(~215 B)
Scholen weer open, cursussen volgen & zolderverbouwing

Scholen weer open, cursussen volgen & zolderverbouwing

Al de hele ochtend kijk ik naar een knipperende cursor en komt er geen woord op mijn beeldscherm. Ik wil graag weer blogs gaan schrijven nu mijn boek is ingeleverd, maar eerlijk gezegd ben ik totaal inspiratieloos. Ik heb de afgelopen dagen zo ontzettend veel geschreven voor mijn boek, dat ik me nu heel erg leeg voel. Tel daarbij op dat kinderen om me heen me niet echt helpen bij de schrijfflow én dat alleen maar thuiszitten ook niet bijdraagt aan voldoende inspiratie, en je zult begrijpen waarom ik niet verder kom dan dit persoonlijke stukje. Maar toen dacht ik: ik kan jullie natuurlijk ook gewoon even gezellig meenemen. Wat speelt er momenteel allemaal waar we ons wél mee bezig kunnen houden en wat staat er voor de komende tijd in de agenda?

Zindelijkheid

Laatst schreef ik al over de zindelijkheidstraining van Maddox en nog steeds gaat het heel erg goed. Langzaamaan krijgt Maddox het steeds meer door en omdat we nu in lockdown zitten en we toch nergens naartoe gaan (en hij ook niet naar school hoeft), hebben we de tijd om goed door te pakken. Het luierbroekje gaf hem de zekerheid die hij de eerste tijd nodig had, maar we merkten afgelopen week dat hij het luierbroekje wel lekker makkelijk vond en opeens alles weer liet lopen. Uiteindelijk hebben we besloten om toch ook het luierbroekje uit te laten. We zijn inmiddels drie dagen verder en het gaat heel erg goed. Maddox heeft nog geen ongelukjes gehad, voelt goed wanneer hij naar de wc moet en doet extra zijn best omdat hij weet dat hij dan volgende week een grote Paw Patrol auto krijgt. Hopelijk gaat het deze hele week goed en kunnen we hem volgende week zindelijk naar de crèche brengen. Ik vind het nog wel spannend want ik weet dat een ongelukje hem ontzettend onzeker kan maken en ervoor kan zorgen dat ‘ie de hele spirit kwijt is, maar vooralsnog is dat niet aan de orde. Ik ga donderdag met hem naar het consultatiebureau voor de laatste inenting en de oogtest, en dan is hij officieel klaar om in april op de basisschool te starten!

Boekproces

Het boek heeft me de laatste maanden behoorlijk beziggehouden. Niet zo gek natuurlijk, want het is een enorm groot project. Ik ben blij dat ik nu kan zeggen dat ik het gisteren volledig heb in kunnen leveren. Het wordt nu overgedragen aan de externe redacteur, die de laatste puntjes op de i gaat zetten. Bovendien worden er vast proefpagina’s opgemaakt zodat we kunnen kijken hoe dat eruit komt te zien. Heel spannend! Voor nu is het even klaar en kan ik het loslaten, een heel gek idee! Ik voel me gewoon een beetje doelloos op dit moment, haha. Ik ben er de komende weken dus nog wel af en toe mee bezig omdat we nog wat heen en weer mailen met feedback en schoonheidsfoutjes, maar niet zo fanatiek meer als de laatste weken. Ik ben trots op mezelf dat het gelukt is tijdens deze lockdown, want toen ‘ie werd aangekondigd voelde ik me allesbehalve gerustgesteld. Doordat Raymond meer voor alles thuis zorgde, kon ik een tandje bijzetten om het boek af te schrijven. Ontzettend fijn dat dat zo goed is verlopen allemaal. Het duurt nu niet lang meer voordat het gedrukt gaat worden en in de winkels gaat verschijnen. Niet normaal spannend!

Cursussen

Inmiddels heb ik me ingeschreven voor een paar cursussen omdat ik het fijn vind om me te blijven ontwikkelen met het oog op de toekomst. Nu mijn boek klaar is kan ik wel weer een uitdaging gebruiken, haha. Via SRM kon ik me inschrijven voor een paar tweedaagse cursussen en omdat de lockdown nog van kracht is, is alles via een virtuele classroom. De eerste begint morgen en draait om e-mailmarketing. Ik werk alweer een paar maanden voor My Lovely Notebook en schrijf de wekelijkse nieuwsbrief. Omdat e-mailmarketing meer inhoudt dan alleen maar schrijven en ik alles achter de schermen en alles qua cijfers en tricks wil snappen, heb ik me hiervoor ingeschreven. Vandaag, en 17 februari, zal in het teken staan van deze korte cursus. Naast e-mailmarketing, ga ik ook Google Analytics en zoekmachinemarketing SEO/SEA volgen. Drie mooie dingen die mijn NIMA A Marketing weer mooi aanvullen en passen bij online marketing, waar ik nog veel meer over wil gaan leren de komende tijd. Google Analytics volgt eind van de maand en in maart (ook twee virtuele dagen) en dan volgt later ergens de zoekmachinemarketing SEO/SEA cursus. Ik wil heel graag nog een volledige online marketing-opleiding/cursus doen én mijn Engels opkrikken met een cursus, maar dat zien we later dit jaar allemaal wel. Eerst maar eens de focus op deze drie!

De scholen weer open

Volgende week gaan de basisscholen en kinderopvang weer open en ik kan wel zeggen dat ik daar ontzettend blij mee ben. Ik begrijp absoluut de twijfels van de andere ouders en vind de quarantaineregel en het eventuele testen ook absoluut niet prettig, maar we merken aan alles dat het onze kinderen goed gaat doen. Skyler verliest zijn concentratie met de thuisscholing, komt er niet meer lekker in, het dringt veel vaker niet meer tot hem door en hij is erg alleen momenteel. Voor Maddox missen we echt de uitdaging en na het zoveelste rondje steppen kan hij wel wat andere prikkels gebruiken. Bovendien hoeft hij nog maar drie maanden naar de opvang en gun ik hem een rustige overgangsperiode. Hij zal begin april ergens starten met school en ik vind het een fijn geweten dat hij nog een paar weken naar de crèche kan om alles op een fijne manier af te sluiten. Ik ga natuurlijk niet ontkennen dat ik het voor mezelf ook wel erg prettig vind. Ik ben geen juf, ik mis tijd voor mezelf, ik mis een beetje rust in huis en ben blij dat we weer een ritme krijgen, waar de jongens het ook goed op doen. We zijn er allemaal wel aan toe en hopelijk blijven de besmettingen op de scholen uit zodat ze niet na een paar dagen weer allemaal thuis moeten blijven. Op de vakantie na dan, want die zit er natuurlijk ook nog aan te komen. Voor Skyler; Maddox blijft gewoon zijn vaste dagen naar de opvang gaan.

De zolder

Op het moment van dit schrijven zijn de jongens in Skylers kamer aan het gamen en is Raymond op zolder met een vriend bezig. Ze zijn de zolder aan het dicht timmeren, zodat het geen open ruimte meer is. Er komt een deur in en alles wordt wat meer verdeeld voor het speelgoed, de wasruimte, etc. We willen dit eigenlijk al sinds we hier kwamen wonen en nu is het zover. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Toch weer iets wat we van ons huizenlijstje af kunnen vinken!

Delen:
Secured By miniOrange