, maar eigenlijk willen we de trap beneden en die naar boven onder handen nemen. Maar wat kies je bij een traprenovatie? De vloerbedekking ligt er al op van de vorige bewoners. Ik vind het qua kleur best mooi passen bij de houten vloeren en nu dus de muren, maar het is wel een beetje aan vervanging toe. Moet de trap dicht? Laten we hem open? Wat willen we er dan op? Ik vind beneden een dichte trap heel mooi, en dan met van die mooie verlichting. Ik heb het vaker gezien in tv-programma’s en daar hou ik wel van. Maar ik vind een dichte trap wel vaak meer een stofvanger. Door de trappen open te houden en de vloerbedekking te vervangen voor iets anders, houden we het meer stofvrij. Keuzes, keuzes.

Ruimte creëren

De zolder zelf is echt nog een rommeltje. Het is een plek waar ik alleen kom om de was te doen en waar Raymond soms achter de computer zit. Het is zo’n grote, mooie ruimte, dat daar veel meer uit te halen valt. Zo zijn we aan het kijken of we iets meer kunnen dichtmaken, zoals de ketel en de leidingen. Dat er een kleine wasruimte wordt gerealiseerd en dat de rest een volwaardige kamer wordt. We hebben hier ook niet zo heel lang geleden een radiator laten plaatsen, dus misschien is het wel een mooie kamer om over een tijd zelf te gaan slapen. Of een kamer voor een van de kinderen, als de verbouwing op de eerste verdieping toch niet kan plaatsvinden.

Nooit af

Zoveel wensen, zoveel keuzes. Het is nooit klaar in een eigen huis. Voor nu is het al een stuk meer af nu de muren afgewerkt zijn!

Delen:
Secured By miniOrange