(~215 B)
Mijn gelezen boeken van 2023 (19/40)

Mijn gelezen boeken van 2023 (19/40)

De eerste vijf maanden van 2023 zitten erop en ik ben bijna op de helft van mijn leesdoel. Met nog een zomervakantie in het vooruitzicht waarin ik altijd veel lees, denk ik dat dit wel goed gaat komen. Ik ben nog steeds lekker aan het lezen ’s avonds en heb regelmatig een leuk boek te pakken. Vandaag deel ik met jou de laatste vijf boeken die ik las.

Alter Ego – Esther Verhoef

Het leven lacht Lynn eindelijk toe. Ze is getrouwd met de twintig jaar oudere Camiel Storm, een bekende chef-kok, en verzorgt met verve de pr voor diens sterrenrestaurant De Luwte. Voor de buitenwereld vormen de twee een succesvol powerkoppel. Maar terwijl Camiel avond na avond de sterren van de hemel staat te koken, onderhoudt Lynn een passievolle affaire met de jonge, opvliegende Laurens. Door ambitieuze uitbreidingsplannen komt het huwelijk verder onder druk te staan. En wanneer er onverklaarbare dingen gebeuren in en rond de villa van Camiel en Lynn, kan Lynn bij niemand terecht.

Mijn eerste kennismaking met Esther Verhoef was het boek De Kraamhulp en sindsdien zit ik eigenlijk altijd wel gelijk klaar als ze een nieuw boek de wereld in gooit. Niet alles vind ik even leuk, maar Alter Ego behoort wel tot een van mijn favorieten van deze schrijver. Het is een heerlijk, spannende weglezer en vanaf de eerste bladzijde zit je er goed in. In eerste instantie weet je niet zo goed waar het boek naartoe gaat, maar uiteindelijk is het einde wel íets voorspelbaar. Maar ik vond het niet vervelend. Ik heb hier echt van genoten en vond het jammer dat het boek uit was. Dat is voor mij een teken dat het boek 5 sterren mag krijgen. Zeker een heerlijk verhaal voor op je vakantie-leeslijst.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐⭐

Vinex – Bernice Berkleef

Hein en Simone verruilen hun appartement in het hippe Amsterdam-Zuid voor een landelijk gelegen nieuwbouwwijk in Amstelveen.Ondanks het grotere huis en de natuur om hen heen komt de burgerlijkheid van de Vinex-wijk hen algauw tegen te staan. Maar onder die schijn van braafheid gaat het nodige schuil… Een buurvrouw die niet gelukkig is in haar huwelijk en de grenzen opzoekt. Een agente die in de ziektewet is beland en een klein privéonderzoek start om zich maar nuttig te voelen. Een tiener die in een pleeggezin is geplaatst en een ijzingwekkende ontdekking doet. Op hun eigen manier gaan ze allemaal stukje bij beetje over de schreef, totdat het tijdens een buurtfeest volledig uit de hand loopt.

Voor mijn werk ging ik op zoek naar Amstelveense schrijvers en een van die schrijvers is Bernice Berkleef. Haar boek Vinex was net uit en speelde zich af in Westwijk, dus die moest ik natuurlijk lezen. Ondanks de ietwat slechtere reviews, moet ik zeggen dat ik er wél van genoten heb. Weliswaar soms een tikkeltje over de top en ongeloofwaardig, maar het was een heerlijk verhaal dat me geboeid hield. Wel had ik tot ongeveer de helft van het boek moeite met alle namen uit elkaar houden, haha. Ja, dit boek las ik voor de rest met plezier.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐

De weddingplanner – Marijke Vos

Tessa organiseert als assistent-weddingplanner de mooiste bruiloften. Als Tessa onverhoopt haar baan bij een vervoersbedrijf verliest, en ook nog eens gedumpt wordt door haar vriend, is ze ervan overtuigd dat haar leven instort. Gelukkig kan ze haar gedachten verzetten: ze gaat naar de bruiloft van een studievriendin en ontmoet daar de creatieve maar wat chaotische weddingplanner Maartje. Wanneer het trouwfeest in het water dreigt te vallen, zet Tessa haar organisatieskills in om Maartje te helpen. Ze blijken een goed duo en er ontstaat een samenwerking tussen deze twee uitersten. Samen storten Maartje en Tessa zich op de meest bijzondere trouwerijen, inclusief bridezilla’s, last-minute afzeggingen en dronken ooms. En o ja, Rob, de leukste cateraar van het land, is er ook opvallend vaak bij…

Van De Weddingplanner van Marijke Vos las ik lang geleden al eens een deel, maar ik ergerde me een beetje aan het feit dat elk hoofdstuk een nieuw ‘boek’ werd. Maar gelukkig zijn alle delen gebundeld in een omnibus en kon ik achter elkaar doorlezen. Nu genoot ik er des te meer van! Elke avond kon ik me weer onderdompelen in de trouwwereld en van de verhalen van een weddingplanner genieten. Ik ben sowieso fan van de boeken van Marijke Vos en ook dit boek heeft me niet teleurgesteld. Als je deze reeks wil lezen, raad ik wel aan om gelijk deze bundel aan te schaffen in plaats van deel voor deel. Fijn om alles bij elkaar te hebben!

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐

Handboek voor mindere dagen – Eveline Helmink

In ‘Handboek voor mindere dagen’ vertelt de hoofdredacteur van Happinez, Eveline Helmink, wat zij doet op dagen dat alles tegen zit. De dagen die gewoon stom zijn, leren je het meeste over jezelf. ‘Handboek voor mindere dagen’ biedt relativering, troost en lichtvoetigheid, en vertaalt grote concepten over gelukkig leven naar de realiteit van alledag. Eveline Helmink deelt shortcuts naar een lichter leven. Want soms vraagt een mindere dag om niets meer dan een pluizig troostvest, een warme douche of een flink eind lopen.

Ik koos dit boek vanwege de vele enthousiaste reviews, maar mij heeft het niet zo gepakt. Ja, het is een verademing dat ze laat weten dat mindere dagen bij het leven horen en hoe je daar op een laagdrempelige manier mee om kunt gaan. Vooral ook omdat het tegenwoordig allemaal maar beter of meer moet zijn en dat je altijd positief moet blijven. De humor en haar woorden spreken me zeker aan. Maar ik vond het soms wel heel erg voor de hand liggend. En nu ik dit schrijf denk ik: ja, maar dat is het toch altijd? En toch hebben mensen soms een beetje hulp nodig. Eveline schrijft heel laagdrempelig en met humor over mindere dagen en geeft shortcuts hoe je zo’n dag dan ietsje beter kunt maken. Of hoe je hem kunt uitzitten. Best een leuk boek om te hebben, maar ik heb hem geleend in de bieb en voel niet de drang om hem zelf aan te schaffen om te hebben liggen.

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐

De hulp – Freida McFadden

‘Welkom bij de familie,’ zegt Nina Winchester terwijl ik haar elegante, verzorgde hand schud. Ik glimlach beleefd en kijk de marmeren gang rond. Hier werken is mijn laatste kans om opnieuw te beginnen. Maar ik zal snel ontdekken dat de geheimen van de Winchesters veel gevaarlijker zijn dan de mijne… Elke dag maak ik het prachtige huis van de Winchesters van top tot teen schoon. Ik haal hun dochter op van school. En ik kook een heerlijke maaltijd voor het hele gezin voordat ik alleen ga eten in mijn kleine kamer op de bovenste verdieping. Ik probeer te negeren hoe Nina er een zooitje van maakt, alleen maar om te zien hoe ik het opruim. Hoe ze vreemde leugens vertelt over haar eigen dochter. En hoe haar man Andrew elke dag meer gebroken lijkt. Maar als ik in Andrews knappe bruine ogen kijk, zo vol pijn, is het moeilijk voor te stellen hoe het zou zijn om Nina’s leven te leiden. De inloopkast, de luxe auto, de perfecte echtgenoot. Ik pas een van Nina’s smetteloze witte jurken maar één keer. Gewoon om te zien hoe het is. Maar ze komt er al snel achter… en tegen de tijd dat ik besef dat mijn slaapkamerdeur op zolder alleen van buitenaf op slot kan, is het veel te laat. Maar ik stel mezelf gerust: de Winchesters weten niet wie ik werkelijk ben. Ze weten niet waartoe ik in staat ben… 

Mijn favoriete boek uit deze lijst! Vanaf de eerste zin zit je direct in het verhaal en het boek kent een goede plottwist. Dit boek heeft me zo bezig gehouden, dat ik mijn e-reader zelfs overal mee naartoe nam om elk vrij moment nog even verder te kunnen lezen. Spannend, interessant en gewoon onwijs tof geschreven. Doe mij nog maar zo’n boek!

Je vindt het boek hier.

⭐⭐⭐⭐⭐

Delen:
Secured By miniOrange