(~215 B)

SpeelgoedSpeelgoed

Maddox’ lijstje voor Sinterklaas (2.5 jaar)

Maddox’ lijstje voor Sinterklaas (2.5 jaar)

Dit jaar vieren we, net als vorig jaar, Sinterklaas bij mijn ouders. Voorheen deden we altijd veel cadeautjes tijdens een Kerstdag maar omdat de kinderen echt de leeftijd hebben om in de ban te zijn van Sinterklaas, gaan we nu voor het tweede jaar op rij voor een Pakjes’middag’. Sinterklaas komt 30 november op bezoek en inmiddels ben ik druk bezig met de lijstjes. Vorig jaar hielden we een budget aan van 50 euro per kind, en ook opa en oma kopen wat cadeautjes voor de kleinkinderen. Dit jaar is dat niet heel anders. Mijn moeder is al aan het shoppen geslagen; wij moeten nog even kijken wat we de kinderen willen geven. Het zullen net als vorig jaar zo’n drie cadeautjes worden en dat vinden we een prima aantal. Ze hebben al zoveel! Met Kerst lagen er altijd zoveel pakjes omdat iedereen voor elkaar ging kopen, dat het meer om het uitpakken ging dan dat ze daadwerkelijk beseften wat ze kregen. Met 50 euro per kind en gemiddeld drie cadeautjes (plus nog wat kleinigheidjes van opa en oma) denk ik dat ze meer dan genoeg hebben. De komst van Sinterklaas maakt al indruk genoeg.

Vandaag ga ik jullie laten zien wat ik op Maddox’ lijstje heb staan. Dit is gebaseerd op gevoel, op dingen waar ‘ie op het kinderdagverblijf mee speelt, wat hij thuis leuk vindt om te pakken en waarvan ik denk dat hij veel plezier aan gaat beleven. Is natuurlijk altijd afwachten, maar inmiddels ken ik Maddox’ smaak wel redelijk goed. Dit staat er dan ook op het wensenlijstje van onze 2.5 jaar oude peuter!

Maddox is dol op de houten treinbaan die we hebben en hij speelt er vrijwel iedere dag mee. Een uitbreiding hiervan is dus altijd leuk! Niet in de vorm van rails want die hebben we inmiddels wel genoeg, maar deze toevoegingen gaan het zeker goed doen. De bovenste trein is er een op batterijen en kan dus zelf rijden. Ik vind die van Brio best prijzig en deze van Ikea kost 7,99. Een prima prijsje en een leuke toevoeging bij de andere treinen die gewoon geduwd moeten worden. De oranje brug zal ook in de smaak vallen want de jongens willen altijd zoveel mogelijk bruggetjes en tunnels bouwen. Deze kost 6,99. Als laatste de blauwe locomotievenloods. Maddox vindt het leuk als de treinen ergens in kunnen en hier kunnen ze mooi gestald worden als ze niet rijden. Ook van Ikea voor een prijs van 9,99. Kleine prijsjes; toffe cadeautjes. Ik vind het altijd wel leuk als speelgoed wordt uitgebreid in plaats van dat er steeds weer iets nieuws in huis komt. De treinbaan is een succes dus waarom niet? Zelfs Skyler speelt er nog graag mee.

Vorig jaar kreeg Maddox een politiebureau van Playmobil 1 2 3 en daar speelt hij af en toe mee. Niet zo vaak als dat ik gehoopt had, alhoewel de speelpoppetjes dan weer wel een succes zijn. Op zijn kinderdagverblijf hebben ze echter de bus, en dat is een schot in de roos. Maddox speelt er graag mee en pakt hem dan ook steeds weer als hij de kans krijgt. Hier thuis is hij ook gek op bussen en auto’s waar poppetjes in kunnen, dus ik denk zomaar dat dit wel een schot in de roos gaat zijn. De Playmobil 1 2 3 bus kost 22,95.

Net als de houten treinbaan blijft Duplo ook een groot succes hier in huis. We hebben inmiddels een kist vol dus echt losse blokjes zijn niet zozeer nodig, maar er zijn veel leuke sets waar we Maddox blij mee kunnen maken. De onderzeeër kost 16,99 en  het vliegveld kost 29,99.

Popjes, auto’s, een ruimte om het op te bergen, van hout. Dit is Maddox en ik ben zelf ook wel verliefd op dit speelhuisje van Little Dutch, haha. Ik denk dat hij deze van mij krijgt. De prijs hiervan is 14,99.

Confession; deze stempelset heeft Maddox gekregen tijdens Skylers verjaardag van Kitty omdat ze het leuk vond om ook een kleinigheidje voor hem mee te nemen. Hij heeft hem dus al en krijgt hem niet voor Sinterklaas, maar ik wilde hem toch in deze lijst zetten ter inspiratie. De stempelset van Hema kost maar 3 euro en ik vind dit echt perfecte schoencadeautjes voor peuters.

Een leerzaam spelletje tussen al het speelgoed vind ik een fijne afwisseling. Nu heeft Maddox nog niet de concentratie én de interesse om echt voor een spel te gaan zitten, maar ik denk dat dit wel erg in de smaak valt. Momenteel lees ik iedere avond een boek van Nijntje voor waarin verschillende kleuren benoemd worden, dus dit is dan een leuke toevoeging; Colorino van Nijntje! De prijs hiervan is 21,99.

Ik zeg hierboven ergens dat we genoeg rails hebben voor de houten treinbaan, maar voor deze set maak ik graag een uitzondering. Hoe tof is deze houten safaribaanset van Lidl? Ik weet zeker dat dit thuis in de smaak gaat vallen en voor 19,99 heb je een onwijs tof cadeau.

Mijn kinderen zijn niet zo van de rollenspellen, maar ik denk zomaar dat een dokterskoffer wel in de smaak gaat vallen bij Maddox. Ik weet niet precies waarom en misschien is het een gokje, maar ik zet hem toch op dit lijstje. Misschien voor de feestdagen, en anders voor zijn verjaardag. Ik zie Maddox er wel mee lopen! Deze dokterskoffer van Little Dutch ziet er waanzinnig uit en kost 21,49. Er zijn nog veel meer toffe sets te koop.

Maddox begint lekker met praten en is dol op boekjes. Hij kruipt dan ook ’s avonds vol spanning op mijn schoot met een zelf uitgekozen boek. Hij is ook al tijden gek op zijn Bumba zoekboek, dus ik wil dit graag uitbreiden. Er zijn veel voorlees- en zoekboeken, dus dat wordt nog even iets leuks uitkiezen. In dit eerste zoekboek vind je dagelijkse situaties met dingen die de kinderen kunnen benoemen en uitzoeken. Het tweede boek gaat specifiek over voertuigen en dat valt altijd in de smaak bij Maddox. Of het deze wordt weet ik nog niet, maar er komt sowieso een boekje bij. Love kinderboeken! Beide boeken kosten 10,95 en maken deze wishlist compleet.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties

 1. Ivy
  5 november 2019 / 07:46

  Leuke lijst! De Lidl heeft volgens mij dit jaar weer een elektrisch treintje die op Brio past met een afstandsbediening voor 12,95. Vorig jaar gekregen van de Sint en groot succes!

 2. Reiny
  5 november 2019 / 09:38

  Leuke lijst! Weer wat inspiratie voor onze jongens!

 3. 5 november 2019 / 10:55

  oh wat een leuke lijst weer 😀 ja nog even en de histerie barst weer los met sint en kerst 😀

 4. Mirte
  5 november 2019 / 11:33

  Bedankt voor de inspiratie 🙂 Leuke zoekboeken liggen ook nog weleens voor een aardig prijsje bij Kruidvat!

 5. Jessica
  5 november 2019 / 12:14

  Ik kan alleen maar zeggen door ondervinding hier thuis dat het een leuk lijstje is !

 6. Veerle
  5 november 2019 / 16:05

  Herkenbaar lijstje! Dat voertuigenzoekboek is inderdaad een topper! Zoon las het heel graag en zoon 2 is er al even dol op, vooral de pagina met het bouwterrein (‘in welke ga jij?’ Hoe vaak ik al niet in de cementwagen heb gezeten :-))

 7. Marieke
  5 november 2019 / 17:56

  Gave lijst! Leuk dat ze zoveel variatie hebben tegenwoordig voor al die kleintjes!

 8. Jacoline
  5 november 2019 / 19:54

  Leuk lijstje zo, goed voor nog wat inspiratie voor onze peuter.

  Moet wel zeggen dat het elektrische treintje echt niet handig is. Gaat niet vanzelf uit, dus als ze ‘m vergeten uit te zeggen (of hij rijdt onder de bank en blijft daar staan) dan is de batterij in een dag leeg. Beetje zonde…

 9. Angela
  5 november 2019 / 21:52

  De zoekboeken die de Kruidvat vaak in het assortiment heeft zijn bij ons een echte hit! Zijn vaak ook maar 4 euro.

 10. Ilse
  6 november 2019 / 16:32

  Leuk, ik heb het treintje van Ikea ook op ons lijstje gezet.

Secured By miniOrange